To dlouho nevydržíp3tris píše: Zbavím se nějakých CD, abych vyšetřil další poličku

Moderátor: jarl
To dlouho nevydržíp3tris píše: Zbavím se nějakých CD, abych vyšetřil další poličku
pěkné sbírečky; jen i když tu z 1. stránky závidim, už je to na můj vkus moc nahňácaný. a k druhý stránce - 1:200 se přeci jen skladuje líp než 1:72, ještě že má jen jeden 1:18, s vícero kouskama by ty fotky vypadaly asi jinakOpitz píše:Zdravím!
Já tedy dostal dárek ještě dnes, manželka mi objednala F-117 od IXO...je skvělá, tedy stíhačka (myslím F-117...a manželka pochopitelně taky, jak mi v mém hobby fandí :-) ). Ohledně "skladování", osobně se mí líbí a pokládám za ideální, když jsou vidět hlavně vystavené kusy a nábytek člověk nevnímá. Moc pěkně to vypadá na druhé straně z tohoto topicu našeho kolegy sběratele zde (včetně krásného starfightera): http://forums.diecast-aviation.eu/showt ... hp?t=18580
...je to úžasná sbírka, a tak nějak, jak psal Zved, jeho děti budou patrně tou leteckou armádou jednou zajištěni
A taky jde o to, jestli má dotyčný originální kompletní krabice, včetně kartiček s čísly od Corgi. Pokud ano, tak po kusech na e bay může dojít k docela závratným cenám. Není to tak dávno co vyšla od Corgi B-17 Memphis Belle, v prodeji okolo 3 tis CZK a dneska na e bay klidně i 400,- USD a prodá se. Nebo jedny z prvních Phantomů od HM - tenkrát 1 200,- CZK a dnešní ceny se pohybují rovněž ve stovkách dolarů. Atd.zved píše:Platí obecné pravidlo, že prodejem částí celku se dojde k většímu zisku, než prodejem onoho celku (tržní praxe). Dá to samozřejmě více práce. Často je to ale také jediné možné řešení. Prodej sbírek (ve všech oborech) jako celků je většinou velký, až neřešitelný problém. Osobně bych doporučil prodej na portálech typu Aukro či eBay po částech.
Na Easy Model platí staré české "papír snese všechno". Kdybych vytahal všechny staré katalogy 3-4 roky nazpět, tak tam najdu modely, které doteď ještě nejsou vydané. A co horší, některé v tichosti zase stáhli.p3tris píše: Měl bych jednu otázku pro Velitele: Před rokem jsi sem nahazoval katalog Easy Model a ještě jsem z něj nikde nic neviděl. Některé modely jsou už dávno venku jako Easy Assembly "čokolády", a dokonce v čokoládách vyšly už i další novinky jako Tu-2, Il-2, Saetta, Me-110 nebo Gladiátor. Neviděl jsi je už někde po svých obchodních cestách, nebo alespoň referenční modely někde po výstavách? Nebo nemáš "od zdroje" nějaké informace, kdy by se mohly objevit?
Samozřejmě mi jde hlavně o kousky RAF: Buffalo (EM36383 nebo EM36384) a Lighnting (EM36433). Z těch, co nejsou ještě ani jako plastikáče pakTempesty (EM36395-99), Dautless (EM36374) a Avenger (EM36379).
A ano, vím, že se dají sehnat v kvalitnějším provedení od renomovaných výrobců, ale prozatím si hodlám v těchto případech vystačit s Easy...
V tom mém minulém příspěvku jsou přeci přímé odkazy na všechny tři Štuky na easymodel.net...velitel píše:Ad Stuka od Easy. Tady je odkaz: http://easymodel.net/index.php/Index/Search.html
Pokud by odkaz nešel, protože jsem už vyhledával, tak jen: easymodel.net a do vyhledávacího políčka si dejte Ju87 ( přesně v tomhle tvaru ), protože mají divné vyhledávání a najde to skutečně jen přesně tento tvar.
A jsou tam tři kousky.
Já jsem měl zásilku naposledy loni v půlce roku, takže je to asi novinka z druhé půlky.
Kdepak. Já ho prošvihnul kdysi dávno, když vyšel v trafice (spolu s Hurricanem, Dorou, Zerem, MiG-3 a ještě něčím dalším) a od tý doby jsem ho nikde neviděl. Ani v Levných knihách. Zavážely asi do různých krajů různě, v Budějovicích měli jen Me-109, P-40N, Lightninga, Il-10 a jednoho Dauntlessa (toho já blb nekoupil). A na jedný modelářský burze jsem narazil na Typhoona s vysačkou Levné knihy. Vím, že tam ho měli za 150,- a když ho ten týpek dával za 250,- tak mě to tak naštvalo, že jsem ho nekoupil. Holt jsem makovec, ba teď bych ho za tu cenu od IXO bral všema deseti...zved píše:P3trisi, já myslel, že tenhle model dávno máš. Vždyť to je ten, co se prodával v Levných knihách (spolu s Me, Il 10 atd).