Hotové modely letadel a další létající techniky

Hotové modely všech měřítek a druhů (pozemní, letecká a námořní technika)

Moderátor: jarl

Odpovědět
zved
štábní praporčík
štábní praporčík

Příspěvek od zved »

Dominik píše:Je docela možné , že toho Mustanga tam nemají , protože já jsem ho koupil cca před 2 léty . A jinak , letadla a auta si ještě nepletu :D :D :D
Tak to je pak jasný :) S tím autem to byla samo legrace :D
p3tris
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p3tris »

Dominik píše:Je docela možné , že toho Mustanga tam nemají , protože já jsem ho koupil cca před 2 léty . A jinak , letadla a auta si ještě nepletu :D :D :D
Musím říct, že když jsem se koukal dozadu na krabičku, byl tenhle Mustang ten, který bych si ze všech 14 letadel vybral zdaleka nejradši...

ALE!!!

Tady udělali soudruzi z Corgi obrovskou botu. Na krabičce je nakreslený sice správně, ale model je špatná verze. Tu kamufláž letadla Eugeniusze Horbachzewskiho totiž místo Mustangu Mk.III (P-51B) dali na Mustanga Mk.IV (P-51D). A to je docela hodně znatelný rozdíl.

Správně má vypadat takhle: http://www.modelforum.cz/download/file. ... 557a9879fa

A ještě citace z modelfora ohledně sériových čísel: V rámci 315.Sq. létal Dziubek (přezdívka Horbaczewkého), až do své smrti, prokazatelně na čtyrech mašinách P-51B. Označení PK-G, seriály FB 166, FB 382, FB 387. Invazní pruhy měl prokazatelně (včetně fotografií) PK-G, FB 382. Zahynul 18.8.44 na Mustangu PK-K, FB 355.
Hans S.
5. Plukovník
5. Plukovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hans S. »

Horbaczewského Mustanga si vybavuji jen ve variantě B (C?), opravdu létal i na D, nebo je to jen něco nepovedeného?
p3tris
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p3tris »

Hans S. píše:Horbaczewského Mustanga si vybavuji jen ve variantě B (C?), opravdu létal i na D, nebo je to jen něco nepovedeného?
Právě, že jen něco nepovedeného. Létal jen na Bčkách a Dčko v téhle kamufláži nikdy neexistovalo.
zved
štábní praporčík
štábní praporčík

Příspěvek od zved »

Huf, to aby si člověk před koupí modelu vždy pečlivě nastudoval celou související historii. Ještěže toho mustanga neměli :) Protože bych ho možná koupil a teď bych byl naštvaný (a pravděpodobně bych ho vrátil). Ještě že Tě p3trisi máme :up:

Mimochodem - jak se správně čte ten nick p3tris? :) Pítris? A co to představuje?
p3tris
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p3tris »

No ona tohle byla spíš náhoda. Vždycky jsem se zajímal primárně o RAF. Mustanga Mk.III s bublinou považuju za moc hezký éro a už nějakej čas po něm pokukuju. Právě Horbaczewského mašina je dost provařený stroj, takže tady je ta bota hodně znát. Na druhou stranu Mustangy D/K ve standardní denní kamufláži moc vidět nejsou, Britové je často, po vzoru Amíků, nechávali v barvě kovu, a piloti si je různě "došperkovávali". Takže i kdyby to Corgi nebylo PK-G, zjišťoval bych, k ukojení vlastní zvědavosti, co je to za stroj.

Hezký modely "trojek" dělá Gemini, ale ty jsou jaksi mimo dosah mojich finančních možností. Takže nakonec asi pokorně koupím "plasťáka" od Easy Model.

A můj nick se čte "petris". Je to přezdívka, už někdy od základky, odvozená od příjmení. Tu trojku místo éčka jsem tam dal, až když jsem se začal pohybovat víc po netu. Z jednoduchého důvodu, zkus si vygooglovat "petris". Palbákům asi bude jasný, že jim vylezou neprůstřelný vesty ;-)
rychlik
četař
četař

Příspěvek od rychlik »

na miniwojně náhled na intruder a kamov ka-27.

catalina je za ty peníze nádherná (až na tu "obruč" na křídle) a ad mustang - bral bych ho i se špatnou kamufláží :) D se mi líbí víc než B...
Dominik
rotmistr
rotmistr

Příspěvek od Dominik »

,,S tím autem to byla samo legrace "
Samozřejmě , já ji pochopil (proto ti 3 smajlíci) .
Jinak , co se týče Mustanga : Chyby jsem si všiml už v době koupě při porovnání krabice a modelu , ovšem ,,Bubbletop" je podle mně hezčí a v krásné kamufláži RAF je ozdobou mého stolu . Navíc , taková chybička se u takových firem vidí málokdy a činí tento letoun ,,originálním" .
Dominik
rotmistr
rotmistr

