Pád letu MH17 na Ukrajině

Komentáře aktuálního dění ...

Moderátor: jarl

Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.

Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".

Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.

Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Zamčeno
Uživatelský avatar
palo satko
Kapitán
Kapitán
Příspěvky: 2541
Registrován: 16/9/2013, 17:59
Bydliště: Pezinok, Slovensko

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od palo satko »

na http://www.pprune.org/ Professional pilot rumour network nejaky človek z ruska vysvetluje že raketa systemu Buk utoči na ciel zhora.
This straight-line geometry does not work in case of BUK. Its missile first zooms up to get to the altitude higher than the one target is flying at, and then approaches it from above.
skratene: priamy zasah nefunguje u Buku. jeho raketa vystupa po prvom približeni do vyššej vyšky ako je leti ciel a potom sa približi zhora.
takže je možne, že aj na hornej časti kridla su stopy po fragnentoch, ako bolo vidiet na obrazkoch.
Obrázek
Uživatelský avatar
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál
Příspěvky: 10860
Registrován: 24/8/2004, 02:48

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Lord »

Putinovo letadlo, tato verze už je pasé, ale náhodou jsem narazil na toto video.
Obrysy letadla jsou podobné, lineární rozměry jsou také velmi podobné, stejně jako zbarvení, z větší vzdálenosti.



Putinovu dceru vyštípali z Krymské čtvrti v Nizozemí
Maria Putinová, dcera ruského prezidenta, opustila i se svým nizozemským partnerem dům na předměstí Haagu, kde od loňska bydlela v luxusním apartmánu. Uvádějí to nizozemská média. Její přítomnost vyvolávala po pádu malajsijského letadla mezi částí místních rozhořčení, což Mariju Putinovou očividně vedlo k rozhodnutí odcestovat.
tyden.cz
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Tomas SK
Příspěvky: 0
Registrován: 28/5/2014, 13:25

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Tomas SK »

Lord píše:
Dancer píše:->maciatko: Nikoliv po kulometném zásahu, ale "po průstřelých jako kulometem - velmi razantních" - prostě střepiny z hlavice.
Zajímalo by mne, jak se střepiny liší v případě uvažovaných raket (9М38 a R-60).
To by mělo jít zjistit, a piloti možná taky mohli vidět, jak na ně něco letí. Pilotní kabina, jak to vypadá, byla taky zasažena.

Obrázek

Myslím si, že těch střepin bylo hafo, takže by jich minimálně pár mohli najít a analyzovat. Černá skříňka mohla zaznamenat blízký výbuch, výkřiky zraněných pilotů, apod.
Zostrelenie (ak to bolo zostrelenie, lebo ja stale nevylucujem aj inu moznost) ratetou R60 je myslim nerealne. Ak by ho UA chcela zostrelit, preco by nepouzila stihacku s R27 (napriklad) ale zabiaka s R60-kou ktora je vhodna tak na vrtulnik...
Ak su "prierazy" na fotkach od fragmentov rakety, potom by som uvazoval nasledovne:
1- dier je pomerne vela z coho vyplyva pomerne velka bojova cast hlavice. R60 je to cca 3 kilo x 2 rakety, na viac rakiet zabiak nema zavesy
VYSLEDOK - zostrelenie raketou (raketami) R60 z SU 25 je vysoko nepravdepodobne
2- Diery po hypotetickych fragmentoch sa nachadzaju (podla fotiek) v oblasti pilotnej kabiny, ciastocne kridla, zadok vyzera byt bez priestrelov. Ak by bola pouzita R60, ta by sa primarne zamerala na zdroj tepla - motory. potom by som ale ocakaval zasahy trupu v oblasti kridel a trupu v blizkosti kridel/motorov ale nie v oblasti pilotnej kabiny.
3- z ruskych zdrojov mi nie je celkom jasne, v akej vyske sa pomyselne SU 25 nachadzalo, z bodu 1 vyplyva, ze ak by strielalo 2xR60, zasahy by boli v oblasti motorov, co by sice stacilo na ich vyradenie, prevdepodobne by sa ale lietadlo nerozpadlo vo vzduchu a s horiacimi motormi by klzalo dalej. Takuto variantu by jednoznacne potvrdili zaznamy z ciernych skriniek (vypadky motorov + postupne aj inych systemov ale zaroven "let" lietadla po este dlhu dobu (zaznamnik by ukazal postupne klesajuce cisla z udajov "vyska, rychlost" a nie bum-bac a uz nic a ticho). Lietadlo sa ale podla vsetkeho rozpadlo vo vysokych vyskach na viac kusov, co by R60 nezvladli a SU 25by musel boeinga dorazit kanonom co znamena letiet maximalne 1-2 km pod nim (pripadne priemo v 10 km Vyske) - to by ale musel byt pilot SU 25 dost frajer plus neviem ci by mieril do oblasti predku lietadla, myslim ze by sa snazil triafat stred.

