Pád letu MH17 na Ukrajině

Komentáře aktuálního dění ...

Moderátor: jarl

Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.

Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".

Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.

Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Zamčeno
petrp
nadrotmistr
nadrotmistr

Re: Pád letu MH17 na Ukrajině

Příspěvek od petrp »

herr.meloun píše:ale ta fotka stopy rakety existuje, byla na twitteru asi dvě hodiny po nehodě...je to zahrabaný i někde v tomhle vlákně
http://ukraineatwar.blogspot.cz/2014/07 ... photo.html
Byla označena jako FAKE. V té oblasti v daném čase bylo úplně jiné počasí...
Obrázek
elspec21

Příspěvek od elspec21 »

petrp píše:
herr.meloun píše:ale ta fotka stopy rakety existuje, byla na twitteru asi dvě hodiny po nehodě...je to zahrabaný i někde v tomhle vlákně
http://ukraineatwar.blogspot.cz/2014/07 ... photo.html
Byla označena jako FAKE. V té oblasti v daném čase bylo úplně jiné počasí...
Obrázek
Máš pravdu, Rusko jí označilo za FAKE, stejně jako spoustu dalšího. Čas, lokace i počasí je rozebráno na tom holanďanově blogu. Podle mě to žádný fejk neni.
petrp
nadrotmistr
nadrotmistr

Příspěvek od petrp »

OK, pokud se může počasí během ca 5 minut změnit z takovéhoto:
Obrázek
na takové:
Obrázek Obrázek
tak to beru...
petrp
nadrotmistr
nadrotmistr

Příspěvek od petrp »

Proběhla tady debata o možnostech ovládání raketového komplexu. Na netu jsem objevil velmi slušně propracovaný simulátor, takže není problém si to zkusit :up:
https://sites.google.com/site/samsimulator1972/home
Dokumentace je zpracována věrně a pro neznalé jazyka je i ve slovenčině 8-)

PS: pokud už to tu bylo, tak sorry za offtopic
petrp
nadrotmistr
nadrotmistr

Příspěvek od petrp »

Právě teď běží na ZOOM dokument o MH-370 (ztracený Boening)...
vldob
svobodník
svobodník

Příspěvek od vldob »

Díky, přepnul jsem ze Spitfirů...
elspec21

Příspěvek od elspec21 »

petrp píše:OK, pokud se může počasí během ca 5 minut změnit z takovéhoto:
Proč za 5 minut? Ty místa (fotograf a pád letounu) jsou od sebe třeba 10-15km, navíc každý objektiv mohl být namířený na rozdílnou světovou stranu. Pak může být na dvou snímcích, pořízených třeba v jeden okamžik, úplně rozdílná oblačnost.

!Netvrdím, že to tak JE, ale klidně může být (nebyl jsem tam v době sestřelu osobně :???: ) a ukraineatwar má solidní rozbory.
petrp
nadrotmistr
nadrotmistr

Příspěvek od petrp »

V předběžné zprávě je snímek z Meteosatu, ten to jednoznačně vyvrací. Oblačnost od 3/8 až po 8/8. Jasno nikde. 5 minut od odpálení rakety po dopad vraku, či jeho částí na zem...
elspec21

Příspěvek od elspec21 »

petrp píše:V předběžné zprávě je snímek z Meteosatu, ten to jednoznačně vyvrací. Oblačnost od 3/8 až po 8/8. Jasno nikde. 5 minut od odpálení rakety po dopad vraku, či jeho částí na zem...
Tohle bych bral. Jen to bohužel není tak úplně jednoznačné. "Meteosat" (strana 18) ukazuje oblačnost ve 12.00, k havárii došlo o 1:20 později ... to není úplně malý rozdíl. Takže tu fotku zatím za prokazatelně falešnou považovat nemůžu.
PeBu

Příspěvek od PeBu »

Ještě mám dotaz do diskuze pro martanuse, zda poškození B772 podle něho neodpovídá spíše zásahu raketou R-27, která má bojovou hlavici 39 kg. Dle mého laického odhadu se charakter poškození podobá spíš AA raketě, než BUKu nebo Něvě, podle toho, co jsem si kde načetl a viděl.
Pokud by za sestřelem stála hypoteticky R-27, mohla by to být varianta s pasivním naváděním (R-27P, R-27EP), která se zaměřila na meteorologický radar Boeingu? Dokáží to tyhle rakety? Nenašel jsem, jestli ji UA má ve výzbroji, ale když už tady spekulujeme...
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál

