Lynx píše: ↑20/1/2025, 11:26
Danik píše: ↑20/1/2025, 11:14
Lynx píše: ↑20/1/2025, 10:55
Tak to si pockam rovnako rad , ako ty na vyrobu rakiet pre Barak.
Ach ta ublíženost a snaha si něco dokázat... Tenhle folklór prostě neomrzí
Jen počkej, já si také počkám. Když budete mít skutečnou výrobu efektorů pro Barak, dobrý kauf a dobře pro Vás. Pak Kalimu bude třeba smeknout pomyslný klobouk.
Preco ten brek? Ja len argumentujem presne ako Ty a to sa ti nejako nepaci. No nic to.
Ad F35 - splatky boli toho roku navysene o 10mld czk len preto, aby sa splnilo politicke zadanie 2% na obranu. To ze tie peniaze chybaju na.ine projekty, vravia odbornici v CR.
Brek? Ne, pobavení, nad tvým modusem operandi, který se projevuje dlouhodobě

. Argumentoval jsi tím, že nic z Izraele nekápne, koncem 2023 byl podepsaný a zahájen tenhle projekt, zkazil jsem ti radost, chápu. Stejně tak jako ti už i jiní kazili radost, že by SR mělo výrobu raket když ČR nemá (což ti tu radost dělá). Za mě, pokud SR bude mít tu výrobu v rozumné míře, nebo třeba jen kompletaci s částečnou výrobou a servis (stále fajn) dobře pro Vás, klidně i poblahopřeji, komplex ani obsesi z rozdělení nemám a mít i kdyby jen částečnou nadstavbu ve schopnostech PVO je dobré, ale říkám, že uvidíme, protože toto bývá vždy trochu komplikované, navíc se současnou vládou... a "výroba" je slovo co schová mnohé. Pochop Slovensko je pro mě prostě náš soused, navíc takový, že i přes to že tam mám blízké konexe, více se zaměřuji na Polsko nebo Německo a jsem rád že i s Rakouskem se to ve věcech obrany oživuje, což neznamená že Slovensku nepřeju úspěch nebo budování jeho průmyslu a obranných schopností, naopak, pro nás je to strategicky výhodné, stejně tak jako české jednotky u Vás v MN BG, nebo Gripeny nad Tatrami.
Ad F-35 když už jsi ji sem vytáhl (heh), ano zaplatilo se dalších 10mld za F-35 a ty nemáš páru proč, další možností kromě tebou zmíněné teorie je totiž i to, že dodávky se mají nakonec posouvat o něco dříve tudíž splátkový kalendář se posunul též. To, že když peníze investuju do "a" tak jich bude méně na "b", na to člověk nepotřebuje býti "odborník", na to stačí matika první třídy ZŠ... Je nějaký rozpočet, z toho se alokují peníze na projekty, což vyžaduje prioritizace, kompromisy, atd. Stejně jako F-35 vycucly peníze na další projekty třeba i CV90 nebo C-390.
F-35 vyšlo jako nejvíce ekonomické řešení s přihlédnutím k času a schopnostem. 10 miliard více tento rok znamená 10 miliard méně v těch dalších. Vlastně ani nevím proč to najednou vytahuješ, ne vlastně počkat. Já vím. A jsme zpátky u modusu operandi. Slovensko má "jen" F-16 ( Naď řekl, že dnes by raději koupil F-35) a ta ošklivá ČR bude mít F-35. Proto ten zájem a radost z případných problémů