http://theaviationist.com/2014/11/28/f- ... ns-trials/

No, vzhledem k tomu, že se v článku píše, že to byly "dummy" weapons, čili "makety", a že odzkoušení s nimi je prvním krokem integrace, tak toho nejspíše moc nestříleliCAT píše:Britský tým úspěšně odskoušel ASRAAM a Paveway IV na F35B (STOVL verze)... Není z toho jasné, jestli šlo jen o odskoušení letu s podvěšenými zbraněmi a nebo o zkušební střelby...
Alchymista píše:"Dummy" by malo znamenať v ekvivalente "maketa" - rozmerová a hmotnostná.
promiň Dzine, ale ne.Dzin píše:Spíše jde o to, že nejlepší argument pro zachování A-10 je, že díky svému levnějšímu provozu a nenáročnosti je to ideální prostředek pro operace proti silám druhé kategorie jako třeba ISIL. Zde je zbytečné používat přesnou munici nebo velké ráže a A-10 tak může díky nákladu neřízených raket a pum provádět operace stejně efektivně a možná i efektivnějí.skelet píše:U USAF to je především snaha dotáhnout program F-35 do konce.. cena roste a nic kladného se o nich člověk nedozví. Ta F-35 funkci A-10 nikdy nezastane a "blátošlapové" to ví. Je příliš drahá (neochota je nasadit), moc toho neunese (v porovnání s A-10), je příliš zranitelná (nutnost útočit z odstupu). Ostatně změnil se ministr obrany (velkého zastánce F-35) a služba A-10 se rázem prodlužuje... A stejné to bude i v případě Ruska, protože ta "nevidimka" toho bude umět méně za vyšší peníz než "vidimka".
Jinak F-35 má zase výhody oproti A-10 lepší jednotkovou únosnost (nosníky jsou dimenzovány na mohutnější jednotlivé zbraně), může být vybaven větší škálou efektivnější výzbroje, je méně zranitelnější působeníl ručních PLŘS a hlavňovým zbraním. Osobně si myslím, že F-35 dokáže v mnoha misích nahradit A-10, ale ta zase dokáže některé typy misí plnit efektivněji. Záleží tedy na zanalizování tohoto stavu a říci, co USA potřebuje. Každý typ má svoje pro a proti. Ostatně USA má zkušenosti s tímto přístupem, B-52 je stále ve výzbroji, ikdyž je už oproti B-1 i B-2 zastaralý, ale právě díky tomu, že je v určitých misích ho možno použít efektivněji, než jiné typy, se drží ve výzbroji. Něco podobného je podle mě i příkald A-10.
Američané mají prakticky identický systém. Mají technologie, postupy a i zkušenosti v nasazení. Např. když se píše o tom, jak IDF odzkoušeko "Network IDF", potom USA má podobný syszém vlastní také. Oni si to lidé špatně představují (nebo si to nechtějí připustit), ale americké ozbrojené síly mají nasicenost moderními technologiemi a to i pro použití na nejnižších vojenských stupních, které jim umožňuvé velmi sofistikovaný způsob válčení.skelet píše: Jinak po té co jsem si přečetl o koordinaci izraelské pěchoty a letectva během poslední kampaně v Gaze, tak jsou na vrcholu zřejmě tihle chlapci.
Takhle to vypadalo tak před dvěma rokama... To éro má nahradit F-16 a už dnes jsou z cenou někde na úrovni F-16 (posledních verzí), možná už pod touto cenou. Jak jsem tomu letounu ze začátku nevěřil, tak to vypadá, že to dotáhnou někam, kde to chtěli mít...pks píše:F-35 je zřejmě americkým příspěvkem ke světovému míru a odzbrojení.
Kvůli ceně F-35 vyřadí spoustu použitelných zbraní a nahradí je jednou nepoužitelnou :-)
Na druhou stranu se mi nechce věřit, že by ten kanon nebyl schopen vystřelit - možná jen nedosahuje očekávaných parametrů.
I kdyby si měl pilot nekreslit fixem na HUD křížek a spoušť ovládat táhlem, tak "něco" by to mělo střílet i bez softwaru.
Hrátky typu budu jen sledovat pohybem hlavy cíl a počítač už mi letadlem zamíří - tak bez toho se asi lze dočasně obejít.
CATe, to snad ne?CAT píše:To éro má nahradit F-16 a už dnes jsou z cenou někde na úrovni F-16 (posledních verzí), možná už pod touto cenou. Jak jsem tomu letounu ze začátku nevěřil, tak to vypadá, že to dotáhnou někam, kde to chtěli mít...