Triple z, to je v poriadku, ani ja Tvojím, občas
A teraz vážne. Nič extra na MRO tam nevidím, či to robí Lockheed, či to robí Airbus, či to robí MiG, či to robí Nexter, vždy je to rovnaké, čiže drahé
Inak je fuk čo nakúpime, ak budú opice, už si musia zariadiť aj banány pre ne. S Lakotou vlastne neušporia nič, pribudne ďalšia Mikojanova "platforma" , BH piloti musia mať ročný nálet tak či tak a Lakoty detto, viac ľudí okolo, viac pilotov.
Dobre, asi to zožerie menej ako polovicu toho čo BH, ale fixné náklady s Lakotou vzrastú, neklesnú. Za cenu úspory paliva a menšieho náletu BH vykomepnzovaným náletom hodín Lakoty. A moje čísla ukazovali, že úspora by nebola židna, na palive pod milión euro ročne...
Ak chcú škrtať budúcročnému rozpočtu rezortu nie len obrany, tak radšej nech nekupujú nič, respektíve to čo horí. A to LUH asi nie je. UAZy, dovybavenie BH, radary, Pavehawk na báze BH, (sapíky AR-15

pred zmenou kalibru v US Army).
Alebo Naď dušujúci sa, že zaistí financovanie prevádzky toho, čo nakúpi
Buď armáda zmení myslenie a zoženie/vylobuje/zaistí si stabilné financovanie podporené akvizíciami novej techniky a cirkusu okolo po celý životný cyklus, alebo bude ako doteraz prežívať vo svojej bubline, mysliac že všetko čo v nej dožíva od stíhačiek, tankov a BVP bude slúžiť "zadarmo" naveky. Ja viem,Zoltán od radarov čo ich drží nažive je lacnejší ako Raytheon
PS: S70 nebrat, zzz

“War is a matter not so much of arms as of money.”― Thucydides, History of the Peloponnesian War