Hotové modely obrněných vozidel a další pozemní techniky

Hotové modely všech měřítek a druhů (pozemní, letecká a námořní technika)

Moderátor: jarl

Odpovědět
p3tris
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p3tris »

No myslím, že dokud nám fightavi neukáže fotku, nebude nám v tom asi úplně jasno.
Jinak takovéhle "dohady" jsou právě to, proč sem na Palbu tak rád chodím. Snažil jsem se (marně) nejít někde na netu stroj se zmíněným znakem (i když jsem si téměř jistý, že už jsem ho někde viděl, nejspíše v nějakém starém čísle Modeláře). A i když jsem úspěšný nebyl, jistě to nebyl ztracený čas, protože jsem našel plno pro mě nových informací a krásných fotek jak originál tanků, tak modelů.

Pokud by někdo uvažoval o koupi Mause: Nedávno jsem si ho koupil od Dragonu (DRR-60154). Je to krásný kousek, trošku mu "plandá" věž, ale pokud jí dáte do správné polohy, ničemu to nevadí. Bratr teď zakoupil Easy Model (ESM-36206) a musím říct, že si s tím Dragonem v kvalitě v ničem nezadá. Má trošku jinak zpracovaný horní plát věže a znatelnější ušpinění. Takže tady je klidně možno vybírat jen podle kamufláže, ceny nebo osobních preferencí. Pro pochlubení sem dávám taky prototyp Mause V1 s betonovou věží od Dragonu (DRR-60156) :D
Obrázek Obrázek Obrázek
Naposledy upravil(a) p3tris dne 26/9/2011, 16:31, celkem upraveno 3 x.
TonyHazard
Důstojník v záloze
Důstojník v záloze

Re: Hotové modely obrněných vozidel a další vojenské technik

Příspěvek od TonyHazard »

zved píše:No asi jak kdo :) Já třeba toto neřeším. Sherman od Hasegavy je jasný M4A3(76)W HVSS Sherman / M4A3E8 (přesně viz odkaz, co posílal Pítrs). I z obrázku na krabici je myslím jasné, že podvozek je HVSS. Věž je úplně jiná, než u Firefly.

Např. taky zde:
http://www.peachmountain.com/5star/Tank ... Tank2.aspx
http://www.fronta.cz/foto/americky-tank-sherman-m4a3e8
atd.
To je právě to, fightavi tuto stavebnici (viz obrázek od p3tris) nemá. Má jinou verzi s krabicovým výstupkem na zadní části věže a na podvozku VVSS. Mě je jasné, že na obale stavebnice je verze Sherman M4A3E8. :)

Fotku té "neznámé" verze tanku mám k dispozici, ale je velmi malá, nejdou na ní vidět podrobnosti.
Naposledy upravil(a) TonyHazard dne 26/9/2011, 16:19, celkem upraveno 1 x.
ObrázekObrázekObrázekObrázek
Nebojuj s nikým, kdo neví nic o vztahu rytíře a meče!
Na fóru Palba.cz jsem skončil, dotazy a SZ prosím neposílat.
zved
štábní praporčík
štábní praporčík

Příspěvek od zved »

Aha, pardon. To jsem přehlédl :)
TonyHazard
Důstojník v záloze
Důstojník v záloze

Hotové modely obrněných vozidel a další vojenské techniky

zved píše:Aha, pardon. To jsem přehlédl :)
velitel píše:Aha, tak mi to nějak v té záplavě názorů uniklo. Nicméně i u kitů se může zřejmě podobná chyba objevit.
Pánové, omluva není na místě, také jsem se začal do těch verzí zamotávat. Zde je ta fightaviho sbírka (pátý obrázek), doufám, že mě za to nesprdne. :)
http://fightavi.sweb.cz/mojetanky.html

Jak jsem si všiml, i korba se odlišuje (je zakulacená), silně pochybuji o uváděné verzi M4A3, spíše to vypadá na verzi Sherman M4 Composite s odlévanou přední částí korby (britské označení Sherman IC).

