Len neviem prečo ma ktosi úplne zvozil, keď som v podstate túto istú myšlienku napísal asi tak dve-tri strany dozadu.

Moderátor: Zemakt
No, příteli, pokud nejsi schopen přečíst si, co jsem psal výše, tedy že od soutoku Ipeľa s Dunajem až na Podkarpatskou Rus probíhala velice silná souvislá linie lehkého opevnění, zřejmě se skutečně nemáme o čem bavit.Daemon píše:No, priateľu, ak považuješ opevnenie Bratislavy a líniu na brehu Komárna za OPEVNENÉ JUŽNÉ SLOVENSKO, tak potom sa už ďalej asi nemáme o čom baviť. Slovensko totiž siaha ešte aj troška ďalej na východ, vieš ...Fuky píše:To je skutečně smutné. info najdeš zde: http://www.pevnosti.szm.skDaemon píše: O opevneniach na juhu Slovenska skutočne neviem nič, rád sa nechám poučiť - daj info!
Musím, ač trochu nerad, protože si Slováků vážím, konstatovat, že Podkarpatskou Rus ani další místa proti Maďarům rozhodně nebránili jen Slováci, ale ve velké míře samozřejmě Češi a také Rusíni.michan píše:I místní konflikty, letecké a pozemní o rok později 13., 14 a 15. března 1939, dokazují, že Slováci byli frajeři. Myslím tím k postoji Maďarů.
OK, beriem späť, o pevnostiach na východe som fakt nevedel...Fuky píše:No, příteli, pokud nejsi schopen přečíst si, co jsem psal výše, tedy že od soutoku Ipeľa s Dunajem až na Podkarpatskou Rus probíhala velice silná souvislá linie lehkého opevnění, zřejmě se skutečně nemáme o čem bavit.Daemon píše:No, priateľu, ak považuješ opevnenie Bratislavy a líniu na brehu Komárna za OPEVNENÉ JUŽNÉ SLOVENSKO, tak potom sa už ďalej asi nemáme o čom baviť. Slovensko totiž siaha ešte aj troška ďalej na východ, vieš ...Fuky píše: To je skutečně smutné. info najdeš zde: http://www.pevnosti.szm.sk
Možná by bylo příště lepší zjistit si fakta a teprve poté dělat chytrého. Opevnění totiž na Slovensku skutečně nestálo jen v Blavě a v Komárně...
Pokud Tě to zajímá podrobněji, ozvi se na můj e-mail csl.opevneni@seznam.cz, rád Tě budu informovat, ať dále nezatěžujeme zbytečně diskusi.Daemon píše:
OK, beriem späť, o pevnostiach na východe som fakt nevedel...
Zaujímavé však je, že moji svedkovia, ktorí strážili našu južnú hranicu v 50-tych rokoch, už o nich vôbec nevedeli ...
Atlantis píše: Fuky: Jenže jak se tak dívám, tak mezi Blavou a Komárnem (nebo tím soutokem Ipely a Dunaje) zeje docela dost slušná díra. A právě tam žilo docela dost Maďarů. Prč tam nic není(/nebylo. Nebo alespoň o trošku dále. Tam bych to viděl docela na problém. Obgzvlášť v případě, že by Němci zkusily obchvat přes Maďarsko.
Nejde o to, kdy to mělo být podle mě, ale kdy to mělo být ve skutečnosti. A to měl být počátek padesátých let.Atlantis píše:Jinak co se týče toho roku 1944 jako termínu dokončení. Nevím. V tom případě mají chybu v cca 1/2¨nástěnek v objektech těžkého opevnění určených pro veřejnost. Možná jsem se sekl s poslední číslicí a má tam být 1946. Kdy to mělo být dle Tebe?
hmm, mám dojem, že už jsem něco obdobného na toto fórum psal, nebo to bylo někam jinam?Deadeye píše:No ten pocatek padesatych let ovsem mel byt uplny komplet, tudiz vcetne nejzapadlejsich casti v dnesni Ukrajine a doplnkovych staveb. Souvisla bojove pouzitelna (vybavena) mela byt linie uz nekdy behem prvni poloviny let ctyricatych (az okolo te poloviny). Pak by se dale doplnovala linie, dodelavaly useky dalsi a i vice "vnitrozemske" casti.
Toto snad ani nebudu komentovat, jen bych rád zcela skromně doplnil, že břeh Dunaje měly také bránit nějaké ty polní jednotky...Atlantis píše:"Přebrodit" se dá i Don, jak Německá armáda ukázala v Rusku.
Frajere, pokud si nedokážeš nebo nechceš přečíst ještě další Fukyho příspěvek jen o jeden výše než který tu tak sebevědomě cituješ, opravdu to asi nemá cenu....Daemon píše:No, priateľu, ak považuješ opevnenie Bratislavy a líniu na brehu Komárna za OPEVNENÉ JUŽNÉ SLOVENSKO, tak potom sa už ďalej asi nemáme o čom baviť. Slovensko totiž siaha ešte aj troška ďalej na východ, vieš ...Fuky píše:To je skutečně smutné. info najdeš zde: http://www.pevnosti.szm.skDaemon píše: O opevneniach na juhu Slovenska skutočne neviem nič, rád sa nechám poučiť - daj info!
Jistě, k revizi Mnichovské dohody ze strany Anglie a Francie došlo až po represích po atentátu na R.HeydrichaDeadeye píše: Jenze pro cely svet bysme byli agresorem, proste bysme odmitli mezinarondi dohodu. To by velmi stizilo povalecnou obnovu CSR a take moznsoti exilove vlady apod. (diky ktere bylo mozne CSR obnovit a zaradit ji an stranu viteznych statu). No a druha vec by byla, ze i kdyby nase armada drzela Nemce v sachu na hranicich, tak by nemecke letectvo rozbombardovalo Prahu a dalsi mesta, znicilo nas prumysl, zabilo velke mnozstvi lidi atd. Po nemeckem vitezstvi by pak nas narod trpel trikrat vice nez za protektoratu. Asi by ani zadny protektorat nebyl. A nas by okamzite germanizovali (zadne oddalovaci krokz Eliase apod.), pripadne jako vzpurny vychodni narod urcili k likvidaci jako Zidy a cikany. V Nemecku bylo az prilis jedincu nenavidi CSR (jedina demokracie v oblasti, navic tehda ekonomicky i kulturne vyspela, tak nejak popirala nadrazenost nemecke rasy nad slovanskou).
A řeka Dunaj tam není?Atlantis píše: Fuky: Jenže jak se tak dívám, tak mezi Blavou a Komárnem (nebo tím soutokem Ipely a Dunaje) zeje docela dost slušná díra. A právě tam žilo docela dost Maďarů. Prč tam nic není(/nebylo. Nebo alespoň o trošku dále. Tam bych to viděl docela na problém. Obgzvlášť v případě, že by Němci zkusily obchvat přes Maďarsko.
1941 bylo plánováno ukončení první etapy prací včetně vybrojení, o stavbě dalších etap, respektive dalšího významějšího rozsáhlého opevňování, silně pochybuji s ohledem na finanční možnosti státuAtlantis píše: Jinak co se týče toho roku 1944 jako termínu dokončení. Nevím. V tom případě mají chybu v cca 1/2¨nástěnek v objektech těžkého opevnění určených pro veřejnost. Možná jsem se sekl s poslední číslicí a má tam být 1946. Kdy to mělo být dle Tebe?