Příspěvek od Lord »

PeBu píše:Ještě mám dotaz do diskuze pro martanuse, zda poškození B772 podle něho neodpovídá spíše zásahu raketou R-27, která má bojovou hlavici 39 kg. Dle mého laického odhadu se charakter poškození podobá spíš AA raketě, než BUKu nebo Něvě, podle toho, co jsem si kde načetl a viděl.
Pokud by za sestřelem stála hypoteticky R-27, mohla by to být varianta s pasivním naváděním (R-27P, R-27EP), která se zaměřila na meteorologický radar Boeingu? Dokáží to tyhle rakety? Nenašel jsem, jestli ji UA má ve výzbroji, ale když už tady spekulujeme...
Možné to je, pak by se tam někde musel motat MiG-29, MiG-23MLD nebo Su-27. Vympel R-27 je vyráběna také Ukrajinou, takže ve výzbroji ji mít budou. Pasivní radarová verze R-27P by se podle mě mohla teoreticky navést na čumák Boeingu.
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
martanus
četař
četař

Příspěvek od martanus »

Předně bych se chtěl omluvit za tu mystifikaci s rozpadem MH17. Tak jak jsem to popsal to určitě nebylo. Byla to má pracovní verze. Nevím co mě to napadlo to zveřejnit, než jsem si to pořádně ujasnil.

Směr dopadu fragmentů totiž je jiný než jsem si při simulaci rozpadu MH17 myslel. Aby nebyly poškozeny nepoškozené části letadla - deck, pravá strana podlahy kokpitu, místo u středového sloupku atd. Musí podle mě být dopad fragmentů takový jako na tomto obrázku
Velký obrázek
Obrázek je vizuálně zmenšen. Zobrazit v plné velikosti
Proto nejspíš podlaha kokpitu vlevo je proražena kolmo.
Velký obrázek
Co se týče způsobu rozpadu a stočení doleva ještě na tom popracuji. :wink:

---

>>> Zde je opravena zpráva v PDF. http://uloz.to/xxX15PP6/predbezna-zprav ... use-ii-pdf
Naposledy upravil(a) martanus dne 16/9/2014, 05:49, celkem upraveno 8 x.
Logika vás dostane z bodu A do bodu B. Fantazie vás dostane kamkoli.
Každý člověk dělá chyby, ale jen hlupák u nich zůstává.
PeBu

Příspěvek od PeBu »

Lord píše:
PeBu píše:Ještě mám dotaz do diskuze pro martanuse, zda poškození B772 podle něho neodpovídá spíše zásahu raketou R-27, která má bojovou hlavici 39 kg. Dle mého laického odhadu se charakter poškození podobá spíš AA raketě, než BUKu nebo Něvě, podle toho, co jsem si kde načetl a viděl.
Možné to je, pak by se tam někde musel motat MiG-29, MiG-23MLD nebo Su-27. Vympel R-27 je vyráběna také Ukrajinou, takže ve výzbroji ji mít budou. Pasivní radarová verze R-27P by se podle mě mohla teoreticky navést na čumák Boeingu.
O R-27 vím, že je na Ukrajině vyrábí a používají, ale nemám info o těch pasivně naváděných.
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál

Příspěvek od Lord »

Exportní verze R-27P jsou označovány R-27P1 a R-27EP1 (delší dolet). Ukrajina je mohla klidně koupit.
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
petrp
nadrotmistr
nadrotmistr

Příspěvek od petrp »

PeBu píše:O R-27 vím, že je na Ukrajině vyrábí a používají, ale nemám info o těch pasivně naváděných.
Možná je něco málo tady http://www.ausairpower.net/APA-Rus-BVR-AAM.html
Tomas SK

Příspěvek od Tomas SK »

ja len par poznamok k tu preberanemu:
1- VYCHYLENIE lietadla - nemyslim si ze by vybuch v "blizkosti" lietadlo nejak zvlast vychylil zo povodneho smeru - z pohladu lietadla a cestujuceho v nom by sa to javilo iba ako malicky zachvev stroja (miniturbulencia) a urcite by to lietadlo nevyviedlo z povodneho smeru. Zmenu smeru v case blizkom po vybuchu najskor sposobili sily aerodynamicke (poskodenie trupu pripadne vytrhnutie nejakej casti) ma ovela vacsi efekt nej lokalny vybuch par kg trhaviny. Tato aerodynamicka "nerovnovaha" pravdepodobne sposobila dalsi rozpad stroja a v dalsom slede, po rozpade stroja sa ku zmene smeru pridala "nahoda" ako sa trosky (najma plosne diely) natocili + vietor...