Obrázek Model tanku Sherman M4A3(76)W.

Obrázek Model tanku Sherman M4A3E8 (oba od Dragonu).
Naposledy upravil(a) TonyHazard dne 27/9/2011, 04:25, celkem upraveno 5 x.
p3tris
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p3tris »

Já jsem ale trubka, vždyť tyhle stránky dobře znám :D

Vrátil bych se ještě k Elephantovi. Chybička se vloudila do stránek, ba jestli se nepletu, jak Ferdinand, tak Elefant měli schodné označení Sd.Kfz.184. V každém případě, Elefant je jasný Amarcom/DeAgostini, ale co ten druhý? Opravdu vypadá jako Ferdinand, takže se ptám, jestli je to ten koupený v Dráčiku, nebo jestli je zakoupený jinde (Easy Model nebo nějaký kit?)
TonyHazard
Důstojník v záloze
Důstojník v záloze

p3tris píše:...........Vrátil bych se ještě k Elephantovi. Chybička se vloudila do stránek, ba jestli se nepletu, jak Ferdinand, tak Elefant měli schodné označení Sd.Kfz.184. V každém případě, Elefant je jasný Amarcom/DeAgostini, ale co ten druhý? Opravdu vypadá jako Ferdinand, takže se ptám, jestli je to ten koupený v Dráčiku, nebo jestli je zakoupený jinde (Easy Model nebo nějaký kit?)
Na stránkách chyba není, zkráceně bych to vysvětlil takto. Začalo to konkurzem na tank Tiger mezi firmami Henschel a Porsche. Po vítězství Henschelu zůstalo Porschemu několik desítek podvozků (asi 95). Bylo rozhodnuto na nich vytvořit těžký stíhač tanků, označen jako Panzerjäger Tiger(P) Sd.Kfz. 184 Ferdinand. Jeden z nedostatků tohoto vozidla byla absence kulometu. Po bitvě u Kurska německá armáda stáhla zbývající vozidla a modernizovala je (mimo jiné) instalací kulometu MG 34 a velitelskou pozorovací věžičkou, změny se podepsaly i na změně názvu, tedy Panzerjäger Tiger(P) Sd.Kfz 184 Elefant (slon).

Jak uvádí fightavi, toho Ferdinanda koupil v Dráčikovi (viz str. 37), tím pádem je model od deAgostini. Já ho tam nikdy neviděl, pokusím se tam zeptat, neboť je vidět, že mezi nimi rozdíly jsou (na předchozí stránce tvrdím, že asi ne, tak to neberte vážně :) ). Jen mi je záhadou, model má být od deAgostini, ale v žádné jejich kolekci jsem ho nenašel.
p3tris píše: .........Pokud by někdo uvažoval o koupi Mause: Nedávno jsem si ho koupil od Dragonu (DRR-60154). Je to krásný kousek, trošku mu "plandá" věž, ale pokud jí dáte do správné polohy, ničemu to nevadí. Bratr teď zakoupil Easy Model (ESM-36206) a musím říct, že si s tím Dragonem v kvalitě v ničem nezadá. Má trošku jinak zpracovaný horní plát věže a znatelnější ušpinění. Takže tady je klidně možno vybírat jen podle kamufláže, ceny nebo osobních preferencí. Pro pochlubení sem dávám taky prototyp Mause V1 s betonovou věží od Dragonu.......
Mám možnost koupit si tento typ tanku, známý, co vlastní modelařskou prodejnu ho omylem objednal (místo stavebnice), a nyní mu tam trčí (firma Easy Model, cena 302,- Kč, zelenožlutá kamufláž), důvod proč jsem jej zatím nekoupil je, že se mi jako vozidlo moc nelíbí.
p3tris
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p3tris »

