Zde se ale jedná o bojové vozidlo pěchoty Berserk (odvozené od tanku T-84) osazené kanónem ráže 122 mm, dle představy 3D modeláře Denyse Silicha.
pro představu je to ale skvělý případ.

Tak Rheinmetall prý zatím mluví o dvou variantách věže s tankovým kanónem. První s ručně nabíjeným kanónem ráže 120 mm usazeným v osádkové věži, možná se jedná o věž Cockerill XC-8 nebo HITFACT 120. Druhá věž již má nést kanón Rheinmetall 130 mm, nízkoprofilová bezosádková věž má být jejich vlastní konstrukce - tedy bude mít nabíjecí automat.Rase píše:Uvidíme, on Rheinmetall má údajně v plánu postavit tank na bázi vozidla Lynx KF41, s bezosádkovou věží, vybavenou tankovým kanónem Rheinmetall ráže 130 mm. Jsem docela zvědavý jak to vyřeší. Zda motor nechají v přední části, nebo jej přesunou dozadu. Na tom obrázku je ta věž vysunutá opravdu až extrémně, reálně čekám spíš něco ve stylu CV90120, kdy je věž uprostřed, ale lehce zasunutá dozadu
Osobně se mi nejvíc líbí představa, že by konstruktéři využili výšku korby a munici uložili pod samotnou věž - tedy do prostoru výsadku (třeba na výšku). Samotná bezosádková věž by pak mohla být výrazně menší. Něco jako Stryker MGS, jen s nějakým tím pancířem a mohutnější. Nabíjení by mohlo probíhat pomocí robotického ramena, podobné jako je plánováno pro tank Leopard 2 nebo Abrams. Byť samotný Stryker MGS se ukázal být příliš poruchový a problematický, koncept mi přišel ideální i k osazení na těžké BVP. V tomto případě by ale konstruktéři nemuseli tak řešit váhu a křehkost podvozku. Výsledek by mohl být jako tato modernizace Argentinského tanku TAMDušan píše:Zkusme se podívat na ten 130 mm kanonu L-51 u BVP LYNX. Ten kanon bude mít komplet hmotnost nějakých 4,5 tun+ (u L-55 je to ca 4,2 tuny). Věž, aby to vše pobrala bude muset mít min. ca 1,5 násobek hmotnosti kanonu což je min. 6,5 tuny bez nábojů. Věž s dělem tedy bude mít nějakých 11 tun bez nábojů a nabíjecího mechanismu (ale spíše více, protože to je opravdu na hraně), takže spíše se bude blížit Leo-2 která má ca 12-13 tun. BVP LYNX KF-41 co jsem se nyní díval má pohotovostní hmotnost s LANCE 2 44 tun. U LANCE odhaduji hmotnost na 7 tun komplet, když je odečtu, dostanu 37 tun a přičtu těch našich 12-13 tun se 130 mm, tak jsem na 49-50 tunách což je hraniční hmotnost KF-41. Co zde vůbec neřeším je schopnost udržet při výšce stropu korby KF-41 zákluz 130 mm který má mít na ústí hlavně nějakých 20 MJ, celkovou délku zbraňového systému a stabilitu vozidla při střelbě za jízdy (těžiště bude muset být hodně vzadu) a hlavě schopnost střelby mimo osu vozidla.