p3tris píše:...........Vrátil bych se ještě k Elephantovi. Chybička se vloudila do stránek, ba jestli se nepletu, jak Ferdinand, tak Elefant měli schodné označení Sd.Kfz.184. V každém případě, Elefant je jasný Amarcom/DeAgostini, ale co ten druhý? Opravdu vypadá jako Ferdinand, takže se ptám, jestli je to ten koupený v Dráčiku, nebo jestli je zakoupený jinde (Easy Model nebo nějaký kit?)
Na stránkách chyba není, zkráceně bych to vysvětlil takto. Začalo to konkurzem na tank Tiger mezi firmami Henschel a Porsche. Po vítězství Henschelu zůstalo Porschemu několik desítek podvozků (asi 95). Bylo rozhodnuto na nich vytvořit těžký stíhač tanků, označen jako
Panzerjäger Tiger(P) Sd.Kfz. 184 Ferdinand. Jeden z nedostatků tohoto vozidla byla absence kulometu. Po bitvě u Kurska německá armáda stáhla zbývající vozidla a modernizovala je (mimo jiné) instalací kulometu MG 34 a velitelskou pozorovací věžičkou, změny se podepsaly i na změně názvu, tedy
Panzerjäger Tiger(P) Sd.Kfz 184 Elefant (slon).
Jak uvádí fightavi, toho Ferdinanda koupil v Dráčikovi (viz str. 37), tím pádem je model od deAgostini. Já ho tam nikdy neviděl, pokusím se tam zeptat, neboť je vidět, že mezi nimi rozdíly jsou (na předchozí stránce tvrdím, že asi ne, tak to neberte vážně

). Jen mi je záhadou, model má být od deAgostini, ale v žádné jejich kolekci jsem ho nenašel.
p3tris píše: .........Pokud by někdo uvažoval o koupi Mause: Nedávno jsem si ho koupil od Dragonu (DRR-60154). Je to krásný kousek, trošku mu "plandá" věž, ale pokud jí dáte do správné polohy, ničemu to nevadí. Bratr teď zakoupil Easy Model (ESM-36206) a musím říct, že si s tím Dragonem v kvalitě v ničem nezadá. Má trošku jinak zpracovaný horní plát věže a znatelnější ušpinění. Takže tady je klidně možno vybírat jen podle kamufláže, ceny nebo osobních preferencí. Pro pochlubení sem dávám taky prototyp Mause V1 s betonovou věží od Dragonu.......
Mám možnost koupit si tento typ tanku, známý, co vlastní modelařskou prodejnu ho omylem objednal (místo stavebnice), a nyní mu tam trčí (firma Easy Model, cena 302,- Kč, zelenožlutá kamufláž), důvod proč jsem jej zatím nekoupil je, že se mi jako vozidlo moc nelíbí.