Hydepark

Komentáře aktuálního dění ...

Moderátor: jarl

Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.

Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".

Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.

Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Uživatelský avatar
Pozorovatel-signalista
nadrotmistr
nadrotmistr
Příspěvky: 150
Registrován: 17/12/2008, 19:12
Bydliště: Umbara
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pozorovatel-signalista »

Osobně si nedovedu představit, že bych měla dělat korektury celého fora, bohatě mi stačí, když po mně chce nějaké korektury Pátrač :shock: (což znamená, že já se k ničemu neupisuji, jenom aby bylo jasno ;-) ) Krásný spisovný jazyk (nebo krásné nářečí, to je fuk) je sice prima, ale zase to hnát do úplných extrémů není dle mého úplně nutné. Textové editory vychytají spoustu chyb a nějaké to příčestí nebo koncovka uteče někdy každému z nás. Aspoň se máme případně nad čím pousmát (osobně velice ráda vzpomínám na úklep jedné mojí spolužačky, když namísto Hárúna ar-Rašída měla Hurána ar-Rašída :) ).
„Dámo, vy jste pravý gentleman.”

Ano, předtím než se někdo zeptá, já jsem ta Pozorovatel-signalista, Pátračova pobočnice (čili ani jeho pes, ani jeho vnuk, aby bylo jasno). Pokud jste se s ním nějak nepohodli, prosím, uvědomte si, že co vy zvířátka jste si podělali, nás rybiček se netýká.
Uživatelský avatar
Polarfox
6. Podplukovník
6. Podplukovník
Příspěvky: 5878
Registrován: 5/11/2010, 21:01
Bydliště: Praha

Příspěvek od Polarfox »

Na vychytávání mezer a překlepů editorem už jsem si celkem zvyknul a je to příjemné, ale když mi to včera zase přepsalo Amiral Baudin na "zmíral Baudin", tak jsem měl taky chuť zmírat :D
ObrázekObrázekObrázek

U národa, u něhož je nejoblíbenějším historickým spisovatelem Vlastimil Vondruška, se nějakého historického prozření a sebereflexe dočkáme opravdu jen velice stěží. (Polarovo motto pro rok 2019)

“Without data, you're just another person with an opinion.” W. Edwards Deming

Brána do Mordoru: https://twitter.com/fbeyeee?lang=cs
Uživatelský avatar
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál
Příspěvky: 10860
Registrován: 24/8/2004, 02:48

Příspěvek od Lord »

Pozorovatel-signalista píše:Krásný spisovný jazyk (nebo krásné nářečí, to je fuk) je sice prima, ale zase to hnát do úplných extrémů není dle mého úplně nutné. Textové editory vychytají spoustu chyb a nějaké to příčestí nebo koncovka uteče někdy každému z nás.
Myslím, že je to zatím docela v normě. Každému občas něco ulítne, ale vyloženě nějakej antitalent sem nepíše.
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Scrat
podporučík
podporučík
Příspěvky: 683
Registrován: 1/8/2009, 12:06

Příspěvek od Scrat »

Pozorovatel-signalista píše: Aspoň se máme případně nad čím pousmát (osobně velice ráda vzpomínám na úklep jedné mojí spolužačky, když namísto Hárúna ar-Rašída měla Hurána ar-Rašída.
Vzhledem k faktu že nějakých 99 % obyvatel Česka neví že zhruba před dvanácti sty lety nějaký abbásovský chalífa tohoto jména existoval (i přesto že to byla ve své době velmi významná osobnost) bych podobný překlep neviděl tak tragicky.
Ovšem pokud někomu dělá problém shoda přísudku s podmětem tak na tom nic k pousmání nevidím. Dobře to vystihl Alchymista o kousek výš.

Omlouvám se Skeletovi a už mlčím abych nebyl potrestán nějakou funkcí.

Scrat
All great things are simple, and many can be expressed in single words: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope.
Winston Leonard Spencer-Churchill
Uživatelský avatar
Alchymista
5. Plukovník
5. Plukovník
Příspěvky: 4883
Registrován: 25/2/2007, 04:00

Příspěvek od Alchymista »

Musím povedať, že v porovnaní s fórom (o počítačových hrách), na ktorom robím admina, je Palba vyslovene zhromaždisko vzdelancov a intelektuálov, ktorý síce dokážu úspešne przniť dejiny, technické dáta i logiku, ale už nie svoje materinské jazyky.
Čož počítam celému zhromaždeniu k dobru. :razz:
ObrázekObrázek

Оптимисты изучают английский язык, пессимисты - китайский. А реалисты - автомат Калашникова
Zamčeno

Zpět na „Aktuality“