Hotové modely letadel a další létající techniky
Moderátor: jarl
- Montgomery
- nadrotmistr
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hotové modely letadel a další létající techniky
Nevím jestli myslíme satejnou figurku. Je to ta vedle INFANTRY a něco má v ruce, vypadá to možná jako bedna s náboji.
Není nic nesnesitelnějšího než hlupák, který má štěstí. Cicero
- TonyHazard
- Důstojník v záloze
Jóó, Ty myslíš toho vojáka úplně vlevo? Aha, tak až přijdou, kouknu na to.Montgomery píše:Nevím jestli myslíme stejnou figurku. Je to ta vedle INFANTRY a něco má v ruce, vypadá to možná jako bedna s náboji.

Nebojuj s nikým, kdo neví nic o vztahu rytíře a meče!
Na fóru Palba.cz jsem skončil, dotazy a SZ prosím neposílat.
- p3tris
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
No právě. Za nový figurky od Airfixu dáš do 60,- , od Revellu pak do 150,-. A tam máš podstatně lepší výběr. Barvit je budeš muset znova stejně. Ale na druhou stranu, máš pravdu, jako "potrava" pod pásy tanků pro vnuka je to dostačující. Já jich mám u rodičů nejspíš z dětství ještě někde celej pytlík. Číňani je ještě za komára kopírovaly a pak prodávali po sáčkách asi za 20,- Kčs. Měl jsem 8th Desert Rats, Wehrmacht, Amíky, Japonce a s klukama jsem vyměnil i pár AustralanůTonyHazard píše:Já si před koupí velikost ověřoval, i když je tam uvedeno H0 / 00 tak jsou velcí 23 - 25 mm a to docela jde, nekupte to za stovku.![]()

Monty asi nemyslel toho týpka s MG34, ale toho úplně nalevo.TonyHazard píše:Až mi dojdou, tak to upřesním, ale takto shora to vypadá na kulomet na dvojnožce.

- Montgomery
- nadrotmistr
- Kontaktovat uživatele:
Vypadá to, že máš pravdu. Nevěřil jsem, že je ještě najdu, ale nakonec se mi to povedlo (ještě je neměl naštěstí, nebo spíš bohužel, kdo zdědit). Sice to je od Číňanů, ale s trochou fantazie to je fakt krabice s pásem nábojů.
Není nic nesnesitelnějšího než hlupák, který má štěstí. Cicero
Zdravim pani,
Tak Vam odbehnem od vojacikov k teme lietadla
Uz to tu sice bolo ale este raz sa opytam. Cim alebo ako dat s modelu dole:
1) cinske rucicky poleptali model lepidlom
Amercom - Kawaniši H8K2 Emily
2) cinsky spinavy prstek otlaceny na kamuflazi, bok lietadla
Amercom - Ju 290
3) zaspinenie lietadla ala kolega Vlasta a jeho vrtulnicek - uvazujem nad tim Ju 290
Diky vopred za informacie a postrehy
Ps. lietadielka nerobim (zato tanciky veselo stavam) len zbieram tak preto
Tak Vam odbehnem od vojacikov k teme lietadla

Uz to tu sice bolo ale este raz sa opytam. Cim alebo ako dat s modelu dole:
1) cinske rucicky poleptali model lepidlom

2) cinsky spinavy prstek otlaceny na kamuflazi, bok lietadla

3) zaspinenie lietadla ala kolega Vlasta a jeho vrtulnicek - uvazujem nad tim Ju 290

Diky vopred za informacie a postrehy

Ps. lietadielka nerobim (zato tanciky veselo stavam) len zbieram tak preto

- p3tris
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
Na Amercomáckých letadlech mám dva druhy poleptání: Buď je to ten bílý "film", který jde normálně setřít vlhkým hadříkem, nebo taková ta divná vrstva lepidla jakoby konzistence soli. Tu jsem hóóódně opatrně postupně odloupával až na kamufláž. Možná můžeš zkusit i nějaké modelářské debondéry, ale tam bych se obával i o barvu.Bohus44 píše:1) cinske rucicky poleptali model lepidlomAmercom - Kawaniši H8K2 Emily
Pokud tam máš klasický otisk prstu (já ho mám taky na boční kokardě u Tempestu), je tohle asi neopravitelné. Stejné barvy jako má původní model určitě netrefíš (a bůh ví, kde je v Číně míchali, protože ty odstíny jsou občas opravdu jen přibližné). Takže bys nejspíš musel odbarvit a znovu nabarvit celé letadlo a ještě sehnat dekály. Za tu námahu to určitě nstojí. Jediné schůdné řešení je podle mě nějaké "provozní zašpinění" nebo "bojové poškození" přes inkriminované místo.Bohus44 píše:2) cinsky spinavy prstek otlaceny na kamuflazi, bok lietadlaAmercom - Ju 290
Provozní zašpinění a patina je věc, která dokáže model hodně oživit, ale taky pokazit. Musí se dělat s citem a nejlépe podle fotografií. Připadá mi, že to s ním kolega Vlasta někdy až přehání. Na druhou stranu, u něj se jedná hlavně o námořní letouny, které jsou k němu určitě náchylnější. Jen si zkuste být dva dny někde na trajektu, budete celý od šmíru a provozních tekutin. A ty letadla jsou na lodích většinou i několik let.Bohus44 píše:3) zaspinenie lietadla ala kolega Vlasta a jeho vrtulnicek - uvazujem nad tim Ju 290![]()
- p3tris
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
Kolekce "Avions de combat à réaction"
Naposledy upravil(a) p3tris dne 25/6/2013, 08:46, celkem upraveno 1 x.
p3tris píše:Na Amercomáckých letadlech mám dva druhy poleptání: Buď je to ten bílý "film", který jde normálně setřít vlhkým hadříkem, nebo taková ta divná vrstva lepidla jakoby konzistence soli. Tu jsem hóóódně opatrně postupně odloupával až na kamufláž. Možná můžeš zkusit i nějaké modelářské debondéry, ale tam bych se obával i o barvu.Bohus44 píše:1) cinske rucicky poleptali model lepidlomAmercom - Kawaniši H8K2 Emily
Pokud tam máš klasický otisk prstu (já ho mám taky na boční kokardě u Tempestu), je tohle asi neopravitelné. Stejné barvy jako má původní model určitě netrefíš (a bůh ví, kde je v Číně míchali, protože ty odstíny jsou občas opravdu jen přibližné). Takže bys nejspíš musel odbarvit a znovu nabarvit celé letadlo a ještě sehnat dekály. Za tu námahu to určitě nstojí. Jediné schůdné řešení je podle mě nějaké "provozní zašpinění" nebo "bojové poškození" přes inkriminované místo.Bohus44 píše:2) cinsky spinavy prstek otlaceny na kamuflazi, bok lietadlaAmercom - Ju 290
Provozní zašpinění a patina je věc, která dokáže model hodně oživit, ale taky pokazit. Musí se dělat s citem a nejlépe podle fotografií. Připadá mi, že to s ním kolega Vlasta někdy až přehání. Na druhou stranu, u něj se jedná hlavně o námořní letouny, které jsou k němu určitě náchylnější. Jen si zkuste být dva dny někde na trajektu, budete celý od šmíru a provozních tekutin. A ty letadla jsou na lodích většinou i několik let.Bohus44 píše:3) zaspinenie lietadla ala kolega Vlasta a jeho vrtulnicek - uvazujem nad tim Ju 290![]()
1. No to biele lepidlo ide ako tak dole + aj to naolejovanie modelu, ale obcas je to fuska

