Zábavná záležitost, takový Švédský Forrest, až na tu inteligenci hlavní postavy.

Moderátor: jarl
Poptal jsem se v Pirátské zátoce. A kapitán Černé perly nezklamal. Jukni do SZ.Stuka píše:Vypadá to dobře. Není to někde ke stažení?
Pracoval i na filmu DUNA či SPECIES (v Čechách distribuováno pod názvem Mutant). Pracoval na hodně věcech, nejenom malby, ale i design, nábytek, sochy, hudba. Přiznám se, že je to jediný Surrealista, jehož práci doma mám. Samozřejmě jen knihy (alba) na křídovém papíře. Na originál nemám ani místo ani finance.Stuka píše:Tak to jsem ani nevěděla, že kdo stvořil dizajn Vetřelce. Ale patří mu dík za skvěle odvedenou práci a snad se v nebi s vetřelcem nesetká.
Tak to je škoda.R I PTrismegistos píše:
Včera, ve věku 74 let zemřel v Zurichu H.R. Giger, umělec bez jehož temných snů a vizí by jsme neznaly Vetřelce.
Zdroj: Reuters
Skvělá výstava. Bohužel poznamenaná jednou dost smutnou skutečností. Giger pak asi neměl Prahu zrovna v lásce:zenith0009 píše:Nee...! Vzpomínám na skvělou výstavu tusim 2004 v technickym muzeu v Praze. mam s nim odtud pěknou fotecku... A s vetřelcem...
Ano, jako creature consultant.nevím, jestli je to pravda, ale prý spolupracoval i na filmu Killer Condom. Nedivil bych se tomu, mistr byl opravdu lehce úchylný. V dobrém smyslu slova.
Ještě nedávno to vypadalo, že jde po Exodu o jeho hlavní další projekt. Pak se ale začali šířit fámy, že by měl dřív natočit Promethea 2. A teď se zase vyrojili spekulace o sci-fi The Martian. Jelikož je Scottovi už 76 let (a Fordovi 71), mám trošku obavu, jestli se vůbec někdy Blade Runnera 2 dočkáme. A upřímně, možná by bylo líp, kdyby ne. Mám rád ten nejednoznačný konec filmu, kdy není jisté, jestli je nebo není Deckard replikant. Takhle by bylo jasně dané, že není.Trismegistos píše:Předpokládám, že se zde najde hodně milovníků filmu Blade Runner (stejně jako knižní předlohy). Tudíž vězte, že Harrison Ford obdržel oficiální nabídku, aby v druhém díle opět ztvárnil roli detektiva/ lovce androidu Deckarda. Režie můj oblíbenec Ridley Scott.![]()
Zdroj: SFD