Tak to jo...a že byl lepší dokonce i tento Bezmek, to pro Hs není zrovna moc dobrá vizitkahydrostar píše:Jejda, sem tu větu špatně formuloval. Myslel sem, že Il-2 je podstatně výkonnější.

Moderátor: Hans S.
Tak to jo...a že byl lepší dokonce i tento Bezmek, to pro Hs není zrovna moc dobrá vizitkahydrostar píše:Jejda, sem tu větu špatně formuloval. Myslel sem, že Il-2 je podstatně výkonnější.
1)No mohl nést mnohostranou výzbroj, která mu umožnovala útočit na jakékoli cíle, snad mimo velkých železobetonových bunkrů. Co se týká hlavní výzbroje, tedy kanónů a kulometů, měl opravdu na tehdejší dobu neuvěřitelnou zásobu munice, která mu umožnovala postřelovat nepřátelské pozice po dlouhou dobu. Samozřejmě v rukou zkušeného pilota, nad prostorem vlastní vzdušné nadvlády to určitě musel být velmi dobrý ničitel.hydrostar píše:1)Já si myslím, že Il-2 byl svého času nepřekonatelný v útocích na pozemní cíle. 2)Výkony taky nebyly nejhorší a ochrana byla přímo vynikající.
No nevim o ktere verzi Bf 109 je rec. Pokud o F, tak viz Hans.S.hydrostar píše:Nic proti Tempíku, ale když si tak jistý svým tvrzením, že dva kulomety ráže 7,92 mm a jeden kanón ráže 20 mm jsou vždy lepší než dva 20mm kanóny, tak dej alespoň nějaký ten argument. Já taky můžu prohlásit: To cos napsal je bez debat naprostý nesmysl. Argumenty nepotřebuju, neboť je to všeobecně známé tvrzení.
Ale to byla otázka jen na okraj. Hlavní otázka byla, jestli jste to započítali nebo ne. A jestli měl teda ten Il skořepinu přímo z pancéřového plechu... Tady mně odpověď chybí. Odpovědět na polovinu otázky umí každy a to si přeberte sami, jak chcete...
Standartní výzbrojí G6 nebyla stoosma ale 151/20.Tempik píše: No nevim o ktere verzi Bf 109 je rec. Pokud o F, tak viz Hans.S.
Ale kdyz srovnavame La5 a soudobe Bf109 tak uz se muzeme bavit i o 109G6+ kde je vyzbroj 2x12,7 s 1x30 a tam je to opravdu bez debat.