Jersey a jeho malý přítel.

Moderátor: jarl
Trochu mi to připomíná příhodu z bývalého obchodu ZOO Ben v Holešovicích, stáli přede mnou:jersey.se píše:El Diablo: když on belgický obr má průměrnou hmotnost 6kg... Tenhle je trochu větší vídeňák
jersey.se píše: Zajímalo by mě, jak moc je ve městě užitečný pes. Králík, pokud se naučí čistotě, neobtěžuje okolí zápachem a hlukem, jako každý pes a je prakticky úplně stejně inteligentní i oddaný. My jsme králíka měli doma prakticky od nepaměti, takže když nám po osmi letech umřel na komplikace se zubama Lobo, pořídili jsme si dalšího (a od začátku jsme věděli že to není zakrslík).
Je zajímavé, žádná z mých čub se o to nepokoušela, to spíš návštěvu zadávit. Je ale pravdou, že pro návštěvu může být mírně stresující sedět v hale u kafe a na podestě schodiště sedí cca 45 kg ovčounka, která návštěvu pečlivě hlídá, jestli nedělá nějaké prudké pohyby, nezvyšuje hlas nebo nesahá na věci, které jí pán nebo jeho rodina nepodali.cover72 píše:Jerseyho volbu schvaluju. Králíci alespoň neřvou jako banda ožralů, když jde člověk okolo plotu, a nevrhají se na návštěvy ve snaze je poslintat a nejlépe i zabahnit.
Možno len netušíš aký nebezpečný ten králik v skutočnosti je: www.youtube.com/watch?v=Nvs5pqf-DMAVladimír píše:Když na večerní procházce potkáte skupinku "neviditelných" spoluobčanů, budete mít radši na vodítku králíka nebo dobrmana či pittbulla? ...
Československý a Saarloosův ovčak jsou nádherní psi. Problém je u nich s nevyvážeností povahy. Kdysi se o něco podobného pokoušeli u pohraniční stráže. Otec jednu takovou kříženku koupil na reverz, jako hlídacího psa u nich do práce. Vynikající pes, pro PS nepoužitelná. Plně vycvičená, ale nebyla agresivní a neuměla štěkat. Štěkat ji naučil až hlídačův soukromý voříšek Puňta. Ovšem, jednou utekla, spářila se s německým ovčákem a vznikli kříženci ostří jako břitva. Jednou přišel jeden z majitelů domů, před barákem měl lucernu, na lucerně chlap, pod ním pes a chlápek říká, to jsem rád, že jdete, chtěl jsem u Vás udělat čorku a na lucerně jsem tři hodiny. :-)jersey.se píše:Vladimír: Jako jistě, až se usadím na venkově, jako že bych rád, přivezu si tam československého vlčáka, což je pes kterýho bych chtěl nejvíc. Ale když bydlím ve městě a ještě k tomu jsem často pryč, tak to nejde. A pokud jde o králíka - ten je ve skutečnosti táty
Pak je tady ještě možnost chodského psa. Československé vlčáky berou jako slovenské plemeno.jersey.se píše:Musím své české (československé) vlastenectví projevovat aspoň nějak ne?Ale mě se čs vlčák prostě líbí víc.
Ono to potom vyzerá ako ten kreslený ftip, kde na dvore pobehuje malé psíča a v búde spí buldog -Vladimír píše:I při hlídání se chovají dva psi jinak než jediný. Mě se nejvíc osvědčila kombinace kníračka a ovčačka.
Bylo to podobné po válce, kdy u USAF používali kombinaci hound/killer. Jedno letadlo neslo radar a navádělo další, které mělo dostatečnou výzbroj, protože při tehdejší technice nebylo možné obojí na jednom stroji.Alchymista píše:Ono to potom vyzerá ako ten kreslený ftip, kde na dvore pobehuje malé psíča a v búde spí buldog -Vladimír píše:I při hlídání se chovají dva psi jinak než jediný. Mě se nejvíc osvědčila kombinace kníračka a ovčačka.
"ja som tu strážny pes - a tamto to je môj telesný strážca"
Videl som to už viackrát a vraj to funguje viac než dobre. Ostatne, nejak podobne to vraj mali zariadené aj v tibetských a nepálskych chrámoch - malé psi slúžili na odhalenie votrelcov, veľké na ich následnú likvidáciu.