Tipy na filmy a seriály - co koupit, na co jít

Filmy, dokumenty, knihy, publikace s válečnou tématikou, TV tipy.

Moderátor: jarl

Odpovědět
Trismegistos
Kapitán
Kapitán

Re: Tipy na filmy a seriály - co koupit, na co jít

Příspěvek od Trismegistos »

Zábavná záležitost, takový Švédský Forrest, až na tu inteligenci hlavní postavy. :D
Stuka
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Stuka »

"Stoletý stařík" - tak to se těším, zdá se že jde o inteligentní komedii. Hned se i poohlídnu po knižní předloze.
ObrázekObrázek
Trismegistos
Kapitán
Kapitán

Hory a tak trochu "jiný" ledovec. "Lekačka" pro tento měsíc. :)
Trismegistos
Kapitán
Kapitán

ObrázekObrázek
Trochu podobné to je, ale v tomhle případě nejde o tvora z vesmíru, ale pravěkou bakterii. Více o filmu na čsfd. Kvalit původní "Věci" to určitě nedosáhne, ale když je nouze.... :) Předpokládám, že Alchymista a Polarfox by při shlédnutí tohohle filmu mohli dostat anafylaktický šok. :) Já se ale budu určitě skvěle bavit. :-?
Stuka
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Stuka »

Vypadá to dobře. Není to někde ke stažení?
ObrázekObrázek
Trismegistos
Kapitán
Kapitán

Stuka píše:Vypadá to dobře. Není to někde ke stažení?
Poptal jsem se v Pirátské zátoce. A kapitán Černé perly nezklamal. Jukni do SZ. :D

Edit: Udělal jsem si čas a na film se podíval. Pokud použiji systém hodnocení na ČSFD tak bych film ocenil na ****. Když vezmu v úvahu, že se nejedna o žádný Hollywoodský blockbuster, ale Rakouskou záležitost tak přidávám * na víc. Celkově tedy ***** neboli 5/5. Opravdu jsem byl příjemně překvapen. Loutky jsou povedené a připomněly mi Carpenterovu "Věc" i když tak kvalitní nejsou (ani po takové době), ale to je můj subjektivní pocit. Herci jsou slabší pravda, ale nic co by mně vyloženě rušilo při sledování. Místy se objeví i černý humor. Za mně tedy film doporučuji, a pokud máte možnost, tak raději film shlédněte v původním dabingu, protože ta anglická verze je taková no, zvláštní. :D
Trismegistos
Kapitán
Kapitán

Obrázek
Včera, ve věku 74 let zemřel v Zurichu H.R. Giger, umělec bez jehož temných snů a vizí by jsme neznaly Vetřelce.
Zdroj: Reuters
Stuka
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Stuka »

Tak to jsem ani nevěděla, že kdo stvořil dizajn Vetřelce. Ale patří mu dík za skvěle odvedenou práci a snad se v nebi s vetřelcem nesetká. :D
ObrázekObrázek
Trismegistos
Kapitán
Kapitán

Stuka píše:Tak to jsem ani nevěděla, že kdo stvořil dizajn Vetřelce. Ale patří mu dík za skvěle odvedenou práci a snad se v nebi s vetřelcem nesetká. :D
Pracoval i na filmu DUNA či SPECIES (v Čechách distribuováno pod názvem Mutant). Pracoval na hodně věcech, nejenom malby, ale i design, nábytek, sochy, hudba. Přiznám se, že je to jediný Surrealista, jehož práci doma mám. Samozřejmě jen knihy (alba) na křídovém papíře. Na originál nemám ani místo ani finance.
Alchymista
5. Plukovník
5. Plukovník

Příspěvek od Alchymista »

Albumy som videl - ZÁVIDÍM.
ObrázekObrázek

Оптимисты изучают английский язык, пессимисты - китайский. А реалисты - автомат Калашникова
rotaran
rotmistr
rotmistr

Příspěvek od rotaran »

