Jako dvanáctý letoun vyjde v Polsku "ruský AWACS" Beriev A-50 Mainstay.
Moderátor: jarl
Tak jsem včara taky navštívil Dráčik. Ten Curtiss P-40N Warhawk od Atlasu je přebalenej model od Altaya / IXO Junior, katalogová čísla AY13 / PIXJ000021. Mezka jsem sice neviděl, ale bude nejspíše taktéž z nabídky Altaya / IXO (možná AY03 / PIXJ000013 ???).fightavi píše:Ahoj! Tak jsem si dneska přinesl z Dráčika jenom jako perlu do regálku (novou sbírku zakládat nemíním ) docela pěknou P-40N v barvách Létajících tygrů z Číny v 1:72,ve dvoudílným blistru, dolepil jsem kola a ostruhu, anténu a přídavnou nádrž a trochu dofestoval vrtuli a je to fešanda. Na obalu je jako distributor pro Dráčika fa ATLAS. Ještě jsem tam zahlídnul Mesouna Bf-109 E v zajímavém markingu, toho jsem nebral, mám jich plný regál. Jo a cena je 199,- Kč.
To máš pravdu, tahle je asi "nejklasičtější". Ale já jsem tak trochu ujetej na RAF, takže bych v bílých barvách Coastal Command rád viděl klidně i Liberatora nebo B-17Hans S. píše:Tohle je pro Catalinu asi nejobvyklejší kamufláž, dle mého názoru je správné, že zvolili právě ji.
Tak jsem celkem mile překvapen. Můj kus byl naprosto v pořádku. Je to malé, to jo. Ale je to taková "roztomile miniaturní" série. Ještě kdyby byla i taková technika. To už jsem někde tady psal (Takara apod.).Dominik píše:Já jsem se také lekl . Myslím , že první model takové kolekce by měl být reprezentativní , ale tento model nejenže je malý , ale je i nedopracovaný (např. křivý hřbet trupu) . Hrozný (i když se mi trochu líbí) . Nevím jak Vy , ale kolekci (až na pár vyjímek) kupovat nebudu .
Přesně, taky mi přijde, že to s bombardérama distributor s cenou trošku přestřelil. Když si vezmu, že stojí skoro (a v Polsku úplně) stejně jako vrtulníky, tak se velikostí a nejspíše ani zpracováním nedají srovnávat. Nakonec jich bude dost i menších než jsou "bojová letadla" v 1:100, neřknu-li 1:72. A jelikož mají plno titěrných detailů (kulomety, podvozky, vrtule...), určitě bude i podstatně větší počet poškozených kusů na pultech. Uvidíme, jestli bude tahle kolekce životaschopná, nebo jí po pár číslech "zaříznou".Dominik píše:Po bližším ohledání jsem zjistil , že kromě chyb které jsem popsal (zapomněl jsem na úplně pokřivené levé kolo) , levá motorová gondola směřuje nahoru , zatímco ta pravá je udělaná ,,normálně" , dále mám také vážné pochybnosti , co se týče kulometu , který vyčuhuje z ,,bombometčíkova prosklení" . Špatně namontovaný kulomet u pilotova sedadla sai nemusím zmiňovat . Celou sérii bych hodnotil jako ,,Sérii hraček do kapsy" . Ale myslím že za tu cenu 49 Kč to stojí zato si ,,Ju 88" pořídit . Jinak cena od 2. čísla bude 149 Kč , což se mi jeví jako přemrštěné u některých dalších modelů (např. Dornier Do 17) .
Dotaz k send.cz - tato firma zařizuje pro Amercom distribuci předplatitelům? Pokud to funguje takhle dobře, tak by nebyl problém si u Amercomu něco objednat. Jinak se ale prý Amercom chová k reklamacím hrozně. Prodavačky v novinových stáncích říkaly, že je problém i něco objednat. Amercom jim klidně přestane rozesílat nějakou sérii a když by to chtěli obnovit, tak na ně prdí. Telefony berou nepříjemný mladý husy, který si je "předávají",... S reklamacema čísla déle než po 14 dnech mají také problém. Já jednou psal kvůli reklamaci i email a ani neodpověděli.p3tris píše:
Aniž bych chtěl dělat reklamu, musím pochválit send.cz. Stačilo napsat, jaká čísla Vrtulníků došla poškozená, a oni je v dalším balíčku, bez jakéhokoliv dalšího řešení, poslali znova i s omluvným dopisem.
Byl jsem také náhodou v Dráčiku, schválně jsem se byl podívat na ty letadla, a vážně je tam měli. Byl tam ten Curtis, pak P-38 (ta byla fakt podařená, podle váhy dobrý kus kovu) a další dva modely, na obale mimo firmu Atlas nic uvedeno, typ jsem musel luštit ze stojánku. Pak tam měli rychlostavebnice (poskládané celky- trup, křídla) od Revellu, asi 4 modely, ale ty bych nebral, na první pohled nic moc.p3tris píše:...Tak jsem včara taky navštívil Dráčik. Ten Curtiss P-40N Warhawk od Atlasu je přebalenej model od Altaya / IXO Junior, katalogová čísla AY13 / PIXJ000021. Mezka jsem sice neviděl, ale bude nejspíše taktéž z nabídky Altaya / IXO (možná AY03 / PIXJ000013 ???).
Pod tyto modely se mohu 100% podepsat, že je tam měli.p3tris píše:P-38? Tak to je super, v Levných knihách mi utek. Pokud bych mohl poprosit, tady je seznam s fotkama prvních 33 bojových letadel od IXO. Podle všeho jsou to ty samý, jako v Dráčiku. Tak když tam nějaký z nich uvidíte, napište přesně jaký, ať víme, co lze koupit.
http://www.ixomodels.com/index.php/car/listing/16