Pád letu MH17 na Ukrajině

Komentáře aktuálního dění ...

Moderátor: jarl

Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.

Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".

Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.

Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Zamčeno
martanus
četař
četař

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od martanus »

Alchymista píše:
martanus píše:Není možné, aby při výbuchu hlavice vpravo ( ve směru letu ) od kokpitu byla levá strana podlahy kokpitu kolmo proražena fragmenty této hlavice!!!
1) ako vieš, že sú to kolmé a nie šikmé prierazy?
2) ako vieš, že sú to prierazy od priamo letiacich primárnych črepín a nie od sekundánych črepín ("vyrazených" z konštrukcie lietadla) alebo od črepín po odraze?
Nerob predčasné závery, pokiaľ nemáš istotu.
Lord - prečo nie sú črepiny na iných častiach konštrukcie?
Toto je schématické znázornenie, kam môžu a kam nemôžu dopadnúť primárne črepiny bojovej časti, ktorá vybuchla 10 metrov pred nosom lietadla:
K vstupom motorom vychádza vzdialenosť okolo 30 metrov, k závesom motorov okolo 40 metrov, ku koncom krídla až okolo 55 metrov
Obrázek

Takhle to určitě vybouchnou nemohlo!!!

1) Pravděpodobnost je strašně malá.
2) kolmé průstřely na pravé straně kokpitu, stropě i podlaze !!!

Výbuch, nebo střely přiletěli zprava (ve směru letu) kokpitu nad úrovni podlahy.
Velký obrázek
Obrázek je vizuálně zmenšen. Zobrazit v plné velikosti
Obrázek

Obrázek

Kolmé průstřely jsou jak v podlaze, tak stropě a i na levé straně kokpitu. Pravá strana se nedochovala. Výbuch (výbuchy) byl nejspíš uvnitř kokpitu a to utrhlo podlahu a poslali ji k zemi. Vytočení letadla a tlak vzduchu utrhl předek letadla před křídly a vystřelil jej proti původnímu směru letu. Křídla a ocas pokračovali spolu a dopadli nalevo od směru letu. Motory pracovali po celou dobu až do pádu a kde po rozbití křídel zapálili palivo.
Naposledy upravil(a) martanus dne 11/9/2014, 20:24, celkem upraveno 2 x.
Logika vás dostane z bodu A do bodu B. Fantazie vás dostane kamkoli.
Každý člověk dělá chyby, ale jen hlupák u nich zůstává.
m63
vojín
vojín

Příspěvek od m63 »

martanus píše:...Kolmé průstřely jsou jak v podlaze, tak stropě a i na levé straně kokpitu...
Jeslli máš na mysli kolmé k vektoru letu, tak to si nemyslím podle zranění pilota.Tedy pokud neležel na podlaze.
martanus
četař
četař

Příspěvek od martanus »

m63 píše:
martanus píše:...Kolmé průstřely jsou jak v podlaze, tak stropě a i na levé straně kokpitu...
Jeslli máš na mysli kolmé k vektoru letu, tak to si nemyslím podle zranění pilota.Tedy pokud neležel na podlaze.
Myslím kolmé k povrchu předmětů.

Mohl by jste dát odkaz Kde byl zraněn. Je to někde popsané. Asi jsem to přehlídl zde na palbě. Diki
m63
vojín
vojín

Příspěvek od m63 »

Tělo pod igelitem je podle mého kapitán z levé sedačky.
Velký obrázek
Obrázek je vizuálně zmenšen. Zobrazit v plné velikosti
martanus
četař
četař

Příspěvek od martanus »

m63 píše:Tělo pod igelitem je podle mého kapitán z levé sedačky.
Je to břicho podle knoflíku od kalhot. Podivné je že nemá oblečení tak to nejspíš dostal do zad a
a tlak výbuchu mu urval paže a sundal oblečení. má 5 poškození kůže. Vypadá to že něco muselo explodovat za jeho sedačkou.

