Co jsem se koukal tak ty "nejperspektivnější" z OSSR i AČR jsou r.v. 1989, ty mohou mít životnost při dobrém technickém stavu až snad 38 let (je to informace z otevřených zdrojů). Mi-171 je jiná kapitola. Tam je ta garance snad 40 let.Scotty87 píše:Kolik je vlastně těm nejnovějším Mi-17 let? AČR si sice svoje Mi-17 ještě nějaký rok ponechá, ale i tak v následujících pěti až osmi letech dolétají.Gargamel píše:Podle mých zkušeností je nezbytné (a podle mě se stejně tomu nevyhneme) pro OSSR udržet plně provozní 4-5 ks nejnovějších Mi-17 i případně s převedením těch dvou mi-171 od MV do roku 2028-2030 i za cenu oprav v LOTNOd kdy je armáda zaopatřovací ústav? To stejné se na Slovensku děje s piloty Mig-29. Buď odejdou na "nelétající" pozice nebo v armádě skončí.Gargamel píše:2. je třeba si také uvědomit, že někteří piloti se nebudou již na nové vrtulníky přeškolovat - nebudou chtít, nebudou na přeškolení z důvodu věku perspektivní atd. Takže je potřeba i nějak zaměstnat.
Armáda bohužel zaopatřovací ústav je. Ale tato myšlenka samozřejmě s trafikou v československém pojetí nesouvisí. Jedná se o vhodné využití personálu, pro které se mi nevyplatí už je přeškolovat na UH-60. Nechat je plnit úkoly na Mi-17, či těch dvou Mi-171 od vnitra.