Francouzský tank AMX Leclerc
Moderátor: Rase
Ve městě je prakticky každý tank extrémně zranitelný i od zbraní, které ho jinak nemají šanci ohrozit. Takže z toho, jak který tank dopadl v městských bojích, bych o jejich kvalitě mnoho nevyvozoval.
Leclerc má mít vestavěné reaktivní pancéřování. Na detaily se mě neptejte.
Leclerc má mít vestavěné reaktivní pancéřování. Na detaily se mě neptejte.

Člen palby bez super hlášky pod čarou
- Mikhassel.Dralno
- Poddůstojník v záloze
Nejlepší bylo, jak to udělali Sověti, pardon Rusové, v Čečně .. nasrali je čečenci, tak vymazali Groznyj z povrchu zemského a tehdy to bylo doslova a do písmene. V některých pramenech se dokonce uvádí (aby se rusové vyhli městským bojům), že použili tehdy nové TOS-1 s palivovzdušnou municí, aby si urychlili práci. Pak už jejich T-80UM asi neměli moc problémů v boji s povstalci. Navíc jak známe ruské názory na "humánní" vedení války tak...
- Mikhassel.Dralno
- Poddůstojník v záloze
No tak to je zlé...jo ale počkej, to bylo v roce 1994? Asi jo, tehdy za Jelzina se to tam dost ještě sralo, ale pak (to už byl snad u vlády Putin) to tam rusové totálně "rozmrdali" na mraky, nebo se mýlim? Já v čečně nebyl, ale mám pocit, že teď to tam mají Rusové pevně pod palcem (no aspoň nejpevněji za poslední dobu).
- Mikhassel.Dralno
- Poddůstojník v záloze
No jistě, ale poslat rovnou jakýkoliv obrněný pluk vybavenými jakýmikoliv tanky, které jsou momentálně dostupné je tak aj tak sebevražda. Nejdřív je přeci dělostřelecká příprava, raketové údery letectva a helikoptér a následný útok pěchoty za podpory OT a tanků. Nebo se mýlím. Termín "rozmrdávání" chápu jako gigantickou dělostřeleckou přípravu s opravdu rozsáhlým nasazením raketových a bombových úderů z letectva, možná i velkoplošné bombardování a útoky 50mm neřízenými raketami z vrtulník Mi-17HIP a Mi-24HIP.
Asi je na místě si uvědomit,že je řeč o městě,které leží na území Ruska. Kde se nenachází nepřátelští vojáci,ale ozbrojení vzbouřenci a HLAVNĚ - mraky civilistů. Žen,dětí,starých lidí a to včetně etnických Rusů!!!!!!
Gigantickou dělostřeleckou přípravu , plošné údery letectva a raket proti vlasnímu obyvatelstvu může nařídít pouze maniak,nebo naivní klučina u PC.
Navíc je řeč o městě větším než BRNO !!!!!!!
Gigantickou dělostřeleckou přípravu , plošné údery letectva a raket proti vlasnímu obyvatelstvu může nařídít pouze maniak,nebo naivní klučina u PC.
Navíc je řeč o městě větším než BRNO !!!!!!!

Vím vše, protože mlčím, abych slyšel..... motto STASI
- Mikhassel.Dralno
- Poddůstojník v záloze
Groznyj byl obklíčen a 6. prosince 1999 bylo obyvatelsvo vyzváno k opuštění města. Osoby, které zůstanou že budou považovány za bandity a budou zničeny dělostřelectvem a letectvem.
To byla výzva - hrozba. Nikoliv realita.
Pouliční boje trvali od 12.12. 1999 - 31.1.2000. Tam kde se bojovalo,byly domy poničené, NIKOLIV však plošné vyhlazení.
Jinak ministr obrany P.Gračov,který velkohubě rozhlašoval "že by nikdy nedopustil, aby byly tanky použity v městské zástavbě" a že "jedním výsadkářským plukem za dvě hodiny je možné všechno vyřešit" nahnal v lednu 1995 do Grozného 250 tanků. Vrátilo se mu jich 20%.
Tank ve městě je sebevražda pro Rusy i Američany.
To byla výzva - hrozba. Nikoliv realita.
Pouliční boje trvali od 12.12. 1999 - 31.1.2000. Tam kde se bojovalo,byly domy poničené, NIKOLIV však plošné vyhlazení.
Jinak ministr obrany P.Gračov,který velkohubě rozhlašoval "že by nikdy nedopustil, aby byly tanky použity v městské zástavbě" a že "jedním výsadkářským plukem za dvě hodiny je možné všechno vyřešit" nahnal v lednu 1995 do Grozného 250 tanků. Vrátilo se mu jich 20%.
Tank ve městě je sebevražda pro Rusy i Američany.

