Kam míří Palba?

Řád fóra, FAQ, náměty a otázky ohledně fóra, spolupráce, oznámení.

Moderátor: jarl

Odpovědět
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál

Re: Kam míří Palba?

Příspěvek od Lord »

Je to jen nápad, faktem je, že ať by to dopadlo už jakkoliv, je zde možnost zpochybňování hlasujících, apod.
Ale systém plus / mínus mají v komentářích zavedené třeba http://www.armadninoviny.cz/
Co jsem to zběžně procházel, tak odborné příspěvky k technice nejsou tolik známkované, ale právě
když je nějaké téma "Kolapsy společností" apod. tak lidi hodnotí.
Nepochybuji, že Dzinovy výživné příspěvky by upoutaly pozornost :mrgreen:
Jak by reagoval by bylo na něm, ale viděl by, co sebou přináší, když jde s kůží na trh!
ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál

Příspěvek od skelet »

Ano, není nad to zavádět na historické forum palcovačky. Příště si v knihovně i zapálíme.. Kdybys radši natáhl nové smajlíky na Palbu, tak bys udělal lépe.
ObrázekObrázekObrázek
danny1691
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od danny1691 »

a co tohle :razz:
Obrázek
Fraška života letí kupředu jak splašená herka - a diváky už pranic nezajímá zápletka prvního aktu.
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál

Příspěvek od skelet »

Tohle by byl za poslední dny asi nepoužívanější smajl napříč názorovým spektrem :D
ObrázekObrázekObrázek
Kalič
rotmistr
rotmistr

Příspěvek od Kalič »

Aaron Goldstein píše:Bylo to v uvozovkách... Měl jsem na mysli pochopitelně to "zneužití", které jsi popisoval ty:
každý příspěvek se dá moderátorům nahlásit. Doslova denně je nahlášen příspěvek, který je dle někoho závadný. Problém ovšem je, že stále jedni a ti samí nahlašují příspěvky svých oponentů.
To nepomůže ,já osobně jsem v Hospodě :!: velmi slušně , veřejně a přímo vytkl Polarfoxovi ( Koš hospody http://palba.cz/viewtopic.php?f=4&t=6298 ) ,
že používá moc sprostých slov , že jako moderátor by měl být v souladu s řádem fóra a tolik sprostých slov na moderátorovi nesluší. Vedlo to jenom tomu , že do mé přítomnosti byly přisunuty slova "práskač".

Myslel jsem , že dotyčný zvedne úroveň sebekontroly, ale co ... je mlád , baví mne pozorovat jak se diskusní metody křiví ba stupnují k vyhrožování ... naposledy vytáhl 1 větu... zanadává a pak přisune do mé blízkosti , že používám slova kretenismus , ! otřením" + o můj částečný anaflabetismus + tím , že mne přisune do skupiny s člověkem co to slovo použil.

Já to už beru tak , že existuje Gang čtyř používající provokací, lhaní , nadávání a vyhrožovaní a podle toho se zařizuji než to "boj času" vyřeší . To je boj života.
Pro jistotu jsem si napsal skript ukládající mht stránky s mými příspěvky abych měl dokladování "zavadnosti" a košovitosti" svých přípěvků.
Naposledy upravil(a) Kalič dne 4/10/2014, 20:00, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
Srp a kladivo je historicky nejdéle , nejvíce používaný a nejproduktivnější nástroj zajištující obživu a příbytky pro lidi.
Bohužel na meče a zbraně pro ovládnutí ostatních lidí se spotřebovalo více železa.
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál

Příspěvek od Lord »

Třeba tento vzhled FLATBOOTS - phpBB3 má zavedeny lajky. Elegantní řešení.
http://themeforest.net/item/flatboots-p ... ew/8536771

Vpravo nahoře u příspěvku palec nahoru :up: a palec dolů :down:
Velký obrázek
Obrázek je vizuálně zmenšen. Zobrazit v plné velikosti
Viz. http://sitesplat.com/demo/phpBB3/FLATBO ... 3&p=32#p25
Alfik
7. Major
7. Major

Příspěvek od Alfik »

Polarfox píše:
Kalič píše:Skelet si prodloužil klacek, kterým sráží banány , Polár protáhl své vulgární svaly a vyzkoušel hrození .
Promiň, ale ty jsi taky jeden velký vulgární sval. Pokud umíš číst (zdá se že ano, s chápáním je to ovšem horší), tak si dohledej, kdo se tu oháněl kretenismem a jinými ismy...