Myslim teda ze SU 25 boinga dolu nedal, nech uz bolo ukrajinske alebo opolcenecke. Nevylucuje to vsak ze by plnil ine ulohy suvisiace so zostrelom, napriklad pozorovatelske (alebo provokacne) co by ale znamenalo, ze umysel zostrelu bol pritomny na strane SU25 a zostrel bol umyselny (tu ale moze ist o stranu SU25 alebo jeho protivnika), pripadne ze tam sice bol, ale jeho ulohy s boeingom vobec nesuvisia. Rusi zaroven neuviedli ine neidentifikovatelne lietadlo (stihacku) ktora by zostrel mala na rovasi, z uvedeneho mne osobne vyplyva, ze za pad boeingu nie je priamo zodpovedne ine bojove lietadlo dostatocnej velkosti (male UAV tam byt teoreticky byt mohlo a nemuseli ho rusi zachytit ale ak bolo tak male, nemohlo boeing zmazat z oblohy ani len omylom)

ZAVER: pad MH17 mohli sposobit nasledovne priciny:
A- pocasie (nepravdepodobne)
B- technicka zavada takeho charakteru, ze mohla sposobit destrukciu draku v kratkom case a velkom rozsahu
C- terorista na palube ( vacsina dier co som v trupe videl bola s vyhnutim "do vnutra" alebo sa nedalo rozpoznat, co tuto moznost znacne znevyhodnuje. Zaroven by sme mohli konstatovat, ze bomba bola v oblasti prednej casti, mozno priamo v kabine a vobec nemusela byt velka)
D- nahodny zostrel niecim z oblasti pozemnych bojov (granat, FLAK asi nikto nepouziva, skratka minimalna pravdepodobnost ze by zle navedena municia vybuchla zrovna pred boingom v tejto vyske)
E- zostrel raketou zem-vzduch, druh systemu PVO nezisteny.
F- zostrel niecim z uzemimia mimo UA (z ruska, cierneho mora, poblatia, to by ale uz druha strane konfliktu RF/NATO davno vedela) - nepravdepodobne


PS. uz o tom sucku25 neuvazujte ako o moznom pachatelovi a zamerajte sa na ine indicie.
Uživatelský avatar
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál
Příspěvky: 10860
Registrován: 24/8/2004, 02:48

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Lord »

S velkou pravděpodobností to udělal BUK. To bude asi závěr vyšetřování, ale jestli svalí na někoho i vinu, to těžko říct. Motá se kolem toho hodně expertů, tak by snad něco vypátrat mohli.