Ak niekto tvrdi, ze ihned po vytrhnuti nejakej casti trupu v predku stroja zacal okolity vzduch prudit dnu - asi omyl, vzduch naopak vplyvom pretlaku v kabine najprv prudi z lietadla von a "vycucne" co nie je pevne prichytene...

2- Debaty o tom, ako moze nejaky civilista obsluhovat BUK (alebpo iny PVO) su uplne nafigu a su podsuvane mediami aby evokovali ze islo o nedobre zaskolenu obsluhu "rebelov". Kedze predsa len nieco trafili, asi ten system (pokial to bol naozaj pozemny PVO) neobsluhoval nejaky fero od vedla. Toto podsuvaju len media! Myslim ze o "amaterizme" takzvanych rebelov mame na palbe dokazov habkuk - povedal by som ze v sucasnosti sa jedna o jedno z najlepsich vojenskych zoskupeni v europe a UA armade dava riadne zabrat. Ani ti, ktory tam prisli bez vycviku dnes niesu nanic vojaci, napoak su to vojensky a takticky skuseny ludia - maju najlepsi skolu - zivot (a Strelkova :D ) takze debaty o tom za kolko sa kto mohol naucit ovladat BUK su mimo (aj tak by v radoch povstalcov nasli zopar desiatok skusenych raketakov, keby o to islo)
CAT
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od CAT »

Tomas SK: Na notu "amaterismu" hrají obě strany, západ se snaží o to co popisuješ a Rusko zase ukazuje na incident z dřívějška a říká, že to ti nýmandi mohli podělat znovu... A ohledně toho, že jsou separatisté jedno z nejlepších vojenských uskupeních v Evropě, tak lepší vtip jsem za dlouhou dobu neslyšel, chce to se zase vrátit na zem :mrgreen: .
Obrázek
"We can't restore our civilization with somebody else's babies."
"Settlemunt my arse, let's slot floppies"
Tomas SK

Příspěvek od Tomas SK »

CAT píše:Tomas SK: Na notu "amaterismu" hrají obě strany, západ se snaží o to co popisuješ a Rusko zase ukazuje na incident z dřívějška a říká, že to ti nýmandi mohli podělat znovu...
No ja by som ten amaterizmus hladal prave na strane UA army, bohuzial...
CAT píše: A ohledně toho, že jsou separatisté jedno z nejlepších vojenských uskupeních v Evropě, tak lepší vtip jsem za dlouhou dobu neslyšel, chce to se zase vrátit na zem :mrgreen: .
Vysledky UA aj opolcencov a doterajsi priebeh tomu davaju zaparvdu. Ibazeby vsetci opolcenci boli vojaci RF s velenim priamo z GRU, co sa nam snazia nahovorit media... (tym nevrdim ze tam vojaci RF nepomahaju ani ze by sa GRU nijako neangazovala)
petrp
nadrotmistr
nadrotmistr

Příspěvek od petrp »

Když se tu probírají konspirační teorie, proč jednu nepřidat, že? :-) :lej:
Velký obrázek
Celý článek je tady http://www.epochtimes.de/Malaysia-Airli ... 70533.html

PS: Chtělo by to nějaké sériové číslo, z čehokoliv co tam našli...

Tady je možná odpověď https://www.metabunk.org/threads/debunk ... ndow.4004/
Alchymista
5. Plukovník
5. Plukovník

Příspěvek od Alchymista »

petrp - pozície vlajok už boli spomenuté. Ukázalo sa to ako nepreukázateľné, pretože snímky pochádzajú z rôznych období a lietadlá boli opakovane prestriekané a zmenený dizajn náteru - všimni si rozdielne typy písma na troch snímkoch 9M-MRD a tiež odlišný sklon vlajok. A bol na nich urobené aj ďalšie úpravy - naprklad bolo zaslepené to "samostatné" okienko - a to zrejme aj na stroji 9M-MRD.
Ostatne, druhý linkovaný článok to rozoberá...
ObrázekObrázek

Оптимисты изучают английский язык, пессимисты - китайский. А реалисты - автомат Калашникова
Zamčeno

Zpět na „Aktuality“