Já ale netvrdím, že to bude drahé (či levné). Já to nevím. A kritizuji MOČR, že patrně to neví ani oni - a hlavně - zdá se mi, že se to ani nesnažili zjistit.Rase píše:Kouzelnik:
Pokud jde o cenu vrtulníků, co se mají aktuálně pořídit, tak je mi jasné, že se bude dost draho další vybavení teprve přikupovat.
Uvedu příklad o čem mluvím - kamarád v práci měl dostat nového služebáka na domácí použití. A že je s ním šéf spokojený, tak mu do toho nijak nekecal. Dostal cenový strop na nákup a rozpočet na servisní prohlídky na 4 roky (pak auta jdou z firmy) a že to musí značka x nebo y popř. z, bo firma s francouzským majitelem) (=kupují francouzské auta) Zbytek byl na něm. Auto vybral a po roce si mi stěžoval jak je naštvaný sám na sebe, že si vybral blbou výbavu. Na co mu je že jako řidič může vypnout klimatizaci na zadní středovou sedačku, když stejně nikdy netrefí tu správnou teplotu zadní (autonomní výdechy/zónové klimatizace) a obvyke dítě si samo ze zadní sedačky ladí teplotu z výdechů pro sebe dle své libosti.
Říkal, že mnohem radši měl vybrat, aby mohl mohl ovládat z místa řidiče ovládání všech oken. Když v létě jede a často vystupuje (=radši omezuje klimu, aby se nenachladil kvůli střídání teplot), tak strašně rád by prý když projíždí zastíněnou ulicí/alejí otevřel 3 okna do průvanu (okno u místa řidiče by nechal zavřené), aby vyměnil ohřátý vnitřní vzduch za čerstvý.
Hlavně nadával, že něco takového chtěl (=měl to tak na starém služebáku), a vybral elektrické otevírání oken, ale že ho nenapadlo že u tohoto konkrétního modelu elektrické otevírání znamená, že ovládání je pouze u KONKRÉTNÍ sedačky, není u řidiče. A že dodatečně namontovat by stálo desítky tisíc (=příplatková částka při objednávce byla pár tisíc, akorát kamarád nevěděl že to potřebuje).
Takže o tomto celou dobu píšu - že málo připravená/a zbrklá akvizice MOČR "netrefí" výbavu a utratí peníze za zbytečnosti nebo pak zaplatí mnohem víc za MRO, než odhadovalo.
Není problém v částce, je problém, že kupující neví co přesně chce.