2. Ano je to odtlacok spinaveho prsta cinanka

3. Som mrkol na net - inspiracia opotrebenia daneho lietadal, ale vsetky farebne fotky co som nasiel su ako pekne ciste lietadlo

Otazka je ako ho teda urobit aby to nevyzeralo prehnane. Osobne si myslim, ze tim ze to bol namorne lietadlo, tak asi bolo dost spinave a necistili ho stale

jo špína na modelech....na propagační focení se nepošle zadrbané letadlo
tu je krásně vidět čistá F18 a zamrskaná F14
http://www.wallpaperbod.com/wp-content/ ... To-The.jpg

tu je krásně vidět čistá F18 a zamrskaná F14

http://www.wallpaperbod.com/wp-content/ ... To-The.jpg
- p3tris
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
Ty jo, ten Tomcat stál snad někde rovnou za komínem.
Mimochodem, pro milovníky dvojplošníků, série Biplanos Míticos se slušně rozrostla i o nějaké moc pěkné kousky. Jen jsem nikde nenašel oficiální fotky (na stránkách DeAgostini je pořád jen těch asi 5). Ale i zahraniční sběratelé si fotí albíčka, tak mrkněte:
http://www.flickr.com/photos/jylascurai ... 518555421/

Mimochodem, pro milovníky dvojplošníků, série Biplanos Míticos se slušně rozrostla i o nějaké moc pěkné kousky. Jen jsem nikde nenašel oficiální fotky (na stránkách DeAgostini je pořád jen těch asi 5). Ale i zahraniční sběratelé si fotí albíčka, tak mrkněte:
já ho mám ještě čistý proti tomu na té fotce 

Panecku tam su kuskyp3tris píše:Ty jo, ten Tomcat stál snad někde rovnou za komínem.![]()

Snad by to mohli mat v ponuke nasi kolegovia, hned by bol odber

Podle těch zářezů namalovaných na trupu pod kabinou má ten Tomcat za sebou slušnou řádku bojovej letů.........není divu, že vypadá jako hnědočech
.

všechny fotky na http://www.palba.cz/album/thumbnails.php?album=63

Naposledy upravil(a) spider74 dne 29/5/2013, 18:52, celkem upraveno 2 x.
provozní zašpinění je hezčí jak úplně čisté letadlo 

- p3tris
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem neodolal a pořídil si tohohle krasavce.........F-14A Tomcat, FV-111 Sundowners, USS Carl Vinson
for Vlasta - jak bys řekl Ty - "levné béčko", ale stojí za to
......akorát jsem neměl to srdce to zašpinit jako Ty

for Vlasta - jak bys řekl Ty - "levné béčko", ale stojí za to

to máš od FOV??? pěkná kočička
ty jsi čistotný
máš čisté všechny, tak si přece nezašpiníš tohle 

- p3tris
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
Tady bych opravdu nic nešpinil. Nejen, že je čistotný Spiderspider74 píše:......akorát jsem neměl to srdce to zašpinit jako Ty![]()

http://www.cloud9photography.us/US-Squa ... &k=57fvxJP
Naposledy upravil(a) p3tris dne 30/5/2013, 07:51, celkem upraveno 1 x.
- TonyHazard
- Důstojník v záloze
Já také u pozemní techniky dávám přednost muzejním exponátům než špindírám z pole.Vlasta píše:to máš od FOV??? pěkná kočičkaty jsi čistotný
máš čisté všechny, tak si přece nezašpiníš tohle

Nebojuj s nikým, kdo neví nic o vztahu rytíře a meče!
Na fóru Palba.cz jsem skončil, dotazy a SZ prosím neposílat.
letadlo co bojuje je špinavé
čisté jsou ty zálohy, co jenom odstartují a hlídají okolo lodi