Krajinotvorba - ekologie
Re: Krajinotvorba - ekologie
Keď to bola masina na peniaze pre distribucky, prečo to obmedzili ?
Já bych všechny ty internety a umělý inteligence zakázala.
Koba potesim ta. Po novom sa musia vsetky draty do hladiny 110 kV zakopavat. Nariadenie vsetkych distribuciek na Slovensku, v Cesku, Rakusku, Nemecku a v Madarsku co poznam. 110 kW je uz celkom husty pripad, ale poznam aj taky.
Pjaro neviem. Len viem, ze stale nadavaju, ze kvoli malym domacnostiam musia posilovat siete. Tak predpokladam, ze to s tym suvisi.
Len som ti chcel vysvetlit ten system. Predas elektriku za 30 a kupis nazad za 80. Ale niesom v tomto ziaden expert, takze detajly nepoznam.
No ještě, že tak. Ale ono VVN je taky hezký krajinotvorný prvek. U nás ještě za komunistů se museli přírodním památkám vyhýbat, ale teď to klidně prdli přes CHKO Slavkovský les, téměř přes Upolínovou louku. A to je ještě podezírám, že nešlo o posílení české distribuční soustavy, ale o výdělečný a ziskuchtivý projekt převodu německých přebytků do Rakouska. Za to svého času lobysti taky silně bojovali.
Pravda, z dálky to vypadá jak dálnice. A fakt jen kousek vedle Tří křížů.

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
Koba, pjaro. Ono to je trochu složitější. Jak ekologicky ve smyslu přírodních procesů, ekologicky se smyslu politickém a společenském a taky ekonomickém a strategickém.
Protože borovice a eukalypty jsou zdrojem nejen dřeva, ale hlavně celulózy: nátěrové hmoty, kosmetika, biodegradabilní náhrada plastů všude možně, výroba trhavin. Ta celulóza má určité vlastnosti, čili nejde jednoduše nahradit mixem celulózy např. z trávy a různých druhů stromů. Monokultury jsou pro její produkci ekonomicky ideální. Že to Evropa produkuje u sebe snižuje cenu i strategická rizika. Ty lesy jsou naprosto hnusné, pro biodiverzitu na prd, ale pro zachytávání vody a zabránění erozi to je pořád lepší než krajina bez vegetace. Blbé je, že tak dobře hoří... Proto jsem psal, že jsem zvědavý, jak se to bude řešit. Zrušit to celé a začít tam pást je za mě ten největší nesmysl.
Protože borovice a eukalypty jsou zdrojem nejen dřeva, ale hlavně celulózy: nátěrové hmoty, kosmetika, biodegradabilní náhrada plastů všude možně, výroba trhavin. Ta celulóza má určité vlastnosti, čili nejde jednoduše nahradit mixem celulózy např. z trávy a různých druhů stromů. Monokultury jsou pro její produkci ekonomicky ideální. Že to Evropa produkuje u sebe snižuje cenu i strategická rizika. Ty lesy jsou naprosto hnusné, pro biodiverzitu na prd, ale pro zachytávání vody a zabránění erozi to je pořád lepší než krajina bez vegetace. Blbé je, že tak dobře hoří... Proto jsem psal, že jsem zvědavý, jak se to bude řešit. Zrušit to celé a začít tam pást je za mě ten největší nesmysl.
Nijako, buď budú tie lesy spravovať redšie a viac odolné proti ohňu alebo ich spáli sám oheň vo veľkom požiari.
Potom drevárom nezostane nič len veľké spálenisko.
Potom drevárom nezostane nič len veľké spálenisko.
Já bych všechny ty internety a umělý inteligence zakázala.
No problém bude asi v tom, že ty "ekologické" a "ekologistické" akce jsou vždy kampaňovité a HURÁ! a navíc se jich ochotně chytí ti, kteří je dovedou dobře zkomercializovat a vydělat na nich. Takže chce to selský rozum, jak říká pan premiér Babiš a všeho s mírou!