doslova jedna stránka vzad..
v každém případě je zde vidět rozdíl mezi lidmi co někdy něco financovali a lidmi "já bych"
Aero L-39NG Skyfox
-
NagyAttila
- nadporučík

Re: Aero L-39NG Skyfox
Pise sa ze OSSR chcu 10-12ks. No za mna bez integracie A2A rakiet AIM9X to su nie celkom efektivne vynalozene peniaze.
NagyAttila is not a real name.
Pure Slovak ultra nationalist.
-
NagyAttila
- nadporučík

Ale je ti jasne, ze to je v prvom rade PR clanok vyrobcu - ked autora pozvu na letisko, preletia ho na lietadle...to je bezna praxPadouch píše: ↑24/9/2026, 07:11 Podle autora je Skyfox nejlepší platforma pro mezinárodní protidronovou letku.
https://www.rusi.org/explore-our-resear ... n-squadron
Nejsem si moc jistý, ale na "lov dronů" mi přijdou vhodnější brazilské turbovrtulové letouny Embraer EMB 314 Super Tucano (bude je zavádět Ukrajina, ale jde o soukromou iniciativu, tak to může být "tlačenka"). Jasně, jeden je vrtulový a druhý proudový, ale v reálu se budou oba letouny ucházet o stejnou pozici, tak se jejich bližší srovnání hodí. Docela by mě zajímalo zda vyšší rychlost Skyfoxu není v této roli spíš na škodu (vlet do trosek), zda je podobná náročnost na pilotáž a zajímala by mě i spotřeba. Pokud jde o nesenou výzbroj, tak předpokládám že ta by mohla být srovnatelná, pokud budou peníze na integraci.

"Vojáci neměli rádi Rakouska ani války, ale dřeli do úpadu těla" - Karel Poláček
Nalistuj si stranu 103, první příspěvek.

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
Paráda, nějak mě to minulo - děkuju.

"Vojáci neměli rádi Rakouska ani války, ale dřeli do úpadu těla" - Karel Poláček
"Jako nosiče zbraní již byly integrovány dvě možnosti zaměřovacích modulů, raketové moduly LAU-32 a kanóny ráže .50 . L-39NG však nemá radar, takže stejně jako turbovrtulové varianty by musel být naváděn na přicházející hrozby buď pozemními řídicími jednotkami stíhaček, systémem AWACS nebo výkonnějšími stíhačkami, jako je F-35. Cíl by pak mohl zachytit a sledovat pomocí jedné ze dvou možností zaměřovacích modulů, které jsou již v letadle integrovány. "
Čiže nič moc výzbroj, len základná ale aspoň to má 2 zameriavacie moduly. Radar by som oželel, ak by mal taktický datalink pre AEW&C. Dúfam, že už má.
Čakám, kedy si ho objedná MOČR spolu a AEW&C lietadlom čoby super riešenie proti dronom.
Já bych všechny ty internety a umělý inteligence zakázala.
-
NagyAttila
- nadporučík

CR mohla strcit nohu do dveri - odpredajom zopar kusov L159 na UA. To odmietli a teraz je na stole iniciativa UA exprezidenta Porosenka, ktory chce nakupit A29.