A teď k tomu hlavnímu:
josefg píše:přihlásilo se se na Palbu hodně nových lidí a jak se ukazuje, většinou nejde o žádné ořezávátka, ale o odborníky, kteří o vojenství hodně ví a nemají v krvi si sedat hned na zadek, ani nemají až tak hluboko do kapsy :lol: . Na to tu nebyli zvyklí a reakce že se sem hrne rudý koutek socek z novinek vzájemnému pochopení nepomohla.
Tohle myslíš opravdu vážně?! Takže lidé jako Kalic, Pan nikdo, Kostra atd. (mohl bych jmenovat dále) jsou odborníci na slovo vzatí... Na jednoho člověka, co má něco v kebuli a je schopen sem něčím přínosným přispět sem přivandrovalo 10-20 jiných, kteří za celou dobu nevedli nic jiného než politickou debatu a spamovali fórum nějakými přiblblostmi z aeronetu a blogů, ale ve skutečnosti je to invaze znalců co o vojenství hodně ví. Tak to máš pravdu, na tohle jsme tu opravdu zvyklí nebyli, z toho jsem popravdě dost tumpachovej...
josefg píše:Palba je na rozcestí a jediná jistota je, že staré časy se už nevrátí, nové události nabírají spád a staré články o staré technice dnes zajímají málo koho, Pokud mají být čtenáři začíná být aktuální "kdo chvíli stál již stojí opodál" protože server bez čtenářů je jako moře bez vody nebo bez peněz.
Absolutní kravina. Promiň, ale už mě tohle prezentování se pár lidí za mluvčí celé Palby a čtenářské obce začíná srát. Palbu tvoří tuny uživatelů, stálých i občasných, ale problémy jsou momentálně jen s pár lidmi (z 80% přivandrovalými/spojenými s Ukrajinou), když se to hádá, jsou tam opět ti samí lidé a nikdo jiný, když si někdo stěžuje, tak jsou to tito lidé, atd. atd.

Takže se na mě nezlob, ale točit Palbu podle přání pár hlasitých řvounů, co jsou jen hodně vidět a slyšet, ale netvoří majoritní názorový proud, nebudeme. A to co navrhuješ, tedy těžká popularizace, cílené snížení úrovně a přeměna Palby na vojenskou alternativu diskuze na Novinkách, je přesně pohřbívání té staré Palby, nad kterou tu pláčeš. Takže co ve skutečnosti chceš?

Tudíž v žádném případě nehodlám uznat názor, že články o technice atd. nikoho nezajímají, když jsem doposud nic takového neslyšel od normálních řadových čtenářů. Naopak předpokládám, že ti, stejně jako my článkaři, čekají až tenhle ukrajinský bordel zmizí a vše se vrátí do starých kolejí.
josefg píše:Jenže to se starými moderátory nedáš, ani jeden dosud neprojevil cit pro marketing a reklamu
Spíše bych řekl, že nikdo z nás neprojevil cit a toleranci pro změnu Palby na odnož Blesku. Což v rámci zachování ideí a hlavního účelu tohoto serveru hodnotím spíše jako přínos než chybu...

Takže říkám, seber nějaké množství názorů od dlouholetých čtenářů Palby a autorů článků a můžeme se bavit o tom, co kdo chce a nechce a budoucnosti Palby...do té doby je to jen prázdné tlachání stojící na ničem.
Klidně podepíšu. A k otázce jak dál - tak jako doteď, a s pravidly v. "skelet 2". A kdo bude nadávat adminům, tak ať táhne.
Palba není celý internet. Pokud se někomu nelíbí že se zde smějí zveřejňovat i jiné názory než jeho, má dostatek jiných webů kam může jít a plevelit to tam.
Já taky někdy "ujedu", napíšu nějakou věc která může být vnímána urážlivě, nebo prostě blbost (mýlit se je...) apod. A jsem-li napomenut, nebo opraven, chytnu se za nos. Doporučuji ostatním totéž.
Berte to tak, že Palba je tematický web, založený jako soukr. projekt, i když pro lidi. A tudíž má pravidla, která vyhlásili a vyžadují tvůrci, prostř. moderátorů. A ta pravidla jsou jiná než na jiných webech. Pokud někomu nevyhovují - tak co dělá tady?
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál

Příspěvek od Lord »

Josef napsal i něco, co stojí za zamyšlení ...
... na začátku nebylo dost jiných zdrojů a informace sdělovacích prostředků byly hodně jednostranné přihlásilo se se na Palbu hodně nových lidí ... Palba aniž by chtěla v červenci a srpnu dělala prakticky vojensko-odborné komentované zpravodajství, které přitáhlo kvanta čtenářů, viď Lorde, ale zároveň začaly pokusy (možná neúmyslné) působit (použiju Slovenského výrazu) mienkotvorně až pak začaly hádky, napadání.
Po zpravodajství byl hlad. Ukrajinská a oficiální média přinášela jiný obraz než byla skutečnost. Mepu se hodně zasloužil o vojenskou rozvědku, kdy přinášel informace, jak se začala na východě rozjíždět válka. Palba vzhledem k okurkové sezóně trhala rekordy v návštěvnosti. Ale jak už napsal Josef byla snaha do toho mixovat i komentáře, což jsem třeba já z počátku vnímal jako dovysvětlující prvek k situaci. Nakonec to však vedlo k dalšími levelu při konfrontaci ze skutečností, že Kyjev separatisty neporazí, k rozdělení táborů a k určitému vývoji, ale i tajnému zapojování ruské pomoci. To už pak tolik zajímavé "nebylo", tedy hlavně to vnucování mínění čtenářům, i když jak se to veme :-?
Je otázka, jestli by nebylo lepší téma Ukrajina oddělit a úplně zrušit se vším co zavání nějakým aktuálním děním, protože je vždy kontroverzní i s rizikem, úbytku návštěvníků. Nebo naopak využít příležitosti a komentované vojensko-odborné zpravodajství z Ukrajiny povýšit mezi hlavní vlákna a jet tvrdě po sledovanosti. I hádky jsou potřebné, když jsou v rozumné míře budí zájem a zvyšují návštěvnost. Jenže to se starými moderátory nedáš, ani jeden dosud neprojevil cit pro marketing a reklamu, řízení diskuze stylem "držte huby dobře vám radím" není to pravé ořechové a mezi námi není to ani můj šálek kávy.
No je fakt, že umírněním Ukrajiny klesla i návštěvnost, to přisuzuji jednak tomu, že hlavní bojové akce už nejsou, už nejsou takové přesuny, na let MH17 už lidi taky skoro zapomněli. A částečně taky utažením šroubů. Takže pro mě to je nyní docela vyvážený stav. Zvýšená návštěvnost k vzhledem před ukrajinskou krizí je, i když už netrhá rekordy. Tak je také méně příspěvků, jak v Hospodě, tak na ostré Palbě. Jak jsem už psal, Palba tak víceméně reflektovala trendy :rotuj:
Polarfox
6. Podplukovník
6. Podplukovník

Příspěvek od Polarfox »

Kalič píše:Myslel jsem , že dotyčný zvedne úroveň sebekontroly, ale co ... je mlád , baví mne pozorovat jak se diskusní metody křiví ba stupnují k vyhrožování ... naposledy vytáhl 1 větu... zanadává a pak přisune do mé blízkosti , že používám slova kretenismus , ! otřením" + o můj částečný anaflabetismus + tím , že mne přisune do skupiny s člověkem co to slovo použil.
Jak jsem psal předtím, číst umíš, ale pochopit to psané slovo je již horší. V pravém horním rohu máš takové okénko s maličkou lupou a textem "Hledej"....tam naťukáš hesla jako "kretenismem", "kurví" a "Pan nikdo" a jestli tohle zvládneš, tak se možná dobereš k tomu, o čem mluvím a proč zpochybňuji tvé schopnosti ohledně výkladu psaného slova. Více ti k tomu jako jeden z gangu Čtyř nemohu říci...
Lord píše:Takže třeba čtenáři by mohli olajkovat, nebo naopak pohanět Dzinovy příspěvky, a pak by se vidělo, jestli s tím má lid problém a protiví se to většině, nebo naopak jsou vysoce ceněné
No jasně...a dopadlo by to přesně jako s tím slavným průzkumem. Grupa Novinkářů/nepřátel mu dá svorně paleček dolů a zbylých 99% Palbáků se na to vybodne (já bych to také nepoužil, i kdybych s názorem souhlasil). Ale bude to vypadat, jako že s tím spousta lidí nesouhlasí a Dzina či někoho jiného demonstrativně upálíme :D

