-

Archívna snímka makety:

To prepalovanie autogénom zrejme prebehlo hodne dávno - pripadá mi to skôr ako nejaká úprava "štandardnej" strielne na použitie v takejto stene (napríklad kvôli použitiu normálnej zbrane, ktorá sa dosť líši od pevnostných špeciálov).IgorT píše: Na samotnej kovovej časti vidno stopy po odpaľovaní plynom, ale aj to demolátor vzdal, ale aspoň nám umožnil pozrieť sa na vnútorné zloženie objektu.
A je to opravdu z meziválečného období, když ta věc dost silně připomíná T-34?IgorT píše:Objektom môjho záujmu je maketa tanku z betónu a tehál, postavená v medzivojnovom období neďaleko bunkra Cvičisko(Cvičiště), práve v spomínanom kukuričnom poraste.
Také se připájím ke tvrzení, že meziválečné období je omyl, spíš by to mělo být poválečné období, ne?IgorT píše:..... Objektom môjho záujmu je maketa tanku z betónu a tehál, postavená v medzivojnovom období neďaleko bunkra Cvičisko(Cvičiště), práve v spomínanom kukuričnom poraste.
Keby sme zobrali za bernú mincu, že maketa má znázorňovať T-34, potom by logicky mohol vyjsť dátum výstavby na čas nemeckej okupácie, kto by po vojne cvičil útok na T-34? V prípade, že by bol na povrchu nejaký betónový poter, mohla po tom loziť pechota, alebo nejakí tankoborníci a zvykať si na T-34 a trénovať jeho zničenie. Aj to by bola možnosť!Alligator píše:Také se připájím ke tvrzení, že meziválečné období je omyl, spíš by to mělo být poválečné období, ne?IgorT píše:..... Objektom môjho záujmu je maketa tanku z betónu a tehál, postavená v medzivojnovom období neďaleko bunkra Cvičisko(Cvičiště), práve v spomínanom kukuričnom poraste.
Nemusí to být nutně doba okupace. Mohlo to vzniknout kdykoli od roku 1941 výše, kdy Slovensko válčilo po boku Německa a cvičný cíl v podobě T-34 by přicházel v úvahu.IgorT píše:Keby sme zobrali za bernú mincu, že maketa má znázorňovať T-34, potom by logicky mohol vyjsť dátum výstavby na čas nemeckej okupácie, kto by po vojne cvičil útok na T-34?
Nedalo mi to a išiel som to odpaľovanie ešte raz pozrieť. Vyštveral som sa na stenu a ono až také pravidelné nie je!Alchymista píše:To prepalovanie autogénom zrejme prebehlo hodne dávno - pripadá mi to skôr ako nejaká úprava "štandardnej" strielne na použitie v takejto stene (napríklad kvôli použitiu normálnej zbrane, ktorá sa dosť líši od pevnostných špeciálov).IgorT píše: Na samotnej kovovej časti vidno stopy po odpaľovaní plynom, ale aj to demolátor vzdal, ale aspoň nám umožnil pozrieť sa na vnútorné zloženie objektu.