OSSR - výběr nového obrněného vozidla 4x4
Re: OSSR - výběr nového obrněného vozidla 4x4
Je to márne, pretože sme ti stokrát vysvetlili, kde je podstata, ale ty si ideš svoju kompulzivitu.
On Vám chtěl někdo darovat Gerlach?

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
- RezortineR
- rotmistr
MO SR/OS SR zamýšľa nakúpiť po tri kusy od Zetoru (zrejme Gerlach, čo iné), DefTech (asi Wolf?) a EA (asi Patriot II?) na testovanie. Tipujem, že jednotlivé kusy budú v rôznych modifikáciach.
Zdroj: (mám zdroj v MOSR)
Zdroj: (mám zdroj v MOSR)
Plánuje sa aj nové testovanie vo VTSU na Záhorí? Niečo ako robil svojho času Gajdoš?
- Juraj Tichý
- Kapitán
Plánujú dlhodoby test, keďže ich chcú zakúpiť.
Hmotnostne v GVWR su to tri kategórie.
Wolf 11700kg
Gerlach 14500kg
Patriot 17500kg
Hmotnostne v GVWR su to tri kategórie.
Wolf 11700kg
Gerlach 14500kg
Patriot 17500kg
Vytvorili pluk na testovanie tak toto bude jeho uloha. Za mna OK.
A není to málo Antone Pavloviči, co takhle rovnou divizi?

- Juraj Tichý
- Kapitán
Nebude to pluk poctami, skor samostatnosťou.
Jedná sa o organizačné jadro budúcej jednotky určenej na skúšanie nových technológií, operačných postupov a vytváranie výcvikových procedúr
Jo na papíře to bude vypadat lépe, než samostatný prapor, samostatná rota. Zkušební rota. Prapor zkoušek, brigáda armádního výzkumu či jen prozaický výcvikový prapor. Až se bude někdo někdy bít v prsa. Plukem tě umlátí. Vypadá to totiž na první dobrou impozantně, máme nový pluk. Aleluja. Nicméně proti gustu žádný dišputát. Máte pluk.

V USA by to nazvali agenturou.
- Juraj Tichý
- Kapitán
Lynxv: agentúru mame, vola sa VTSU.
Zemakt: Jednoducho sa rozhodli pre pluk.
Hladajsi za tym co chceš.

Zemakt: Jednoducho sa rozhodli pre pluk.
Hladajsi za tym co chceš.

Jo v poho. Juraji.

- Pressburger
- Kapitán
Ďalší Kaliňákov nákup: od domácich firiem by chcel obrnené vozidlá, hoci podobné už objednali z USA
zdroj: https://e.dennikn.sk/4211836/dalsi-kali ... ali-z-usa/
zdroj: https://e.dennikn.sk/4211836/dalsi-kali ... ali-z-usa/
Arthur Pressburger
- Pressburger
- Kapitán
Arthure, pěkné video jen teda nechápu poznámku o tom, že patriot je hezký 
Když jsem na to koukal, tak mě poprvé trklo, že ta polská verze má lépe řešená světla - jak jsou větší ty otvory tak to opticky provzdušňuje ten mega předek a rozhodně to vypadá lépe. Přesně to ukazuje co na něm je divné a pořád nechápu proč takto ten mohutný předek nezkusili aspoň opticky utlumit + odstranit/zjednodušit ty blatníky a prahy. P1 vzhledově lepší.
Design i prostorem je jasně nej Zetor, podle mě ale nemá šanci, protože do výroby je daleko a není ani politická síla co to protlačí. Takže jasný favorit P2 i proto, že CSG je zadobře s ficem a spol. CSG je asi za dobře už i z MOCZ takže za mě vyhraje P2 i v CZ - odstartuje to teď to výběrko pro ženisty, vojenskou policii atd.

Když jsem na to koukal, tak mě poprvé trklo, že ta polská verze má lépe řešená světla - jak jsou větší ty otvory tak to opticky provzdušňuje ten mega předek a rozhodně to vypadá lépe. Přesně to ukazuje co na něm je divné a pořád nechápu proč takto ten mohutný předek nezkusili aspoň opticky utlumit + odstranit/zjednodušit ty blatníky a prahy. P1 vzhledově lepší.
Design i prostorem je jasně nej Zetor, podle mě ale nemá šanci, protože do výroby je daleko a není ani politická síla co to protlačí. Takže jasný favorit P2 i proto, že CSG je zadobře s ficem a spol. CSG je asi za dobře už i z MOCZ takže za mě vyhraje P2 i v CZ - odstartuje to teď to výběrko pro ženisty, vojenskou policii atd.
- Juraj Tichý
- Kapitán
CSG je možno zadobre s Ficom, ale J&T je akcionárom SMERu a Hlasu.
Nakoniec by sa mohlo stať, že MSM v Trenčíne bude vyrábať Gerlach...
"prskal jsem" na Bobra, respektive na něj prskali Poláci a na Aligator Master II, protože to je pro mě designový fail (a dle testů 4x4 na SK i praktický). Vizuální stránka věci je "věc každého soudruha" a proti gustu žádný dišputát, někomu se líbí, někomu ne.Pressburger píše: ↑16/5/2024, 19:41Tak to som zvedavý či ho aj tu spropaguje Danik resp. na twitteri Daniel of Bohemia ako prskal na polského Bobr a Waran 4x4 feat. slovenský Aligator Master II
Nechám sa teda prekvapiť![]()
Po praktické stránce věci je na tom Patriot II dobře, jak z hlediska nosnosti, motorizace, ochrany, či užitečného zatížení.
SZ RP už disponují několika desítkami kusů různých variant.Pressburger píše: ↑16/5/2024, 20:37Pravda dva Mastre nmame už niekoľko rokov indonezkych marinakov a jeden by mal byť na UA.
Ďalší máme u EA a ďalší v MSM zrejme ako tie Patrioty.
P.S. koľko poľských Waranov 4x4 už je v poľskej armáde ?
Polská verze má fajn ty světla, naopak ale jak sundali tu nástavbičku nad čelním sklem, moc službu tomu neudělali.stirling píše: ↑23/10/2024, 08:41 Arthure, pěkné video jen teda nechápu poznámku o tom, že patriot je hezký
Nicméně zase zpátky k důležitému (praktickému). Polská verze má oproti původnímu kusu z CSG jeden zásadní problém. Poláci se z neznámého důvodu zbavili kamerového přehledového systému, což vedlo k několika "zábavným" situacím. Bavím se o kameře v masce, dvěma kamerám na bocích co se natáčí dle přední nápravy a zadní kamera.
Tak to je samozřejmě možné, takto politiku v SK nesleduji a nevím, že za Zetorem stojí jiná podobně vlivná skupina. Určitě, ale platí to, že je velký rozdíl postavit prototyp v početně několika ks a rozjet skutečnou výrobu.Juraj Tichý píše: ↑23/10/2024, 09:33 CSG je možno zadobre s Ficom, ale J&T je akcionárom SMERu a Hlasu.