Obrázek

Že to kabina pilotů dost odnesla od střepin je taky jasný. Přední část se urvala jako první a zbytek ještě chvíli letěl dál.
Súčko mohlo posloužit jako návnada.
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Josef II.
Příspěvky: 6
Registrován: 2/7/2014, 08:43

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Josef II. »

Tomas SK » 25/7/2014, 15:48 Myslim teda ze SU 25 boinga dolu nedal, nech uz bolo ukrajinske alebo opolcenecke. Nevylucuje to vsak ze by plnil ine ulohy suvisiace so zostrelom, napriklad pozorovatelske (alebo provokacne) co by ale znamenalo, ze umysel zostrelu bol pritomny na strane SU25 a zostrel bol umyselny (tu ale moze ist o stranu SU25 alebo jeho protivnika), pripadne ze tam sice bol, ale jeho ulohy s boeingom vobec nesuvisia. Rusi zaroven neuviedli ine neidentifikovatelne lietadlo (stihacku) ktora by zostrel mala na rovasi, z uvedeneho mne osobne vyplyva, ze za pad boeingu nie je priamo zodpovedne ine bojove lietadlo dostatocnej velkosti (male UAV tam byt teoreticky byt mohlo a nemuseli ho rusi zachytit ale ak bolo tak male, nemohlo boeing zmazat z oblohy ani len omylom)
...dobrá úvaha, proto nechápu, proč si na konci dáváš "zákaz myšlení" o Su25? :wink: ...ikdyž Rusové mluví o pravděpodobně Su25, pak jeho role v případě katastrofy je zajímavá...na té prezentaci na mli.ru je uvedena výška "Su-25" jako 10.000m při rychlosti 400km/h (mně ani nejde o technické parametry ("...s tímto Pepo, vodlítneš až na Mars...", čímž vojenský tuning vyloučit nechci a asi se to nedozvíme) popř. pilotáž), ale co viděl a kde ten pilot je dnes? Protože pokud komunikoval s někým a asi to nějaký privátní pilot nebyl, tak s kým a o čem?

(v tom brífingu ruské generality něco je k tomu? p.s. Rusové pochopitelně vojensko-politicky taktizují viz ty až zarážejícím způsobem otřesně nekvalitní družicové fotky, stejně jako ty linky a symboly letadel, to je jak z doby PC-kamenné...)
Tomas SK
Příspěvky: 0
Registrován: 28/5/2014, 13:25

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Tomas SK »

Josef II. píše:...dobrá úvaha, proto nechápu, proč si na konci dáváš "zákaz myšlení" o Su25? :wink:
v zmysle "SU 25" boinga nezostrelila, nie ze by tam nebola alebo ze v tom rolu nehrala. Skratka, ak to bolo SU25, ten co v tom sedel, je v tom nevinne.

Ak sa ale ukaze, ze letel vo vyske 10 km, potom to mohlo byt aj ine lietadlo ako SU25 a mohlo sa úpriamo podielat na zostreleni. Koniec koncov, operacia "Bolo" vlastne bola o imitaci, ked sa F4 maskovali (letove hladiny, premontovane rusicky, sposob formacia a komunikacie) ako F105 a nalakali na seba MiG-i 21 v domneni ze budu zostrelovat nalozene nemotorne americke bombardery a hla, vyklulo sa sidlo z vreca a MiG-y si to pekne odskakali - pekna pasticka. Toz netvrdim ze to bolo SU25 (to s istotou netvrdia ani rusaci) ale nieco podobne letiace. To by opat mohli objasnit ruske radary, lebo to lietadlo odniekal vzlietlo a niekde pristalo - hlavne to pristaie mohlo uz byt po zmiznuti MH17 rusmi viac sledovane. Takze mozeme rusom teraz polozit otazku aj mi tu na Palbe, nie len oni ukrajincom :razz:
prcek
Příspěvky: 0
Registrován: 4/5/2014, 20:21

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od prcek »

Holandská polícia vytvorila formulár, pre tých, čo majú materiál k nehode mh17. Môžu ten materiál uploadnuť cez formulár. Ide o súčasť vyšetrovania Holandskej polície.
Formulár - https://www.politie.nl/onderwerpen/flig ... -mh17.html

Stránka s ostatnými podrobnosťami http://www.politie.nl/onderwerpen/fligh ... ----------

Holandskí policajti vyslaní pre zaistenie miesta nešťastia by mali doraziť do Charkova v piatok večer.

https://twitter.com/bishopk/status/492670693016731648

Austrália k tomu posiela 100 policajtov Australian Federal Police (AFP)

http://www.theguardian.com/world/2014/j ... ic-softens

Premier Austrálie dodáva, že niektorí policajti môžu byť ozbrojení.

