Ja kašlem na to čo spravilo ZSSR, lebo ZSSR je už dávno mŕtve. Za hlavného vinníka toho, čo sa u nás dialo po roku 45. v 50. rokoch, po 68. a v 70. rokoch pokladám našich ľudí. Zároveň si neodpustím, že za to môžu aj západné veľmoci. Súčasné Rusko je produkt Európy a USA. Pomohli sme ho postaviť do úrovne veľmoci , ale zároveň aj postaviť proti nám.S takto formulovaným tvrzením se může jen souhlasit, ikdyž v případě bývaleho Sovětského Svazu jsme to měli jako šampon z lídlu,dva v jednom
. Prezident Novotný s nimi chtěl férové spojenectví a chlapci mu při první příležitosti podrazili nohy
a nasáčkovali k nám svoje vojsko, které ..... no škoda řeči.
No keď sa teraz vo všetkých hlavnoprúdových médiách píše o tom, ako ide Rusko po Kryme zabrať, celú východnú Ukrajinu, Pobalt, atď. čo mi príde, ako dosť veľký horor , tak prečo by po obsadení Ruska Čínou , čo kopec prispievateľov na Idnes pokladá za hotovú vec nemali byť páve Rusi tými čo budú brániť ich pochodu na Európu ?Možná by to chtělo nějaký jiný horor. A navíc tady platí, že když se nebudeme v první řadě bránit sami, nebude nás bránit nikdo a nikdo nám nebude ani pomáhat.
Problém je, že oni dospeli ,ale my sme zo zostarli a trpíme nemocami dôchodcov. Len poučujeme, žijeme v slávnej minulosti, sme vnútorne chorí a tím blízkym od ktorých sme závislí robíme zle. Ja nechcem mať silnejúce Rusko s ktorým má EU obrat cca 600mld za nepriateľa. Prečo ? Je mi bližšia Čína ? Rusko nás nechce obsadiť, má nás v zatku, ale začnime sa aj mi k nemu správať korektne a už konečne ako suverénne EU a nie prívesok USA.Je pravda, že se s tím jidášstvím Rusové snaží něco dělat, minimálně tím že ty hrůzy prodejnosti publikují a tak posilují prevenci a aspoň v armádě nějaké úspěchy mají, ale být s nimi spojenec? Raděj jen obchodní partner. Minimálně dokud nedospějí![]()
No to cos napsal se dá podepsat, ale jak říká klasik českého humoru : "milostivá pláčete dobře, ale na špatném hrobě" Nikde jsem netvrdil, že Turky a ostatní které jsi jmenoval bych měl radši za spojence ikdyž zrovna Turci mi jako spojenci připadají dost seriozní, na rozdíl od Rusů, budu přesnější Sovětů, aspoň nevím že by své spojence prodali když se jim to zdá být dobrým kšeftem. Rusové, vysocí státní a vojenští funkcionáři však minimálně v čečenských válkách prodávali životy svých občanů a vojáků, v Osetii to taky bylo takové pochybné, když začaly boje bylo na GŠ zrovna zavřeno, protože malovali, Medvěděv byl někde na dovolené a nebral telefony, Putin byl na olympiádě a reagoval snad až druhý nebo třetí den, nechce se mi to hledat, a to opakuji jen o sobě sami říkají. (pokud bys to ty, nebo kdokoli chtěl zpochybňovat doložím odkazy.
Ako priami potomok toho rodu čo spolupracoval s Turkami proti Monarchii sú Turci naozaj dobrí spojenci ,ale to bolo v 17. storočí, ale teraz... O zvyšku nemám čo riešiť. To ideme hádzať špinu a odvodzovať hodnotenia na USA, alebo NATO za to čo spravili, alebo nespravili správne ? Ohrozilo Rusko za posledných 25 rokov ČR ? Prinútili Vašich vojakov nikde cestovať ? Obmedzili Vám obchod ?