Fuso_rez.

Iowa_rez.

protec_bismarck_clase
Člověče tak to ti neřeknu.Lord píše:next
Ares co to bylo za loď ??
Lord píše:Yamato ... komory ...
Jelikož třída Yamato byla dříve, zdá se že amíci kopírovali ... protože se jedná o velice podobné uspořádání, hruškovitý tvar, uspořádání věží, u třídy Montana i protitorpédové boule.
Vstupuju do této diskuse poněkud pozdě, ale přeci mi to nedá. Ten nákres je trošku chybný. Boční skloněný pancíř (většinou pod úhlem 45 stupňů) měl především ten smysl, aby projektil vystřelený ze střední vzdálenosti musel proniknout jak bočním pancéřovým pásem, tak i následně právě tou skloněnou palubou. Obrázek, nebo spíše šipka dopadu projektilů je tak trošku chybná:-)
Oba dva nákresy představují řez bitevní lodí třídy Littorio a obě je mám v jedné publikaci. Já vzal ten vlevo protože je jednodušší.Lord píše:Roma a vedle Tirpitz srovnejte ...
Áno, ale u "klasického" boli tiež oddelené priestory vyplnené palivom/vodou. Na Scratovom príklade sú to tri stredné priestory, prázdne sú vonkajší a vnútorný. Teda vonkajší tam má ešte nejaký sajrajt.Lord píše:... Cayman, ano zabírají, ale na druhou stranu ten vnější prostor kolem trubky byl využit jako nádrže pro palivo, vodu, apod.