Scotty87 píše:Taky nevím, ale já na tom nezakládám dalekosáhlé úvahy.
Ta úvaha vznikla v lednu 2019, kdy MO ČR prohlašovalo, že smlouva bude podepsána v
srpnu 2019 !!!
Tedy před 1,5 rokem !!!
Scotty87 píše:Poslední prohlášení co jsem zaznamenal bylo v Událostech. Kde koudelka říkal že stále počítají s uzavřením smlouvy do poloviny roku. Také tam bylo řečeno že výrobci podají finální nabídky začátkem toho roku.
To už se klidně mohlo stát.
Ano, a v lednu 2019 prohlašovali, že bude podepsána do září 2019
Pokud se podíváš na ten můj schedule, tak tam najdeš, že i já předpokládám, že nabídky budou podány začátkem tohoto roku ... do března. Nebudou-li, bude zpoždění ještě větší.
Že už byly podány, o tom silně pochybuji ... to by se profláklo ... a argumentovalo by se tím v "
bitvě o 10 miliard".
Scotty87 píše:Všechno ostatní jsou spekulace o ničem. navíc ten tvůj příspěvek je reklama na to proč nenakupovat vojenskou techniku v otevřených tendrech. Což je trochu směšné od člověka který tenhle způsob výběru neustále hájí, bez ohledu na jeho tristní výsledky.
To si nemyslím ... a ano, je to MOJE spekulace ... již od toho ledna 2019
Jak je vidět, zatím je moje spekulace mnohem přesnější než prohlášení MO ČR.
A "
proti otevřeným tendrům" to určitě není.
Každý tendr se dá udělat dobře nebo blbě.
Když je blbě, má to většinou tři důvody :
a) Zadavatel neví co chce a nedokáže napsat zadávačku;
b) Zadavatel je diletant a neumí tendr vyhlásit správně;
c) Zadavateli do tendru někdo kecá, aby tendr vyšel tak jak chce on a ne tak jak je nejlepší pro zadavatele ... tj. nejlepší poměr cena/výkon.
Dovolím si tipnout, že v tomto tendru je to směs b) a c), tedy směs diletantismu a klientelismu ... čeho je víc nevím, ale obojí je pro AČR špatně.

"Hádá-li se člověk s blbcem déle než pět minut, hádají se blbci dva," Jan Werich
"Važte si lidí, kteří hledají pravdu, a střezte se těch, kteří tvrdí, že ji našli," Voltaire