Prejav premiera Austrálie


http://www.youtube.com/watch?v=rM-J6uG6b2k

Stránka AFP http://www.afp.gov.au/

"Odpusť nám, Holandsko". Ruské noviny Novaja Gazeta sa ospravedlňujú za MH17: http://nos.nl/l/679090 pic.twitter.com/gkIZBltxG2

Obrázek
Naposledy upravil(a) prcek dne 25/7/2014, 17:35, celkem upraveno 2 x.
Uživatelský avatar
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál
Příspěvky: 10860
Registrován: 24/8/2004, 02:48

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Lord »

Tomas SK píše:
Josef II. píše:...dobrá úvaha, proto nechápu, proč si na konci dáváš "zákaz myšlení" o Su25? :wink:
v zmysle "SU 25" boinga nezostrelila, nie ze by tam nebola alebo ze v tom rolu nehrala. Skratka, ak to bolo SU25, ten co v tom sedel, je v tom nevinne.

Ak sa ale ukaze, ze letel vo vyske 10 km, potom to mohlo byt aj ine lietadlo ako SU25 a mohlo sa úpriamo podielat na zostreleni. Koniec koncov, operacia "Bolo" vlastne bola o imitaci, ked sa F4 maskovali (letove hladiny, premontovane rusicky, sposob formacia a komunikacie) ako F105 a nalakali na seba MiG-i 21 v domneni ze budu zostrelovat nalozene nemotorne americke bombardery a hla, vyklulo sa sidlo z vreca a MiG-y si to pekne odskakali - pekna pasticka. Toz netvrdim ze to bolo SU25 (to s istotou netvrdia ani rusaci) ale nieco podobne letiace. To by opat mohli objasnit ruske radary, lebo to lietadlo odniekal vzlietlo a niekde pristalo - hlavne to pristaie mohlo uz byt po zmiznuti MH17 rusmi viac sledovane. Takze mozeme rusom teraz polozit otazku aj mi tu na Palbe, nie len oni ukrajincom.
Moskva řekla, že Su-25 může krátce letět až ve výšce 10 tisíc metrů, v níž byl sestřelen let MH17. Ruskými prostředky přehledu vzdušné situace bylo zaznamenáno stoupání letounu ukrajinských vojenských vzdušných sil, pravděpodobně Su-25, směrem k malajsijskému Boeingu 777. Vzdálenost letounu Su-25 od Boeingu 777 byla od tří do pěti kilometrů.
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Uživatelský avatar
Alchymista
5. Plukovník
5. Plukovník
Příspěvky: 4883
Registrován: 25/2/2007, 04:00

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Alchymista »

palo satko - podobný spôsob útoku na cieľ používa i starší KUB - v záverečnej fáze sa približuje k cieľu zhora. Je to veľmi efekívny spôsob predovšetkým v malých výškach - u rakety sa znižuje pravdepodobnosť nárazu do terénu, má väčší voľný manévrovací priestor, a útok zhora je výhodnejší i z hľadiska hospodárenia s kinetickou a potenciálovou energiou strely. U cieľa je to naopak - jeho manévrovací priestor sa v malej výške zmenšuje a pri únikovom/protiraketovom manévri rastie riziko nárazu do zeme.
Jozef II. píše:Rusové pochopitelně vojensko-politicky taktizují viz ty až zarážejícím způsobem otřesně nekvalitní družicové fotky
Tiež si chránia svoje zdroje - v tomto prípade rozlišovaciu schopnosť prieskumných satelitov. Rozlíšenie snímok je i tak pod jeden meter na pixel.