Příspěvek od Dominik »

Málem bych zapomněl ,
omlouvám se za kvalitu fotky Mustanga , jenže nejsem profi fotograf a na téhle fotce krása kamufláže nevynikla ...
bary
svobodník
svobodník

Příspěvek od bary »

On ten Mustang byl (asi nejen pro mě) velké zklamání. Když tehdy vyšel katalog Corgi s připravovanými modely, tak u mě vzbudil přímo nadšení. I když podezření tady sice bylo (tuhle verzi přece Corgi do té doby nedělala (resp. ani potom)) ale co kdyby....Bohužel podezření se později potvrdilo a přišlo velké zklamání. Nicméně se to ale dalo očekávat. Série "Warbirds" přeci jen směřovala na méně náročné sběratele (i cenou) a tak holt u Corgi počítali s tím, že tenhle model sběratelé nějak "spolknou". Pěkně mě tehdy nakrkli :)

Našel jsem toto "foto"
Obrázek

P.S. Ty Mustangy od Gemini jsou fakt pěkný. I když ty první měly taky své mouchy. Např. obráceně anténa (nahoře tlustá / u trupu tenká) a ty piloti uvnitř by ve skutečnosti měli asi tak 2,3m a vodnatou hlavu :D . Nicméně se daly sehnat ve výprodeji za cca 450,- (z vlastní zkušenosti)
p3tris
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p3tris »

Jen aby nedošlo k mýlce, tou bublinou jsem myslel tu kabinu na Mk.III, která se tak trochu podobá Spitfirovi. Američani většinou měli jen rovnou s rámováním. Pokud bych chtěl britské D nebo K, takže Mustang IV/IVa, je tu pár možností. Asi nejjednoduší je si postavit nějakej kit. V klasický britský denní kamufláži ho vyrábí Airfix jako "starter kit" s číslem stavebnice A55107. Jedná se o známý zubatý stroj S-GA, který létal v květnu 1945 u 112. perutě v Itálii. Další možností je stavebnice od Airfixu 02098, která nabízí kromě "Švéda" taky britské Kčko KN-B (KH682), taktéž z Itálie, tentokrát z června 1945 a od 249. perutě. No a celkem zajímavou "nebritskou" kamufláž má známý Dooleybird ze srpna 45 od 19. perutě RAF. Tu měl v katalogu pod číslem PK-13 Matchbox.

Ale jelikož jsem povaha líná, jsou tu ještě kováky od Corgi. Kromě toho nepovedeného PK-G se dají koupit jak zubatec S-GA (AA32217), tak Dooleybird (AA32206). Ten první je pro mě zajímavější.

http://www.flyingmule.com/products/CG-AA32217
http://www.flyingmule.com/products/CG-AA32206

Pozn.: Je mi jasný, že ty kity svojí kvalitou dneska nikoho nepřesvědčí (hlavně ten Matchbox), ale vybíral jsem ty, ze kterých jdou postavit britské Mustangy rovnou z krabičky.
rychlik
četař
četař

Příspěvek od rychlik »

tak sem se nakonec rozhoupal a jednou si koupil i něco "trošku" kvalitnějšího než amercom - dneska přišel balíček s albatrosem, f-14 (nakonec sem vzal jolly rogers od witty - poslední kousek :) ) a crusaderem od century wings

edit: ehm, trapnej dotaz - jak mám kurnikpráce dostat pilota do kabiny crusaderu? jedinej způsob kterej vidim, je že urvu knipl :( a ještě jeden - předpokládám, že se proti ničemu neprohřešim, když připnu na jednu stranu "mk-32 zuni rocket" a na druhou dvojtej "aim-9 sidewinder"? nebo lítaj vyzbrojený jen jednim typem?
fowly
svobodník
svobodník
Kontaktovat uživatele:

Tipovaci soutez na letadla - darek od nas

Příspěvek od fowly »

Ahoj všem,
podobně jako v sekci hotových modelů bojových vozidel, tak i zde v letadlech lehce podpoříme tipovací soutěž :) Kdo zvítězí v tipovačce mezi čísly 21.-30. edice létajících pevností, dostane od nás skvělou Ju-87 z východní fronty, jednotka Immelman od společnosti Corgi. konkrétně je to limitovaná edice Predators v ceně cca 750 Kč. Pokud byste hledali inspiraci co se už v měřítku 1/144 vyrobilo,koukněte sem, ale jsou to jen druhoválečné stroje z jiné edice, takže to tak jednoduché nebude :)
Obrázek
Obrázek
Obrázek
zved
štábní praporčík
štábní praporčík