TonyHazard píše:Na stránkách chyba není, zkráceně bych to vysvětlil takto. Začalo to konkurzem na tank Tiger mezi firmami Henschel a Porsche. Po vítězství Henschelu zůstalo Porschemu několik desítek podvozků (asi 95). Bylo rozhodnuto na nich vytvořit těžký stíhač tanků, označen jako Panzerjäger Tiger(P) Sd.Kfz. 184 Ferdinand. Jeden z nedostatků tohoto vozidla byla absence kulometu. Po bitvě u Kurska německá armáda stáhla zbývající vozidla a modernizovala je (mimo jiné) instalací kulometu MG 34 a velitelskou pozorovací věžičkou, změny se podepsaly i na změně názvu, tedy Panzerjäger Tiger(P) Sd.Kfz 184 Elefant (slon).
Znám historii Elefanta/Ferdinanda. A stejně tvrdím, že se chybička vloudila, protože oba měli označení Sd.Kfz.184. Sd.Kfz.185 bylo vyhrazeno Jagdtigerovi s 88mm kanonem, a ne Elefantovi, jak má na stránkách fightavi. Mám ten pocit, že toho byli v dubnu 1945 postaveny jen 4 kusy.

Předpokládám, že se fightavi přehlédnul a v seznamu z Dráčiku měl být uveden Elefant (světlejší kamufláž a zeleno-hnědé pruhy), kterého DeAgostini vyrábí a Ferdinand (tmavší kamufláž) je z jiného zdroje. Pokud ne, byl bych rád, kdyby dal vědět, v které prodejně (stejně jako Sd.Kfz.222) ho koupil.
TonyHazard píše:Důvod proč jsem jej zatím nekoupil je, že se mi jako vozidlo moc nelíbí.
To já už mám od malička "úchylku" právě na škaredý tanky. Vždycky se mi líbili takový kusy jako Char B1, M3 Lee, Cromwell nebo K-2. :D
zved
štábní praporčík
štábní praporčík

Příspěvek od zved »

p3tris píše: To já už mám od malička "úchylku" právě na škaredý tanky. Vždycky se mi líbili takový kusy jako Char B1, M3 Lee, Cromwell nebo K-2. :D
Tak to až vyjde Lancia budeš v 7 nebi :D - i když to není tank.
TonyHazard
Důstojník v záloze
Důstojník v záloze

p3tris píše:Znám historii Elefanta/Ferdinanda. A stejně tvrdím, že se chybička vloudila, protože oba měli označení Sd.Kfz.184. Sd.Kfz.185 bylo vyhrazeno Jagdtigerovi s 88mm kanonem, a ne Elefantovi, jak má na stránkách fightavi. Mám ten pocit, že toho byli v dubnu 1945 postaveny jen 4 kusy.
Tak tuhle chybu myslíš, omluva, jsi lepší čtenář než já.
p3tris píše:To já už mám od malička "úchylku" právě na škaredý tanky. Vždycky se mi líbili takový kusy jako Char B1, M3 Lee, Cromwell nebo K-2. :D
Ty tanky co vypisuješ, to jsou náhodou nádherná vozidla, třeba střední tank M3 je úplně super.
p3tris
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p3tris »

zved píše:Tak to až vyjde Lancia budeš v 7 nebi :D - i když to není tank.
Jo, jo, na italský design já jsem vysazenej... třeba na Ferrari :D
TonyHazard píše:Ty tanky co vypisuješ, to jsou náhodou nádherná vozidla, třeba střední tank M3 je úplně super.
No tak to máš asi podobnou úchylku jako já :D . M3 a Char B1 si pamatuju z monagrafie v ABC nakreslený od pana Velce na takových kartičkách. Jako malýmu se mi hrozně líbilo, jak se ježí hlavněma. Hlavně u Leeho ty tři nad sebou mi přišli úžasný. A to tam ještě nebyl T-28 nebo T-35. Ale v dětských očích nejhezčí byl K-2. Takže tak trochu z nostalgie jsem si dva od Easy Model pořídil. No uznejte, není ten Typ 1939 nádherně škaredej? Už mu stačí jen nakreslit oči. :D
Obrázek Obrázek
fightavi
desátník
desátník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fightavi »

