Hotové modely letadel a další létající techniky

Hotové modely všech měřítek a druhů (pozemní, letecká a námořní technika)

Moderátor: jarl

Odpovědět
Montgomery
nadrotmistr
nadrotmistr
Kontaktovat uživatele:

Re: Hotové modely letadel a další létající techniky

Příspěvek od Montgomery »

Nevím jestli myslíme satejnou figurku. Je to ta vedle INFANTRY a něco má v ruce, vypadá to možná jako bedna s náboji.
Není nic nesnesitelnějšího než hlupák, který má štěstí. Cicero
TonyHazard
Důstojník v záloze
Důstojník v záloze

Příspěvek od TonyHazard »

Montgomery píše:Nevím jestli myslíme stejnou figurku. Je to ta vedle INFANTRY a něco má v ruce, vypadá to možná jako bedna s náboji.
Jóó, Ty myslíš toho vojáka úplně vlevo? Aha, tak až přijdou, kouknu na to. :)
ObrázekObrázekObrázekObrázek
Nebojuj s nikým, kdo neví nic o vztahu rytíře a meče!
Na fóru Palba.cz jsem skončil, dotazy a SZ prosím neposílat.
p3tris
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p3tris »

TonyHazard píše:Já si před koupí velikost ověřoval, i když je tam uvedeno H0 / 00 tak jsou velcí 23 - 25 mm a to docela jde, nekupte to za stovku. :)
No právě. Za nový figurky od Airfixu dáš do 60,- , od Revellu pak do 150,-. A tam máš podstatně lepší výběr. Barvit je budeš muset znova stejně. Ale na druhou stranu, máš pravdu, jako "potrava" pod pásy tanků pro vnuka je to dostačující. Já jich mám u rodičů nejspíš z dětství ještě někde celej pytlík. Číňani je ještě za komára kopírovaly a pak prodávali po sáčkách asi za 20,- Kčs. Měl jsem 8th Desert Rats, Wehrmacht, Amíky, Japonce a s klukama jsem vyměnil i pár Australanů :)
TonyHazard píše:Až mi dojdou, tak to upřesním, ale takto shora to vypadá na kulomet na dvojnožce.
Monty asi nemyslel toho týpka s MG34, ale toho úplně nalevo. :wink: Podle mě to bude druhý k obsluze kulometu - nabiječ s krabicí munice.
Montgomery
nadrotmistr
nadrotmistr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Montgomery »

Vypadá to, že máš pravdu. Nevěřil jsem, že je ještě najdu, ale nakonec se mi to povedlo (ještě je neměl naštěstí, nebo spíš bohužel, kdo zdědit). Sice to je od Číňanů, ale s trochou fantazie to je fakt krabice s pásem nábojů.
Není nic nesnesitelnějšího než hlupák, který má štěstí. Cicero
Bohus44
četař
četař

Příspěvek od Bohus44 »

Zdravim pani,

Tak Vam odbehnem od vojacikov k teme lietadla :-P
Uz to tu sice bolo ale este raz sa opytam. Cim alebo ako dat s modelu dole:

1) cinske rucicky poleptali model lepidlom :smutek: Amercom - Kawaniši H8K2 Emily
2) cinsky spinavy prstek otlaceny na kamuflazi, bok lietadla :rev: Amercom - Ju 290
3) zaspinenie lietadla ala kolega Vlasta a jeho vrtulnicek - uvazujem nad tim Ju 290 :roll:

Diky vopred za informacie a postrehy :)
Ps. lietadielka nerobim (zato tanciky veselo stavam) len zbieram tak preto :-?
p3tris
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p3tris »

Bohus44 píše:1) cinske rucicky poleptali model lepidlom :smutek: Amercom - Kawaniši H8K2 Emily
Na Amercomáckých letadlech mám dva druhy poleptání: Buď je to ten bílý "film", který jde normálně setřít vlhkým hadříkem, nebo taková ta divná vrstva lepidla jakoby konzistence soli. Tu jsem hóóódně opatrně postupně odloupával až na kamufláž. Možná můžeš zkusit i nějaké modelářské debondéry, ale tam bych se obával i o barvu.
Bohus44 píše:2) cinsky spinavy prstek otlaceny na kamuflazi, bok lietadla :rev: Amercom - Ju 290
Pokud tam máš klasický otisk prstu (já ho mám taky na boční kokardě u Tempestu), je tohle asi neopravitelné. Stejné barvy jako má původní model určitě netrefíš (a bůh ví, kde je v Číně míchali, protože ty odstíny jsou občas opravdu jen přibližné). Takže bys nejspíš musel odbarvit a znovu nabarvit celé letadlo a ještě sehnat dekály. Za tu námahu to určitě nstojí. Jediné schůdné řešení je podle mě nějaké "provozní zašpinění" nebo "bojové poškození" přes inkriminované místo.
Bohus44 píše:3) zaspinenie lietadla ala kolega Vlasta a jeho vrtulnicek - uvazujem nad tim Ju 290 :roll:
Provozní zašpinění a patina je věc, která dokáže model hodně oživit, ale taky pokazit. Musí se dělat s citem a nejlépe podle fotografií. Připadá mi, že to s ním kolega Vlasta někdy až přehání. Na druhou stranu, u něj se jedná hlavně o námořní letouny, které jsou k němu určitě náchylnější. Jen si zkuste být dva dny někde na trajektu, budete celý od šmíru a provozních tekutin. A ty letadla jsou na lodích většinou i několik let.
p3tris
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Kolekce "Avions de combat à réaction"