Příspěvek od zved »

A sakra, je ještě možné se připojit? :D :D :D
p3tris
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Re: Tipovaci soutez na letadla - darek od nas

Příspěvek od p3tris »

rychlik píše:a ještě jeden - předpokládám, že se proti ničemu neprohřešim, když připnu na jednu stranu "mk-32 zuni rocket" a na druhou dvojtej "aim-9 sidewinder"? nebo lítaj vyzbrojený jen jednim typem?
Na tohle je jen jediná rada. Pokud chceš mít letadlo opravdu tak, jak létalo a přitom ho chceš vyzbrojit nějak nestandartně (jako v tvojim případě), hledej fotky na internetu. A jestli nenajdeš, zkus se zeptat na některém modelářském fóru a nebo ve vláknu přímo o tomhle letadle (tady ho nemáme, ale na vojně třeba je). Tam jdou většinou až k jádru věci. A nebo to nech být tak, jak se ti to líbí a předpokládej, že "takhle to bylo možný ozbrojit" ;-)
fowly píše:Ahoj všem,
podobně jako v sekci hotových modelů bojových vozidel, tak i zde v letadlech lehce podpoříme tipovací soutěž :) Kdo zvítězí v tipovačce mezi čísly 21.-30. edice létajících pevností, dostane od nás skvělou Ju-87 z východní fronty, jednotka Immelman od společnosti Corgi. konkrétně je to limitovaná edice Predators v ceně cca 750 Kč. Pokud byste hledali inspiraci co se už v měřítku 1/144 vyrobilo,koukněte sem, ale jsou to jen druhoválečné stroje z jiné edice, takže to tak jednoduché nebude :)
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Díky moc, tak tohle je opravdu nádherná cena.
zved píše:A sakra, je ještě možné se připojit? :D :D :D
Můžeš, ale samozřejmě budeš handicapován. Jelikož z neoficiálních, ale celkem přesných, zdrojů už prosáklo pořadí až do čísla 26, budeš tipovat jen 4 modely od 27 do 30 plus 2 bonusový. I tak, pokud trefíš bonusy nebo pořadí, máš celkem slušné šance. Navíc s nápovědou od flowlyho. A samozřejmostí je, že nesmíš do tipů použít žádný z následujících letadel:
22. Blohm & Voss BV 222 Wiking
23. Vickers Weligton
24. Focke-Wulf Fw 200 Condor
25. Bloch MB.210
26. Vickers Valiant
Dominik
rotmistr
rotmistr

Příspěvek od Dominik »

Nedávno jsem na internetu našel docela zajímavé video , jak vypadá Londýn z Lancasteru : http://www.novinky.cz/koktejl/269826-un ... tounu.html
rychlik
četař
četař

Příspěvek od rychlik »

p3tris: nebyl sem schopnej najít obrázek, na kterym by byly vidět zbraně na obou stranách no... nic, peču na to - zůstane kombinace (když už sem se u halifaxu naučil, že na symetrický rozmístění se u letadel moc nehraje :) ), jen mě mrzí ten pilot, holt budu mít bezpilotní verzi

fowly: :up:
TonyHazard
Důstojník v záloze
Důstojník v záloze

Příspěvek od TonyHazard »

Obrázek

Kolekce"Vojenská letadla"

Obrázek

Dne 8. června 2012 vyšel časopis číslo 55. s modelem letounu LT-6G Texan
Naposledy upravil(a) TonyHazard dne 5/7/2012, 23:33, celkem upraveno 3 x.
ObrázekObrázekObrázekObrázek
Nebojuj s nikým, kdo neví nic o vztahu rytíře a meče!
Na fóru Palba.cz jsem skončil, dotazy a SZ prosím neposílat.
DZ1
vojín
vojín

Příspěvek od DZ1 »

V čísle 55 Vojenský letadel je napsáno, že v příštím čísle (56) bude British Aerospace Hawk. Asi se Amercom rozhodl přehazovat pořadí.
TonyHazard
Důstojník v záloze
Důstojník v záloze

Příspěvek od TonyHazard »

Je to možné, já ale letadla nekupuji, takže tu informaci nemám, když tak to později změním. K prohození mezi čísly došlo i v pozemní technice.
(změna provedena)
Naposledy upravil(a) TonyHazard dne 11/6/2012, 17:09, celkem upraveno 1 x.
ObrázekObrázekObrázekObrázek
Nebojuj s nikým, kdo neví nic o vztahu rytíře a meče!
Na fóru Palba.cz jsem skončil, dotazy a SZ prosím neposílat.
Odpovědět

Zpět na „Hotové modely“