1) Tony, nesprdnu, nevadí, neuplatňuju copyright
2) Tak jsem tak zeshermatovatěl, že už pátrám kde se dá, a vypadá to nakonec, že ta moje "potvůrka" má nejvíc znaků M4A1 (podobnou stavebnici dělá Revell, možná si to navzájem i půjčili a přebalili, i to se stává).

Zase jsem hodinu šmejdil a našel ten "můj" tank. Je to původně Revell a verze M4A1(76)W, i ta hvězda souhlasí.

Obrázek
TonyHazard
Důstojník v záloze
Důstojník v záloze

fightavi píše:..... Tak jsem tak zeshermatovatěl, že už pátrám kde se dá, a vypadá to nakonec, že ta moje "potvůrka" má nejvíc znaků M4A1 (podobnou stavebnici dělá Revell, možná si to navzájem i půjčili a přebalili, i to se stává).

Zase jsem hodinu šmejdil a našel ten "můj" tank. Je to původně Revell a verze M4A1-76 (W), i ta hvězda souhlasí.

Obrázek
Nejvíce mě zmátly ty plechové "uši" v zadní části věže, na fotce to vypadalo jako výběžek radiostanice v Fireflyho. Dále odlévaná část korby to směrovala na verzi M4A1. Ale Firefly se v této verzi nedělal. Hlavně, že se výsledek dostavil, bavilo mě to. Jinak tím K-2 je myšlen asi KV-2, že? Někomu tam vypadlo písmeno.
p3tris
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p3tris »

Omlouvám se, puntíčkařím tu s číslama v označení a pak se upíšu v názvu tanku. Samozřejmě že KV-2.

> fihgtavi: Shermana máme, tak čekáme na vysvětlení Ferdinandů / Elefantů ;-)
TonyHazard
Důstojník v záloze
Důstojník v záloze

p3tris píše:Omlouvám se, puntíčkařím tu s číslama v označení a pak se upíšu v názvu tanku. Samozřejmě že KV-2.
> fihgtavi: Shermana máme, tak čekáme na vysvětlení Ferdinandů / Elefantů ;-)
Hlavně potvrď, že jsi toho Ferdu (a také Sd.Kfz. 222) koupil v Dráčiku, ať jich tam zbytečně nešikanuji, aby mi je sehnali.
fightavi
desátník
desátník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fightavi »

Tak Ferdu (Sd.Kfz 184) mám z Dráčika, ale už skoro rok, ale prodavačka mi řekla, když jsem se ptal na další "pásovce", že ona to nevlivní, musí počkat, co jí přivezou. Elfíka (Sd.Kfz 185) mám z Hraček Špína Příbram, když je před rokem rušili a měli slevu. Koupil jsem ho proto, že se od Ferdy trochu liší nástavbou (umístění velitelské věžičky) a montáží čelního kulometu v korbě. No a "Grubra" Sd.Kfz 222 jsem koupil čirou náhodou v Plzni o prázdninách. Jinak jsem Příbramák. Víc na vysvětlenou nemám. :neutral: :neutral:
p3tris
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p3tris »

A on si nedá pokoj a bude tvrdit, že Elefant je Sd.Kfz.185. :D Neni, to byl Jagdtiger s 88mm kanonem. A nebo se tak občas označuje vyprošťovací Bergetiger.
Můžeš potvrdit, že ten tvůj Ferdinand je kovák od Altaya/DeAgostini? Taky jsem ho v jejich katalogu nikde nenašel. Kromě kitů jen toho Easy Model, co o kus výš dával Tony, Unimax a nebo Dragon.