Takže bože, jen to ne...neblbněte lidi :) Nejsme facebook nebo bůhvíco.
Alfik píše:Pokud někomu nevyhovují - tak co dělá tady?
Já bych to řekl spíše takhle - pokud někoho zajímá jen obchod s orgány, konspirace, fašisti a povstalecké hymny, tak co kurník dělá na vojenském fóru?
ObrázekObrázekObrázek

U národa, u něhož je nejoblíbenějším historickým spisovatelem Vlastimil Vondruška, se nějakého historického prozření a sebereflexe dočkáme opravdu jen velice stěží. (Polarovo motto pro rok 2019)

“Without data, you're just another person with an opinion.” W. Edwards Deming

Brána do Mordoru: https://twitter.com/fbeyeee?lang=cs
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál

Příspěvek od Lord »

Tak spíš je předpoklad, že čtenáře kromě vojenských věcí zajímá i něco okolo. I v Hospodě je definováno pravidlo, že by se nemělo probírat vše, ale jen co má určité souvislosti s děním. Ti co šířili vše možné brzy pochopili nebo dostali banána. Ta letní vyhrocená sezóna a manýry jsou z větší části pryč.

Samozřejmě, že pokud se konflikt na jaře příštího roku třeba zase vyhrotí, tak může být opět nápor. Já nevím, jak příval chcete zastavit :?: Lidi se budou registrovat a přispívat, a co s tím.
Když část začneme umravňovat a přesunovat do hospy, tak někoho bude prudit zase hospa. Když začnete dávat banány a hodnotit, tak nápor na moderátory, a vytváření mučedníků.

Prostě Palba platí za určitou otevřenost, ale jinak souhlas s tím, že dohodnutá pravidla by se měla dodržovat. Uživatelé by s nimi měli být seznámeni a respektovat je.
Bax
podpraporčík
podpraporčík

Příspěvek od Bax »

Lord: Hlasování pomocí palců bych nezaváděl z důvodu lehké zfalšovatelnosti.

Polarfox: A co si představuješ pod pojmem konspirace? Dříve byla konspirace třeba:

Cílená dělostřelba do civilní zástavby - před týdnem Šedivý jednoznačně veřejně řekl, že kdokoliv dnes pálí dělostřelectvem, ví kam pálí a na co, že žádné zanášení není možné, jak se "odborná" část palby snažila dříve namluvit.

Nebo je konspirace obhajování, že Rusko nehladoví? Dnes víme, že se dokonce brání reexportu věcí z EU přes Bělorusko.

Úprk lidí z Novoruska do Ruska před UA Army a lidé v uprchlických táborech. To byl tehdy úplný nesmysl.

Dříve toto byly konspirace, dnes je to holá skutečnost. Bohužel to vyšlo najevo až po delší době.
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál

Příspěvek od Lord »

Tak nic, no. Vypalcování Dzina nebude :)

S tou konspirací ... co bylo ... hlavně kolem Ukrajiny ... a letu MH17.
Baxi tady bych to asi více nerozváděl.
V Hospodě se to rozebrat může ...
Dzin
7. Major
7. Major

Příspěvek od Dzin »

Mé ego nyní narostlo zhruba o 2698 procent, když jsem zjistil, že vlastně palba se točí jen kolem mě. :) Jakožto nový středobot palbáckého vesmíru slibuji na "Pravdu o východní frontě", že ke svému novému postavení budu přistupovat se vší vážností a odpovědností a nově uvědomění si svého postavení nezneužiji :D
Obrázek

