velitel píše:.......Neomlouvej se, jak jsem psal, byl to vtip. Ale jestli tamty stránky neznáš, tak ty jsou super. Dělá to nějaký Kanaďan, soukromě, a jsou tam všechny vyrobené modely včetně fotek ze všech možných stran, včetně dalších popisů skutečné techniky.
Ty stránky používám už delší dobu, jsou fakt dobrý.
Vracím se k těm rudým hvězdám na vozidle LVT(A)-1 Alligator, jde skutečně o kořistní vozidlo. Amercom vzal pravděpodobně předlohu od Hobby Masteru, jestli Čínská lidová armáda ukořistila přesně ten jeden stroj (s nápisem The Bloody Trail) o kterém se píše při vylodění na Peleliu, bude asi nesmysl (na tak velkou náhodu nevěřím). Na druhou stranu, Amercom na stránkách uváděl LVT(A)-1 jako kořistní vozidlo.
O kořistních vozidlech LVT se uvádí - Přebytečné stroje americké armády nakoupili čínští oponenti, v boji s lidovou armádou komunistické Číny. Po porážce Kuomintangu část vozidel získala vítězná strana a část ustoupila na Tchajwan. Transportéry pak zůstaly ve výzbroji tchajwanské armády ještě dlouho a byly použity k diverzním akcím proti ČLR. S ukořistěnými vozidly LVT jezdili čínští vojáci až do úplného opotřebení.
Někde jsem také četl, že ani jedna strana vozidlo neupravovala, pouze čínská armáda tam plácla ty rudé hvězdy, důvod ponechání ostatních nápisů mi není znám.