>Tony: Pokud se po nich budeš pídit a sehnal bys je, dej mi prosím echo. Určitě bych o Ferdinanda a Sd.Kfz.222 taky stál.

Na polských stránkách Amercomu změna počtu sešitů z 48 na rovných 60... teď už bych si na toho Ariete i vsadil :D
TonyHazard
Důstojník v záloze
Důstojník v záloze

p3tris píše:>Tony: Pokud se po nich budeš pídit a sehnal bys je, dej mi prosím echo. Určitě bych o Ferdinanda a Sd.Kfz.222 taky stál.

Na polských stránkách Amercomu změna počtu sešitů z 48 na rovných 60... teď už bych si na toho Ariete i vsadil :D
Samozřejmě, pokud něco zjistím, dám vědět (myslím ty dva stroje).
Koukám, že to nerozjeli to pouze v letadlech, ale i v "Bojových vozidlech" a hasičských vozidlech. My tedy můžem rozjet tipovací soutěž od 47. čísla do 60. Tak si to už pomalu připravujte, nebo rovnou tipujte. Já to následně hodím na listinu, ať je přehled. No, jsem velmi zvědavý, jak toto dopadne.
fightavi
desátník
desátník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fightavi »

Přátelé, jako 40 let fungující letadýlkář a teprve 1,5 roku koníčkář sběratel "minipásovců" se s vámi nemohu kvalifikovaně "dohadovat, pouze můžu citovat, co je na krabičce napsáno a co jsem opsal do seznamu. Stejně tak je to i s místem nákupu, což byl Dráčik a Hračky Špína. A protože krabičky neskladuju, tak nemůžu svoje informace doložit skenem krabičky. Takže Elefant je tůtovka edice Amercom (T45) a Ferdinand je zřejmě "Špína" možná Dragon, ale zabte mně jistotu už nemám. Takže jsem si v tom udělal s vaší pomocí jasno, věřím tomu že oba jsou "184", akorát Elefent je modernizovaný a upravený Ferdinand. Opravím v seznamu a na fotkách. Pokud jsem vás navedl na špatnou "pěšinku" v původu, omlouvám se, já ty pásovce sbírám že se mi v tom 1:72 líbí a studuju je průběžně. Ale letadla jsou letadla!
TonyHazard
Důstojník v záloze
Důstojník v záloze

Pánové, uzavřeme diskuzi o číslech, človek je tvor omylný, splést se mohu já, splést se může výrobce modelu, tiskař i odborník. Je to možná dobře, jak by to vypadalo, kdyby všichni věděli vše? Diskuze jsou nepostradatelné, když se vedou dobře, jsou pramenem poznání. Jak dlouho nám trvalo určit model Shermana, záběr z určitého úhlu mě poslal špatným směrem.
Co provedem s informací o navýšení kolekce na 60 vozidel? Jen aby česká pobočka Amercomu to nestopla na původních 48.
p3tris
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p3tris »

Ani já se nepovažuju za nějakého "erudovaného odborníka". Jsem taky spíš letadýlkář a o tanky se vlastně tak nějak víc zajímám vlastně až od té první edice Amercomu. Myslím, že tyhle diskuze nás všechny obohacujou. Ani netušíš, kolik nových informací jsem získal během "pátrání po Shermanu". Přesně jak psal Tony. A nějaký označení vem čert, nejsem hnidopich, i proto jsem tam házel ten smajlík. Nikdo nemá rád, když z něj nějakej "pseudoexpert" dělá, s prominutím, vola. Na druhou stranu si, podle mě, rádi všichni necháme v dobrém poradit.

To NE! To by nám snad Amercom neudělal. Jsem jihočech a do Polska to mám truchu z ruky...

Až budu mít trochu času, kouknu se, co má DeAgostini nebo Easy Model v katalozích a těch 12 vozidel zkusímsi tipnout.
Odpovědět

Zpět na „Hotové modely“