Přečti so to po sobě a pak se zamysli...nebylo by občas lepší radši nepsat?Mikhassel.Dralno píše:No jistě, ale poslat rovnou jakýkoliv obrněný pluk vybavenými jakýmikoliv tanky, které jsou momentálně dostupné je tak aj tak sebevražda. Nejdřív je přeci dělostřelecká příprava, raketové údery letectva a helikoptér a následný útok pěchoty za podpory OT a tanků. Nebo se mýlím. Termín "rozmrdávání" chápu jako gigantickou dělostřeleckou přípravu s opravdu rozsáhlým nasazením raketových a bombových úderů z letectva, možná i velkoplošné bombardování a útoky 50mm neřízenými raketami z vrtulník Mi-17HIP a Mi-24HIP.

Když zmizíš, tak budeš zmizelej, jinak tě zmizím já.
- Mikhassel.Dralno
- Poddůstojník v záloze
Jenomže, přeci Čečenci si milionkráte dokola stěžovali, že Rusové srovnali jejich Groznyj se zemí. Co se válečných reportérů týče, tak ti to v některých dokumentech potvrdili. Já pak ale vůbec nevím co si mám o tom myslet.
Apropos, to s tím "rozmrdáváním" jsem psal na marko toho, že jsem slyšel a viděl (na ČT2 dávali , tak dva roky zpátky dokument o válce v Čečensku, a to silně pročečensky), já neříkám, že bych to tak dělal já, ale prostě jen o tomto jsem měl nějaké ty informace. Jo a to s tím tankovým plukem je pravda, to sem si taky našel.
Apropos, to s tím "rozmrdáváním" jsem psal na marko toho, že jsem slyšel a viděl (na ČT2 dávali , tak dva roky zpátky dokument o válce v Čečensku, a to silně pročečensky), já neříkám, že bych to tak dělal já, ale prostě jen o tomto jsem měl nějaké ty informace. Jo a to s tím tankovým plukem je pravda, to sem si taky našel.
- Mikhassel.Dralno
- Poddůstojník v záloze
Čečenci si milionkráte stěžovali na kde co, jen aby získali sympatie veřejného mínění - a jsou stejně prolhaní jako Rusové. Je to prostě boj na druhé frontě - informační válka.
A válečný reportér, poslaný popsat válku se nebude zaměřovat na nepoškozené domy a místa kde se nebojuje. Radši napíše senzační článek o "Groznym srovnaném se zemí",aby ho jeho chlebodárci pochválili.
Jenže pak se objeví záběry stejného města od jiných reportérů a tam stojí domy "pouze" pobité od kulek a výbuchů ručních granátů a letecké záběry, kde je většina města válkou netknutá. Čím to asi tak může být?
A válečný reportér, poslaný popsat válku se nebude zaměřovat na nepoškozené domy a místa kde se nebojuje. Radši napíše senzační článek o "Groznym srovnaném se zemí",aby ho jeho chlebodárci pochválili.
Jenže pak se objeví záběry stejného města od jiných reportérů a tam stojí domy "pouze" pobité od kulek a výbuchů ručních granátů a letecké záběry, kde je většina města válkou netknutá. Čím to asi tak může být?

- Mikhassel.Dralno
- Poddůstojník v záloze
No ,ono jde spíš o míchání pojmů. Rusové tam opravdu letectvem a raketomety vyhlazovali - ale vesnice, nikoliv Groznyj.
Než aby ztráceli lidi při dobývání nějaké bezejmené vesnice, prostě jí obklíčili, vybombardovali a Uragány srovnali se zemí. Případně TOSy vypálili vše živé. Čečeni jim to zas vrátili útoky na týl a civilisty - koloběh nenávisti.
Než aby ztráceli lidi při dobývání nějaké bezejmené vesnice, prostě jí obklíčili, vybombardovali a Uragány srovnali se zemí. Případně TOSy vypálili vše živé. Čečeni jim to zas vrátili útoky na týl a civilisty - koloběh nenávisti.

- Mikhassel.Dralno
- Poddůstojník v záloze