Modernizácia predsa neznamená len integrácia novej munície

Moderátor: jarl
Modernizácia predsa neznamená len integrácia novej munície
Ospravedlňujem sa, to som prehliadol.RezortineR píše: ↑15/11/2024, 22:42 Doslova tri správy dozadu som napísal že modernizácia Modularov nebude.
Pressburger - ukázali mu x vecí a ty zrovna vyberieš to, čo ti pasuje.
Ja som dostal od niekoho vo fore pred istým časom vysvetlenie, že raketomet je vlastne len kontainer na palete. Ak zvládne zasunúť rakety, tak integrácia je už drobnosť. Ako to, že cena za integráciu je moc veľká ?na MODULARe sa robila štúdia modernizácie prostredníctvom Lockheedu, avšak záver zo štúdie ukázal, že náklady na prestavbu by boli ešte vyššie než kúpa nových raketometov (eventuálne HIMARS);
Narážal som na Pressburgerov komentárJuraj Tichý píše: ↑16/11/2024, 08:33Ospravedlňujem sa, to som prehliadol.RezortineR píše: ↑15/11/2024, 22:42 Doslova tri správy dozadu som napísal že modernizácia Modularov nebude.
Škoda, skôr by spustili integráciu novej municie ako nákup nového raketometu.
Ja si to tiež tak pamätámpjaro77 píše: ↑16/11/2024, 08:51Ja som dostal od niekoho vo fore pred istým časom vysvetlenie, že raketomet je vlastne len kontainer na palete. Ak zvládne zasunúť rakety, tak integrácia je už drobnosť. Ako to, že cena za integráciu je moc veľká ?na MODULARe sa robila štúdia modernizácie prostredníctvom Lockheedu, avšak záver zo štúdie ukázal, že náklady na prestavbu by boli ešte vyššie než kúpa nových raketometov (eventuálne HIMARS);
Sú dve možnosti:
1, Niekto pri vývoji modularu do.ebal integračný systém v DELOSYSe. Pridať niečo nové ide komplikovane a je to na dlhú dobu. V takom prípade by bol problém do systému zapojiť aj drony a link16. To sa mi nechce veriť, keďže slovensko vedie PESCO projekt EuroArtillery.
2. Lockheed kalkuluje nezmysly, aby mohol predať svoje predražené himarsy vrátane nepotrebného vozidla (keďže máme tatry) .
Vykopal by som tú firmu z úvah na čokoľvek v delostrelectve a orientoval sa na izralecov a ich systém puls/europuls.
BTW v auguste tohto roku si písal toto - Modular sa momentálne modernizuje. Do roku / dvoch by mali prejsť vojskové skúšky. Modernizácia prebieha práve v rámci navádzania paľby a pod.RezortineR píše: ↑16/11/2024, 08:56Narážal som na Pressburgerov komentárJuraj Tichý píše: ↑16/11/2024, 08:33Ospravedlňujem sa, to som prehliadol.RezortineR píše: ↑15/11/2024, 22:42 Doslova tri správy dozadu som napísal že modernizácia Modularov nebude.
Lockheed uvádí, že má na GMLRS 200 dodavatelů ze 35 zemí.pjaro77 píše: ↑16/11/2024, 11:50 Ono to nebudú len domnienky. Lockheed je známy obrovskými pálkami za svoju techniku ale to by sa dalo prehltnúť. Čo je horšie, vyzerá to tak, že nemajú chuť preniesť žiadnu alebo takmer žiadnu výrobu do iných krajín , ani munície.
Vyrábajú aspoň niekde rakety GLMRS mimo USA ? Čo viem, tak len Thales australia vyrába komponenty pre rakety.
Však totok. Presne ako som vyššie písal.pjaro77 píše: ↑16/11/2024, 10:28BTW v auguste tohto roku si písal toto - Modular sa momentálne modernizuje. Do roku / dvoch by mali prejsť vojskové skúšky. Modernizácia prebieha práve v rámci navádzania paľby a pod.RezortineR píše: ↑16/11/2024, 08:56Narážal som na Pressburgerov komentárJuraj Tichý píše: ↑16/11/2024, 08:33
Ospravedlňujem sa, to som prehliadol.
Teraz si písal, že nič z toho. Vyzerá to, že MO má chaos a vydáva protichodné informácie.
PS tvrdí, že pokračovanie diaľnice na Ukrajinu aj ďalšie železnice a cesty štát možno bude obstarávať v utajenom režime.Tomáš Valášek
5h ·
Smer si z našich vojakov opäť vystrelil. Dozvedeli sme sa, že minister obrany Robert Kaliňák zvažuje, že by mohol odobrať ozbrojeným silám lietadlá L-410, ktoré sa využívajú na výcvik či prepravu ranených. Viete, za čo ich chce vymeniť? Za luxusné biznis jety pre vládnych predstaviteľov.
Nové lietadlá nemajú žiadne zrejmé vojenské využitie. Ak ich však kúpi ministerstvo obrany, zostane menej peňazí na výbavu vojakov a vojačiek alebo na obnovu kasární, ktoré im pomaly padajú na hlavy.
Životné podmienky našich vojakov sú oveľa dôležitejšie ako nové lietadlá pre ministrov. Kým to vedenie ministerstva nepochopí, nemôže sa čudovať, že má problém nájsť dosť regrútov ochotných slúžiť našej vlasti.
Podobné manipulácie s obranným rozpočtom oslabujú schopnosť Slovenska brániť sa. Nejde pritom len o lietadlá – reálny rozpočet na obranu počas tejto vlády klesol, pričom značná časť z neho odteká mimo ozbrojených síl.
Vláda dokonca zvažuje, že by za peniaze určené pre našich vojakov a vojačky stavala diaľnice.Tým by ich obrala o 1,5 miliardy eur – čo je dvojnásobok ročných výdavkov štátu na modernizáciu budov, zbraní či výbavy vojakov.
Obranný rozpočet sa stal akousi druhou rezervou vlády, z ktorej čerpá, keď inde nemá dosť alebo keď treba nakupovať bez súťaže. A je jej zjavne jedno, v čom naši vojaci cvičia alebo kde spávajú.
zdroj: https://www.facebook.com/photo/?fbid=95 ... 4497968392