Trismegistos píše:Obrázek
Včera, ve věku 74 let zemřel v Zurichu H.R. Giger, umělec bez jehož temných snů a vizí by jsme neznaly Vetřelce.
Zdroj: Reuters
Tak to je škoda.R I P :(
zijte dlouho a blaze
Stuka
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Stuka »

Taky závidím.
Viděla jsem Stoletého staříka. O něco horší než Forest gump, ale jinak dobrý.
ObrázekObrázek
zenith0009
štábní praporčík
štábní praporčík

Příspěvek od zenith0009 »

Nee...! Vzpomínám na skvělou výstavu tusim 2004 v technickym muzeu v Praze. mam s nim odtud pěknou fotecku... A s vetřelcem...
Obrázek
p3tris
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p3tris »

zenith0009 píše:Nee...! Vzpomínám na skvělou výstavu tusim 2004 v technickym muzeu v Praze. mam s nim odtud pěknou fotecku... A s vetřelcem...
Skvělá výstava. Bohužel poznamenaná jednou dost smutnou skutečností. Giger pak asi neměl Prahu zrovna v lásce:
http://www.scapegoatpublishing.com/blog ... 00-reward/

Toho pána je opravdu veliká škoda. Byl to, i když trošku bizardní, génius.
Mimochodem, nevím, jestli je to pravda, ale prý spolupracoval i na filmu Killer Condom. Nedivil bych se tomu, mistr byl opravdu lehce úchylný. V dobrém smyslu slova.
Obrázek

"Non je ne regrette rien"
Stuka
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Stuka »

nevím, jestli je to pravda, ale prý spolupracoval i na filmu Killer Condom. Nedivil bych se tomu, mistr byl opravdu lehce úchylný. V dobrém smyslu slova.
Ano, jako creature consultant.
ObrázekObrázek
Trismegistos
Kapitán
Kapitán

Předpokládám, že se zde najde hodně milovníků filmu Blade Runner (stejně jako knižní předlohy). Tudíž vězte, že Harrison Ford obdržel oficiální nabídku, aby v druhém díle opět ztvárnil roli detektiva/ lovce androidu Deckarda. Režie můj oblíbenec Ridley Scott. :D

Zdroj: SFD
p3tris
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od p3tris »

Trismegistos píše:Předpokládám, že se zde najde hodně milovníků filmu Blade Runner (stejně jako knižní předlohy). Tudíž vězte, že Harrison Ford obdržel oficiální nabídku, aby v druhém díle opět ztvárnil roli detektiva/ lovce androidu Deckarda. Režie můj oblíbenec Ridley Scott. :D
Zdroj: SFD
Ještě nedávno to vypadalo, že jde po Exodu o jeho hlavní další projekt. Pak se ale začali šířit fámy, že by měl dřív natočit Promethea 2. A teď se zase vyrojili spekulace o sci-fi The Martian. Jelikož je Scottovi už 76 let (a Fordovi 71), mám trošku obavu, jestli se vůbec někdy Blade Runnera 2 dočkáme. A upřímně, možná by bylo líp, kdyby ne. Mám rád ten nejednoznačný konec filmu, kdy není jisté, jestli je nebo není Deckard replikant. Takhle by bylo jasně dané, že není.
Obrázek

"Non je ne regrette rien"
Stuka
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Stuka »

Souhlasím s p3trisem a taky doufám, že Blad Runner žádnou dvojku mít nebude. Nic nemůže překonat nebo vylepšit jedničku. Krom toho Ford je příliš starý na bohužel už skoro jakoukoli roli. Má smůlu. Stal se z něho starej páprda, i když někteří herci mají charizma i po 70-tce , on k nim nepatří.
ObrázekObrázek
Trismegistos
Kapitán
Kapitán

Pokud máte rádi příběhy ze Skandinávie, plné odvahy a nezlomné vůle, nebo prostě jen rádi "Vikingy", přichází v koprodukci Německa, Švýcarska a Jihoafrické Republiky film NORTHMEN: A VIKING SAGA. Do kin dorazí Seveřan 9.10. tohoto roku.
Odpovědět

Zpět na „Filmy, dokumenty, knihy“