Příspěvek od p3tris »

Obrázek

Aktuální model: Dassault Super Mystère B2

Obrázek
Naposledy upravil(a) p3tris dne 25/6/2013, 08:46, celkem upraveno 1 x.
Bohus44
četař
četař

Příspěvek od Bohus44 »

p3tris píše:
Bohus44 píše:1) cinske rucicky poleptali model lepidlom :smutek: Amercom - Kawaniši H8K2 Emily
Na Amercomáckých letadlech mám dva druhy poleptání: Buď je to ten bílý "film", který jde normálně setřít vlhkým hadříkem, nebo taková ta divná vrstva lepidla jakoby konzistence soli. Tu jsem hóóódně opatrně postupně odloupával až na kamufláž. Možná můžeš zkusit i nějaké modelářské debondéry, ale tam bych se obával i o barvu.
Bohus44 píše:2) cinsky spinavy prstek otlaceny na kamuflazi, bok lietadla :rev: Amercom - Ju 290
Pokud tam máš klasický otisk prstu (já ho mám taky na boční kokardě u Tempestu), je tohle asi neopravitelné. Stejné barvy jako má původní model určitě netrefíš (a bůh ví, kde je v Číně míchali, protože ty odstíny jsou občas opravdu jen přibližné). Takže bys nejspíš musel odbarvit a znovu nabarvit celé letadlo a ještě sehnat dekály. Za tu námahu to určitě nstojí. Jediné schůdné řešení je podle mě nějaké "provozní zašpinění" nebo "bojové poškození" přes inkriminované místo.
Bohus44 píše:3) zaspinenie lietadla ala kolega Vlasta a jeho vrtulnicek - uvazujem nad tim Ju 290 :roll:
Provozní zašpinění a patina je věc, která dokáže model hodně oživit, ale taky pokazit. Musí se dělat s citem a nejlépe podle fotografií. Připadá mi, že to s ním kolega Vlasta někdy až přehání. Na druhou stranu, u něj se jedná hlavně o námořní letouny, které jsou k němu určitě náchylnější. Jen si zkuste být dva dny někde na trajektu, budete celý od šmíru a provozních tekutin. A ty letadla jsou na lodích většinou i několik let.

1. No to biele lepidlo ide ako tak dole + aj to naolejovanie modelu, ale obcas je to fuska :roll: Snazim sa vzdy vybrat menej olepene lietadla, ale tim ze do tych krabiciek poriadne nevidno tak sa obcas zadari :rev:
2. Ano je to odtlacok spinaveho prsta cinanka :raf: Pretierat to asi nebudem lebo v katalogu Humbrol, Ravell atd. som podobnu farbu ako pouzili nenasiel resp. som si pozrel aku udavaju pri modely v 1:72 (Revell) a nejako nesedi. Bol mi poradeny lieh a jemne to skusit dat dole, tak cez vikend budem trenovat. Problem je ze som v predajni kukal asi 6 kusov a vsetky boli takto nejako vylepsene :smutek:
3. Som mrkol na net - inspiracia opotrebenia daneho lietadal, ale vsetky farebne fotky co som nasiel su ako pekne ciste lietadlo :cry:
Otazka je ako ho teda urobit aby to nevyzeralo prehnane. Osobne si myslim, ze tim ze to bol namorne lietadlo, tak asi bolo dost spinave a necistili ho stale :rotuj:
Vlasta
štábní rotmistr
štábní rotmistr

Příspěvek od Vlasta »

jo špína na modelech....na propagační focení se nepošle zadrbané letadlo :)

tu je krásně vidět čistá F18 a zamrskaná F14 :)

http://www.wallpaperbod.com/wp-content/ ... To-The.jpg
p3tris
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p3tris »

Ty jo, ten Tomcat stál snad někde rovnou za komínem. :shock:

Mimochodem, pro milovníky dvojplošníků, série Biplanos Míticos se slušně rozrostla i o nějaké moc pěkné kousky. Jen jsem nikde nenašel oficiální fotky (na stránkách DeAgostini je pořád jen těch asi 5). Ale i zahraniční sběratelé si fotí albíčka, tak mrkněte:
http://www.flickr.com/photos/jylascurai ... 518555421/
Vlasta
štábní rotmistr
štábní rotmistr

Příspěvek od Vlasta »

já ho mám ještě čistý proti tomu na té fotce :D
Bohus44
četař
četař

Příspěvek od Bohus44 »

p3tris píše:Ty jo, ten Tomcat stál snad někde rovnou za komínem. :shock:

Mimochodem, pro milovníky dvojplošníků, série Biplanos Míticos se slušně rozrostla i o nějaké moc pěkné kousky. Jen jsem nikde nenašel oficiální fotky (na stránkách DeAgostini je pořád jen těch asi 5). Ale i zahraniční sběratelé si fotí albíčka, tak mrkněte:
http://www.flickr.com/photos/jylascurai ... 518555421/
Panecku tam su kusky :shock: Taky Fokker VII, Albatros DIII, Arado 68, Fiat CR 42 :shock: Pflaz DIII :eek: Hs 123 :-? ale ten by mala vraj firma Oxford vydat o mesiac ci dva podla edicneho planu :roll:
Snad by to mohli mat v ponuke nasi kolegovia, hned by bol odber :mrgreen:
spider74
praporčík
praporčík

Příspěvek od spider74 »

Podle těch zářezů namalovaných na trupu pod kabinou má ten Tomcat za sebou slušnou řádku bojovej letů.........není divu, že vypadá jako hnědočech :mrgreen: .

Obrázek

všechny fotky na http://www.palba.cz/album/thumbnails.php?album=63
Naposledy upravil(a) spider74 dne 29/5/2013, 18:52, celkem upraveno 2 x.
Vlasta
štábní rotmistr
štábní rotmistr

Příspěvek od Vlasta »

provozní zašpinění je hezčí jak úplně čisté letadlo :)
p3tris
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Kolekce "Helikoptéry světa"

Příspěvek od p3tris »

Obrázek

Kolekce "Helikoptéry světa"

Obrázek Obrázek

Dne 27. května 2013 vyšel časopis číslo 42 s modelem helikoptéry NHIndustries NH90 TTH

Zdroj: nakladatelství AMERCOM S.A.
Naposledy upravil(a) p3tris dne 10/6/2013, 16:45, celkem upraveno 1 x.
spider74
praporčík
praporčík

Příspěvek od spider74 »

Tak jsem neodolal a pořídil si tohohle krasavce.........F-14A Tomcat, FV-111 Sundowners, USS Carl Vinson
for Vlasta - jak bys řekl Ty - "levné béčko", ale stojí za to :razz: ......akorát jsem neměl to srdce to zašpinit jako Ty :???:

Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek

Obrázek

všechny fotky na http://www.palba.cz/album/thumbnails.php?album=63
Vlasta
štábní rotmistr
štábní rotmistr

Příspěvek od Vlasta »

to máš od FOV??? pěkná kočička :) ty jsi čistotný :) máš čisté všechny, tak si přece nezašpiníš tohle :)
p3tris
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p3tris »

spider74 píše:......akorát jsem neměl to srdce to zašpinit jako Ty :???:
Tady bych opravdu nic nešpinil. Nejen, že je čistotný Spider :wink: , ale oni jsou čistotní i kluci od VF-111 Sundowners. Ty jejich letadla jsou, jak kdyby zrovna prošla myčkou. Stačí se podívat sem:
http://www.cloud9photography.us/US-Squa ... &k=57fvxJP
Naposledy upravil(a) p3tris dne 30/5/2013, 07:51, celkem upraveno 1 x.
TonyHazard
Důstojník v záloze
Důstojník v záloze

Příspěvek od TonyHazard »

Vlasta píše:to máš od FOV??? pěkná kočička :) ty jsi čistotný :) máš čisté všechny, tak si přece nezašpiníš tohle :)
Já také u pozemní techniky dávám přednost muzejním exponátům než špindírám z pole. :)
ObrázekObrázekObrázekObrázek
Nebojuj s nikým, kdo neví nic o vztahu rytíře a meče!
Na fóru Palba.cz jsem skončil, dotazy a SZ prosím neposílat.
Vlasta
štábní rotmistr
štábní rotmistr

Příspěvek od Vlasta »

letadlo co bojuje je špinavé :D čisté jsou ty zálohy, co jenom odstartují a hlídají okolo lodi :D
Odpovědět

Zpět na „Hotové modely“