Sledovanie vzdušnej situácie ruskými prostriedkami prebiehalo zo vzdialenosti viac ako 100km, skôr okolo 150km - to sa už zakryvenie zeme prejavuje a malé a prízemné výšky sú v radarovom tieni. Navyše, ak sledovanie prebiehalo "civilnými" radarovými prostriedkami riadenia letovej prevádzky, tak tie sa o malé výšky jednak skoro vôbec nezaujímajú a jednak ich sledovací priestor smeruje "nad" horizont, aby sa zjednodušilo filtrovanie odrazov od pozemných cieľov.
ObrázekObrázek

Оптимисты изучают английский язык, пессимисты - китайский. А реалисты - автомат Калашникова
Josef II.
Příspěvky: 6
Registrován: 2/7/2014, 08:43

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Josef II. »

Alchymista píše:palo satko - podobný spôsob útoku na cieľ používa i starší KUB - v záverečnej fáze sa približuje k cieľu zhora. Je to veľmi efekívny spôsob predovšetkým v malých výškach - u rakety sa znižuje pravdepodobnosť nárazu do terénu, má väčší voľný manévrovací priestor, a útok zhora je výhodnejší i z hľadiska hospodárenia s kinetickou a potenciálovou energiou strely. U cieľa je to naopak - jeho manévrovací priestor sa v malej výške zmenšuje a pri únikovom/protiraketovom manévri rastie riziko nárazu do zeme.
Jozef II. píše:Rusové pochopitelně vojensko-politicky taktizují viz ty až zarážejícím způsobem otřesně nekvalitní družicové fotky
Tiež si chránia svoje zdroje - v tomto prípade rozlišovaciu schopnosť prieskumných satelitov. Rozlíšenie snímok je i tak pod jeden meter na pixel.

Sledovanie vzdušnej situácie ruskými prostriedkami prebiehalo zo vzdialenosti viac ako 100km, skôr okolo 150km - to sa už zakryvenie zeme prejavuje a malé a prízemné výšky sú v radarovom tieni. Navyše, ak sledovanie prebiehalo "civilnými" radarovými prostriedkami riadenia letovej prevádzky, tak tie sa o malé výšky jednak skoro vôbec nezaujímajú a jednak ich sledovací priestor smeruje "nad" horizont, aby sa zjednodušilo filtrovanie odrazov od pozemných cieľov.
...chtel bych za sveho zivota precist treti sanon s nazvem Zaverecna zprava vojenske rozvedky k pripadu B777, cast Druzicove informace s oznacenim Prisne tajne a razitkem Uradu prezidenta Ruske federace :lej: prijemny vikend :razz:
Uživatelský avatar
Alchymista
5. Plukovník
5. Plukovník
Příspěvky: 4883
Registrován: 25/2/2007, 04:00

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Alchymista »

Lepšiu kvalitu od nikoho nedostaneš, a už rozhodne nie v "operačnom" čase.
Za svojho života sa nedostaneš ani k podobnému americkému šanónu z o viac ako tridsať rokov starého prípadu KAL007. A to majú američania zákon o prístupe k informáciám.
ObrázekObrázek

Оптимисты изучают английский язык, пессимисты - китайский. А реалисты - автомат Калашникова
stetula
nadrotmistr
nadrotmistr
Příspěvky: 154
Registrován: 25/7/2014, 17:52

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od stetula »

tak zaprvé všechny vás tu zdravím :wink: jsem tu poprvé a kvůli MH17 jsem se registroval

celou debatu sleduji a po dnešním prohlášení RF a zpráv z ukrajiny jsem přesvědčenej o tom že ho sestřelily Ukrajinci

