To ale nepopírá můj závěr... Tedy že Vyvozovat z toho, že MH17 sestřelili separatisté tímto BUKem, či dokonce že je za tím RF, protože BUK jede (absolutně nesmyslnou trasou) do RF je jenom zoufalé přání něčím podložit něčí osobní názor na to, kdo je viníkem...pet píše: V tvrzení nemají/nefunkční bych neviděl rozpor, to se klidně "ztratí v překladu"... mají, ale nefunkční = nemají
Mohl být nefunkční a sloužit jako zástěrka pro dodání funkčního z Ruska.
Důkaz, že separatisté měli BUK sice novina není, ale vzhledem k tomu, jak rychle to začali s ruskou stranou popírat a odvádět pozornost jinam, je celkem důležitý.
Vyvozovat můžeš co chceš, jiná věc je získat i přímé důkazy... nicméně:
- trasa může být nesmyslná na první pohled, ale s tímhle nákladem asi nepojede po libovolné silnici, pro přechod do RF už díky ofenzivě UA armády nebylo moc možností a trasu Krasnodon-Luhansk-Doneck používají/-li
pro přísun techniky a lidí i jindy
- "někdy" asi nebude tak široký pojem, vzhledem k tomu, že majitel ten tahač začal postrádat v první půlce července, a fotkám z dalších míst na území separatistů (pokud se tam netoulaly kolony tahačů Strojmechanizacije s BUKy)
Je-li vše výše uvedené pro tebe dostačující, a o vinících máš jasno, budiž ti přáno... Já jasno nemám a výše uvedené jsou pro mě sice indicie, ale nikoliv důkaz.. Měl-li to být pokus přesvědčit o "své pravdě" i někoho dalšího, přeji hodně štěstí...
Já zatím zůstanu u toho, že je prokázáno, že MH17 spadl a že experti nevylučují, že byl sestřelen... (zase mi tu chybí ten smailík s krčícími rameny - poradím si sám.. :-))