Člen palby bez super hlášky pod čarou
Trismegistos
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od Trismegistos »

Dzin píše:Mé ego nyní narostlo zhruba o 2698 procent, když jsem zjistil, že vlastně palba se točí jen kolem mě. :) Jakožto nový středobot palbáckého vesmíru slibuji na "Pravdu o východní frontě", že ke svému novému postavení budu přistupovat se vší vážností a odpovědností a nově uvědomění si svého postavení nezneužiji :D
Dzine máš recht. Místo toho, aby se tady někteří včetně tebe vzpamatovaly a začaly používat mozek místo nadledvinek, tak přilévej olej do ohně, to vážně moc pomůže. Kolik vám sakra je? Máte to zapotřebí se tu hádat jak cikáni?
Milda
nadpraporčík
nadpraporčík

Příspěvek od Milda »

Řeknu to krátce, všichni se uklidníme, přestaneme do sebe rejpat, Dzina nenapadáme, necháme ho na pokoji, ať dělá svoje pěkné rozbory a pokud někdo nepřestane, tak po prvním ty ty ty ban a hotovo! Souhlasíte panstvo? Bavte se a nehádejte se u toho bavení. Klídeček. :lej:
Obrázek
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál

Příspěvek od Lord »

Doplnil jsem pravidla nahoru v sekci Aktuality, aby byly dobře viditelná, a nevznikali nejasnosti.
Pravidla fóra

Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.

Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, napište SZ adminům "cover72" nebo "Lord".

Přesuny příspěvků jsou zpětně uváděny ve vláknu Přesuny.

Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.

Pravidla jsou následující:
- jsou povoleny pouze příspěvky s odkazem na zdroj
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora s přezdívkou "Lord")

Doplnění pravidel:
- jakýkoliv příspěvek bez udání zdroje bude vymazán a jeho autor bude na měsíc zabanován
- jakýkoliv příspěvek bez překladu citace bude vymazán a jeho autor bude na měsíc zabanován. (Pokud si někdo myslí, že cizojazyčná citace bude mít několik řádků a překlad odbude výcucem, tak je na omylu)
- jakýkoliv příspěvek, ve kterém někdo někoho slovně napadne bude vymazán a jeho autor bude na měsíc zabanován
- ti kteří již v minulosti byli napomenut, dostane BAN na tři měsíce
- ti kteří již v minulosti dostali krátkodobý BAN, dostanou BAN na šest měsíců až na stálo
Jak vidíte už žádná diskuse o Ukrajině, už vůbec nic na ostré Palbě, kromě Hospody! A když přispívat, tak uvést zdroj. Porušení se trestá banány.
danny1691
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od danny1691 »

Jen upresneni. Dotazy technickeho razu, napr co je to za stroj, zbran atd. jak s timto bude nakladano? Mnohdy se tam vidi zajimave ci malo zname veci.
Obrázek
Fraška života letí kupředu jak splašená herka - a diváky už pranic nezajímá zápletka prvního aktu.
Lord
1. Armádní generál
1. Armádní generál

Příspěvek od Lord »

Nekompromisně banán. Žádná diskuse, ani od Dzina, ani dotazy a "upozornění" na cokoliv.
Aaron Goldstein
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aaron Goldstein »

Přecitovat to do "Tlachání o Ukrajině" a zeptat se tam je doufám povoleno...
Obrázek

Že jsem paranoidní ještě neznamená, že po mě nejdou...
Kalič
rotmistr
rotmistr

Příspěvek od Kalič »

Aaron Goldstein píše:Přecitovat to do "Tlachání o Ukrajině" a zeptat se tam je doufám povoleno...
Já myslím že ano , pokud při tom nepřeneseš "flame" :lol:
Obrázek
Srp a kladivo je historicky nejdéle , nejvíce používaný a nejproduktivnější nástroj zajištující obživu a příbytky pro lidi.
Bohužel na meče a zbraně pro ovládnutí ostatních lidí se spotřebovalo více železa.
Odpovědět

Zpět na „Náměty & komentáře“