Dnes SBU sebrali celou posádku Ukr KUBU které se zůčastnilo cvičení . A zapadá to všechno do sebe při cvičení se používají letadla jako cvičné cíle proto to SU
lokalizované kousek od MH17 . obsluha KUBU se na něho zaměřovala problém je že raketa kubu se zaměří na největší cíl a pokud byly letadla v zákrytu tak MH17 měl jenom smůlu.
dnes UKr přiznali že na cvičení rozdali aktivní odpalovací klíče no a UKR obsluha která od roku 2001 cvičí jenom s cvičnými klíči tak si to neuvedomila a průser je na světě
dnes rezignoval Jacenuk údajně kvůli neshodám v koalici no já si myslím že nechce být ve vládě až to praskne
Obrázek
Uživatelský avatar
kozlustechnykus
poručík
poručík
Příspěvky: 769
Registrován: 9/3/2014, 20:24

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od kozlustechnykus »

Cau, jeden znamej me rikal, ze od nejakyho odbornika ma, ze u BUKu se musi pri strelbe na civilni letadlo manualne potvrdit, ze vim, ze strilim na civilni stroj. Asi to myslel tak, ze BUK ma prijem identifikacnich vysilacu civilni dopravy a pris strelbe na tenhle cil, je to treba potvrdit. To je blbost, ne?
„Je to skutečně tak, že Česká televize má určený úhel pohledu. Má ho určen na základě doporučení Evropské komise, která povoluje veřejnoprávním médiím fungovat z poplatků, nebo z daní jenom za předpokladu, že budou prosazovat, obhajovat a dívat se na všechno z úhlu pohledu tradic evropského humanismu a kritického myšlení."
Michal Jankovec clen rady CT
Zbrojnoš
desátník
desátník
Příspěvky: 55
Registrován: 20/1/2014, 17:13

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Zbrojnoš »

stetula píše:tak zaprvé všechny vás tu zdravím :wink: jsem tu poprvé a kvůli MH17 jsem se registroval

celou debatu sleduji a po dnešním prohlášení RF a zpráv z ukrajiny jsem přesvědčenej o tom že ho sestřelily Ukrajinci

Dnes SBU sebrali celou posádku Ukr KUBU které se zůčastnilo cvičení . A zapadá to všechno do sebe při cvičení se používají letadla jako cvičné cíle proto to SU
lokalizované kousek od MH17 . obsluha KUBU se na něho zaměřovala problém je že raketa kubu se zaměří na největší cíl a pokud byly letadla v zákrytu tak MH17 měl jenom smůlu.
dnes UKr přiznali že na cvičení rozdali aktivní odpalovací klíče no a UKR obsluha která od roku 2001 cvičí jenom s cvičnými klíči tak si to neuvedomila a průser je na světě
dnes rezignoval Jacenuk údajně kvůli neshodám v koalici no já si myslím že nechce být ve vládě až to praskne
Já Tě také zdavím. Prosím Tě o uvedení odkazů na zdroje, u cizojazyčných prosím o překlad textu do češtiny. :wink:
stetula
nadrotmistr
nadrotmistr
Příspěvky: 154
Registrován: 25/7/2014, 17:52

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od stetula »

nevím jestli to má ale pokud zaměřovali SU25 zamkli ho ale v zákrytu byl MH17 tak hlavice sama letí k největšímu objektu ani si myslí že ten SU25 byl klamnej cíl a letí k největšímu cílu
Obrázek
Uživatelský avatar
Alchymista
5. Plukovník
5. Plukovník
Příspěvky: 4883
Registrován: 25/2/2007, 04:00

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Alchymista »

Nemusí byť - ale to by mohol potvrdiť alebo vylúčiť len niekto veci znalý.
Implementovať takú schopnosť do systému by asi nebol žiadny technický problém - a prinajmenšom od zostrelu ruského Tu-154 ukrajinskou raketou S-200 pri cvičných strelbách a zostrelu iránskeho Airbusu IR 655 americkým krížnikom USS Vincennes je taká schopnosť dokonca vysoko žiadúca.