To jen podporuje kanónovou palbu.
Naposledy upravil(a) martanus dne 11/9/2014, 20:40, celkem upraveno 1 x.
m63
vojín
vojín

Příspěvek od m63 »

martanus píše:...Podivné je že nemá oblečení tak to nejspíš dostal do zad a
a tlak výbuchu...Vypadá to že něco muselo explodovat za jeho sedačkou...
Zase to moc nepřeháněj nezapomeň, že neoblečených obětí tam byla spousta.
petrp
nadrotmistr
nadrotmistr

Příspěvek od petrp »

Ono je to těžké, pokud by to bouchlo 10 od trupu, při velikosti nálože v raketě to éro bude na hadry - samotná tlaková vlna v této výšce nadělá nevídanou paseku :-(
Ale vyloučit se to asi nedá, jak už tu bylo psáno dříve, rozmístění trosek je podivné, ale nikdo neví, co sa nahoře opravdu stalo a v jakém stavu to začlo padat dolů.
Ať už to bude jakkoliv, výsledky (čti podrobné následky) by určitě zajímaly VŠECHNY profíky...
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál

Příspěvek od Lord »

Tělo pod igelitem je podle mého kapitán z levé sedačky.
V tom těle kapitána, by právě mohli nalézt v případě pitvy nějaké střepiny.
Jenže ho už asi spálili.
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
martanus
četař
četař

Příspěvek od martanus »

m63 píše:
martanus píše:...Podivné je že nemá oblečení tak to nejspíš dostal do zad a
a tlak výbuchu...Vypadá to že něco muselo explodovat za jeho sedačkou...
Zase to moc nepřeháněj nezapomeň, že neoblečených obětí tam byla spousta.
Nejsem patolog, ale zdá se mi mi že rány nejsou ohořelé. Fragmenty mají určitou teplotu. a nejspíš by zanechali popáleniny a kousky látek v ranách. Takhle mi přijde, že výbuch byl zezadu.
m63
vojín
vojín

Příspěvek od m63 »

petrp píše:...ale nikdo neví...
Dovolím si zaprotestovat, někdo to ví, ať už seděl za kniplem nebo u displeje radaru, ale je také možné že už to má za sebou. Při té příležitosti a tvých zkušenostech, bych položil otázku, můžeš potvrdit, vyvrátit či okomentovat, že kov po zásahu hlavicí BUku by na okrajích byl roztaven a poškozené povrchy by "svítily" ( silně se leskly) ?
Naposledy upravil(a) m63 dne 11/9/2014, 21:00, celkem upraveno 2 x.
Martel

Příspěvek od Martel »

Ahojky ,mám dotaz na připoutání k sedačkám velkého procenta pasažerů i když let měl probíhat normálním způsobem bez nějakého náznaku ohrožení ? ?
petrp
nadrotmistr
nadrotmistr

Příspěvek od petrp »

Přinejmenším podivné je, že tam nikde není krev ani krevní podlitiny :shock:
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál

Příspěvek od skelet »

Martel: dost mých známých létá připoutaných kvůli turbulencím
ObrázekObrázekObrázek
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál

Příspěvek od Lord »

petrp píše:Přinejmenším podivné je, že tam nikde není krev ani krevní podlitiny
Hoši, Vy tady hodnotíte podlitiny a kde si cosi, ale já z tý fotky bych to teda nepoznal :) Za to vám dávám palec nahoru :up:
Martel píše:Ahojky, mám dotaz na připoutání k sedačkám velkého procenta pasažerů i když let měl probíhat normálním způsobem bez nějakého náznaku ohrožení ? ?
Martel - připoutání lidí k sedačkám se už řešilo ... někteří pasažéři zůstávají běžně připoutání i za letu.
Nebo byli duchapřítomní a stihli to, vyber si.
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
petrp
nadrotmistr
nadrotmistr

Příspěvek od petrp »

Lord píše:
Hoši, Vy tady hodnotíte podlitiny a kde si cosi, ale já z tý fotky bych to teda nepoznal :) Za to vám dávám palec nahoru :up:
No, nic proti, ale když celkem jasně vidíš okraje docela velké rány v těle a nikde krev, není to zvláštní? I když připouštím, že by mohla být setřená po dopadu... :???:
m63
vojín
vojín

