A tímto bych tu idiotskou debatu, proč se posádky bojových strojů učí bojovat, ukončil.
Víc už se k tomu stejně říct nedá.
Moderátor: Julesak
zzz píše:(...)(...)
k podtrženému ... pojmem "střelec" myslíšskelet píše:(...)Prostě piloti Mi-24 si odzkoušeli prvky vysoké pilotáže , střelci si procvičili střelbu na vysoce manévrující cíle, na nějakém cvičení si to vyzkoušeli na Mi-2 nebo jim Poláci sdělili své zkušenosti s útoky na ozbrojené verze Mi-2 (pro tento účel zhotovené) a život šel dál. (...)
Kdepak tu vidíš jakoukoliv nadávku, ha?zzz píše:To jsi byl Ty, kdo se zapojil do diskuze se mnou a rovnou jsi mi začal nadávat, aniž bys napsal něco věcného.
Namísto věcné odpovědi na jednoduchou otázku si tu začal rozjíždět děsivý, absolutně nesrozumitelný veletoče, v čemž úspěšně pokračuješ doteď.Ataman píše:Světe div se, třeba k tomuhle:zzz píše:A proč? K čemu takový výcvik?
http://www.vrtulnik.cz/mil/vlach2.htm
No a co když tu IAR 330/316 prostě nemáš, co bys dělal, aha?zzz píše:Tj. pokud už by někdo preferoval Hind pro dogfight, tak spíše bych chápal smysl výcviku, kdyby Hind cvičil "dogfight" např. s rumunskou námořní IAR 330 (odvozeno od PUMy) nebo s rumunskou IAR 316 (rumunská licence Alouette3)
Ano, probíhali.zzz píše:a věděl by někdo znalejší, jestli probíhaly např. dle Skeletova shrnutí A-A cvičení posádek těch cca 30x Mi-24D/DU v ČSLA v 80.-tých letech?
protože většina pozornosti věnovaných na pokec o Hipech/Hindech je věnována transportu vojáků a AT akcím.Hektor píše:(...)Neviem o com diskutovať proste nacvičovali jednu z 1000 nepravdepodobných situácií ktorá sa ale viackrát stala.(...)
Samo litr, že je ten videoklip sestříhaný, aby se do pár minut dlouhého videoklipu vešlo to co trvá co jinak trvá hodinu u nezkrácené verze. Máš fakt zvláštní styl diskuse. V mém mládí se tomu na vojně říkalo, že někdo tady neustále rozmazává exkrement.zzz píše:NANUK
viděls to video? A připadá Ti, že nemám pravdu?
Vzhledem k vývojovému úsilí v SSSR je zřejmé, že Hind v té podobě vyhovoval jen zčásti. Otázkou je, jestli z toho videa je možné se poučit konkrétně které vlastnosti chtěli vylepšit modifikací Hindu (nebo zavedením Mi-28/Ka-50). IMHO se poučit nejde, neboť je příliš sestříhané
Co přesně tím myslíš? V čem má spočívat výjimečnost Hindu D/E?HONZIK11 píše:(...)Výjimečnost tohoto TYPU JE NĚKDE JINDE. . Nemluvě o jeho specializaci například bombardováním z visu, (...)
Co přesně tím myslíš? Myslíš bombardovací úkol Hindu D/E s plně obsazenými křídlovými závěsníky ( 2(/4)+ oba 2 vnitřní ... trup ... +oba 2 vnitřní +2(/4)) v kombinaci s příďovým pohyblivým kulometem a a neseným palubním lafetovaným kulometem palubního technika? A k tomu převoz výsadku týmž vrtulníkem?HONZIK11 píše:nemluve o podporovanych,strojem chráněných vysadcich operacich v predpolich.
To by mě teda zajímalo proč? Nebo radši asi ani ne.zzz píše:Nemyslím ani tak bránit se proti 20mm na Cobrách, protože proti tomu Hind neměl obranu
Protoč:zzz píše:proč konkrétně nedopadlo "spodní střeliště" ...
K diskuzi o eventuelním spodním střelišti v Hindu.... nemáte někdo řez vnitřní konstrukcí s detailem trupu v oblasti zadních podvozkových kol? Zejména by bylo fajn znát, jak konkrétně se změnil podvozek po změně na pevný (=jestli "jen" byla "vypuštěna hydraulika a uvolněný prostor ponechán bez využití... nebo jestli se s uvolněným místem nějak pracovalo).zzz píše:(...)Taky by bylo zajímavé znát detaily proč konkrétně nedopadlo "spodní střeliště" ... tj. pro Mi-24 v roli "gunship" mi spodní střeliště připadá jako velká vychytávka. viz fan-web L. Visingra - a to pasáž popisující pokusy o upgrady Hindu na "vrtulníkové stíhačky" https://www.vojsko.net/letecka-technika ... mi-24-hind
cover72 píše:Modernizace by naprosto nebyla problém, kdyby se na ni dohlédlo.
Američané nám modernizovali (resp. zaplatili a dohlédli na to) Mi-171Š na standard de facto Pave Low II pro síly zvláštního určení a to tak, že nainstalovali FLIR 3. generace Safire (schopný zaměřovat a zřejmě i ozařovat cíle), do kokpitu dali MFD a nové radiostanice, vylepšili ochranu proti MANPAD a aby se to odlepilo od země, nahradili kovové pancéřování lehčím na bázi boru, ale se stejnou úrovní bal. ochrany.
Jo, a ještě přidali meteorologický radar, což je také docela pálka.
Na kolik to vyšlo? Na 14 milionů korun za kus.
Hm...Cover72 píše:To by jako modernizace Mi-24 bohatě stačilo (pak už jen v edruhé vlně dokoupit přesně naváděné ŘS) a jak vidno, rozpočet se v tom utopit nemusí.