stetula - toto práve systém nesmie urobiť, jednoducho preto, že klamné radarové ciele sú robené tak aby dávali intenzívnejší odraz ako skutočný cieľ a ten mohol na pozadí intenzívnejšie radarového odrazu zmiznúť.
ObrázekObrázek

Оптимисты изучают английский язык, пессимисты - китайский. А реалисты - автомат Калашникова
stetula
nadrotmistr
nadrotmistr
Příspěvky: 154
Registrován: 25/7/2014, 17:52

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od stetula »

Obrázek
Uživatelský avatar
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál
Příspěvky: 10860
Registrován: 24/8/2004, 02:48

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Lord »

stetula píše:tak zaprvé všechny vás tu zdravím :wink: jsem tu poprvé a kvůli MH17 jsem se registroval

celou debatu sleduji a po dnešním prohlášení RF a zpráv z ukrajiny jsem přesvědčenej o tom že ho sestřelily Ukrajinci

Dnes SBU sebrali celou posádku Ukr KUBU které se zúčastnilo cvičení . A zapadá to všechno do sebe při cvičení se používají letadla jako cvičné cíle proto to SU
lokalizované kousek od MH17 . obsluha KUBU se na něho zaměřovala problém je že raketa kubu se zaměří na největší cíl a pokud byly letadla v zákrytu tak MH17 měl jenom smůlu.
dnes UKr přiznali že na cvičení rozdali aktivní odpalovací klíče no a UKR obsluha která od roku 2001 cvičí jenom s cvičnými klíči tak si to neuvedomila a průser je na světě
dnes rezignoval Jacenuk údajně kvůli neshodám v koalici no já si myslím že nechce být ve vládě až to praskne
Taky Tě zdravím. To jsi četl kde ? Zdroje Dzin rozmetá jako ruskou propagandu :-? Něco i tady:
17. července bylo veliteli 156. protiletadlového raketového pluku předepsáno provést cvičení bojových jednotek, jehož cílem bylo přikrytí pozemní skupiny vojsk na předměstí Doněcku.
Měly být rozvinuty baterie, nacvičeno provázení cílů a vyplněny všechny algoritmy při doprovodu a možném sestřelu cílů pomocí rakety protiletadlového kompletu Buk-M1“, prozradil zdroj agentuře Rossiya Segodnya.
http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/4493 ... -cvicenich

Byl to Kub předchůdce Buku, to máš asi špatně ? Cvičení v zóně je o zobák. Jinak zaměřování na civilní letadla probíhá i u nás, ale rakety se neodpalují.
Jaké vzniklo poučení z předchozí podobné katastrofy ruského Tu-154 v roce 2001 nad Černým mořem? I tehdy ukrajinští vůdci až do poslední minuty popírali jakékoliv zapojení Ozbrojených sil země do této tragédie, dokud nezvratné důkazy nepředvedly vinu Kyjeva.
http://www.novarepublika.cz/2014/07/rus ... skeho.html
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Mirek58
7. Major
7. Major
Příspěvky: 4794
Registrován: 31/7/2012, 19:15

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Mirek58 »

Názor jednoho odborníka na geopolitické vztahy.
Navíc tlumočený přes naše "nejlepší" hlásné trouby pro ovčany.
Bylo by asi zajímavé si přečíst co vlastně řekl v originálu.
ObrázekObrázek
Santos
Příspěvky: 0
Registrován: 16/5/2014, 17:46

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od Santos »

stetula píše:nevím jestli to má ale pokud zaměřovali SU25 zamkli ho ale v zákrytu byl MH17 tak hlavice sama letí k největšímu objektu ani si myslí že ten SU25 byl klamnej cíl a letí k největšímu cílu
Podle této verze obě letadla měla stejnou úhlovou rychlost http://sl-lopatnikov.livejournal.com/1056772.html
Zamčeno

Zpět na „Aktuality“