Příspěvek od m63 »

petrp píše:... a nikde krev, není to zvláštní? ... :???:
:shock:
Tak nevím jestli je to tady spiknutí, ale je všeobecně známo, že velká spousta obětí nekrvácela, jen vzpomeňte na tu co dapadla na cestu, tam to bylo naprosto evidentní. Naopak je téměř umění,najít obět se stopami krve.
josefg
poručík
poručík

Příspěvek od josefg »

petrp píše:
Lord píše:
No, nic proti, ale když celkem jasně vidíš okraje docela velké rány v těle a nikde krev, není to zvláštní? I když připouštím, že by mohla být setřená po dopadu... :???:
Ta krev se už snad řešila a na Youtube je video s ruským patologem který se jak jsem rozuměl účastní vyšetřování leteckých nehod a ten to vysvětloval včetně silného zápachu, který svědci popisovali jako věc která je u podobných nehod častá. (kombinace okamžité dekomprese a teploty -50 při dalších okolnostech lehké oblečení cestujících ....
Obrázek

read between lines, read between lies
kenavf
7. Major
7. Major

Příspěvek od kenavf »

petrp píše:
Lord píše:
Nebolo náhodou niekde spomínané že poranené telo(časti tela) keď už nebije srdce) sa chová v takej výške,teplote,rýchlosti a tlaku ináč, ako keď sa niekto poreže v kuchyni.
Možno z toho vznikla tá opolčenská teória, že na palube lietadla boli prepravované mŕtve telá,pretože boli málo zakrvácané.
Naposledy upravil(a) kenavf dne 11/9/2014, 21:25, celkem upraveno 1 x.
Edmund Burke: "Jediné čo potrebujú nečisté sily k svojmu víťazstvu je to, aby slušní ľudia neurobili nič."

ObrázekObrázek
martanus
četař
četař

Příspěvek od martanus »

Lord píše:
Martel píše:Ahojky, mám dotaz na připoutání k sedačkám velkého procenta pasažerů i když let měl probíhat normálním způsobem bez nějakého náznaku ohrožení ? ?
Martel - připoutání lidí k sedačkám se už řešilo ... někteří pasažéři zůstávají běžně připoutání i za letu.
Nebo byli duchapřítomní a stihli to, vyber si.
Protože dopadl spolu s podlahou kokpitu a vedle sedačky tak se dá předpokládat, že sedel ve své sedačce.
Podle ran na břiše nemohla hlavice vybuchnout nalevo od něho, ale jen předním a za ním.
Úlomky oken to nejspíš nebudou. Podle mě okna urvali šrouby když letěly ven. Už se to to probíralo.
Obrázek

Úlomky z displejů nejspíš taky ne, ty by zanechali řezné rány a ne průrazy.

Fragmenty nejspíš přiletěli zezadu. A hlavice vybuchla blízko pilota. Výbuch (výbuchy) vyrazili skla kokpitu. Fragmenty zabily piloty a oddělily podlahu kokpitu od zbytku letadla hodně rychle tak, že podlaha výrazně nezměnila směr.

A jak jsem psal, jak v podlaze, stropě i na levé straně kokpitu jsou průrazy kolmé k povrchu. Vypadá to že něco vybuchlo všesměrově uvnitř kokpitu.

Zpráva teroristický čin vylučuje.
Naposledy upravil(a) martanus dne 11/9/2014, 21:50, celkem upraveno 6 x.
petrp
nadrotmistr
nadrotmistr

Příspěvek od petrp »

josefg píše:Ta krev se už snad řešila a na Youtube je video s ruským patologem který se jak jsem rozuměl účastní vyšetřování leteckých nehod a ten to vysvětloval včetně silného zápachu, který svědci popisovali jako věc která je u podobných nehod častá. (kombinace okamžité dekomprese a teploty -50 při dalších okolnostech lehké oblečení cestujících ....
Hm, to je logické, OK a díky. Jen mě to napadlo, když jsem prohlížel tu fotku. V každém případě, budiž jim země lehká, ať už to bylo jakkoliv... :neutral:
Zamčeno

Zpět na „Aktuality“