Aero L-39NG Skyfox

Odpovědět
skelet
4. Brigádní generál
4. Brigádní generál

Re: Aero L-39NG Skyfox

Příspěvek od skelet »

doslova jedna stránka vzad..
v každém případě je zde vidět rozdíl mezi lidmi co někdy něco financovali a lidmi "já bych"
ObrázekObrázekObrázek
NagyAttila
nadporučík
nadporučík

Příspěvek od NagyAttila »

Pise sa ze OSSR chcu 10-12ks. No za mna bez integracie A2A rakiet AIM9X to su nie celkom efektivne vynalozene peniaze.
NagyAttila is not a real name.
Pure Slovak ultra nationalist.
NagyAttila
nadporučík
nadporučík

Padouch píše: ↑24/9/2026, 07:11 Podle autora je Skyfox nejlepší platforma pro mezinárodní protidronovou letku.

https://www.rusi.org/explore-our-resear ... n-squadron
Ale je ti jasne, ze to je v prvom rade PR clanok vyrobcu - ked autora pozvu na letisko, preletia ho na lietadle...to je bezna prax
Rase
5. Plukovník
5. Plukovník

Příspěvek od Rase »

Nejsem si moc jistý, ale na "lov dronů" mi přijdou vhodnější brazilské turbovrtulové letouny Embraer EMB 314 Super Tucano (bude je zavádět Ukrajina, ale jde o soukromou iniciativu, tak to může být "tlačenka"). Jasně, jeden je vrtulový a druhý proudový, ale v reálu se budou oba letouny ucházet o stejnou pozici, tak se jejich bližší srovnání hodí. Docela by mě zajímalo zda vyšší rychlost Skyfoxu není v této roli spíš na škodu (vlet do trosek), zda je podobná náročnost na pilotáž a zajímala by mě i spotřeba. Pokud jde o nesenou výzbroj, tak předpokládám že ta by mohla být srovnatelná, pokud budou peníze na integraci.
Obrázek

"Vojáci neměli rádi Rakouska ani války, ale dřeli do úpadu těla" - Karel Poláček
Zemakt
6. Podplukovník
6. Podplukovník

Příspěvek od Zemakt »

Nalistuj si stranu 103, první příspěvek.
ObrázekObrázek

"Voni fotr, řekněte jim tam, že se jim na jejich párky vyserem!"
Rase
5. Plukovník
5. Plukovník

Příspěvek od Rase »

Paráda, nějak mě to minulo - děkuju.
Obrázek

"Vojáci neměli rádi Rakouska ani války, ale dřeli do úpadu těla" - Karel Poláček
pjaro77
Kapitán
Kapitán

Příspěvek od pjaro77 »

Zemakt píše: ↑24/9/2026, 19:00 Nalistuj si stranu 103, první příspěvek.
"Jako nosiče zbraní již byly integrovány dvě možnosti zaměřovacích modulů, raketové moduly LAU-32 a kanóny ráže .50 . L-39NG však nemá radar, takže stejně jako turbovrtulové varianty by musel být naváděn na přicházející hrozby buď pozemními řídicími jednotkami stíhaček, systémem AWACS nebo výkonnějšími stíhačkami, jako je F-35. Cíl by pak mohl zachytit a sledovat pomocí jedné ze dvou možností zaměřovacích modulů, které jsou již v letadle integrovány. "

Čiže nič moc výzbroj, len základná ale aspoň to má 2 zameriavacie moduly. Radar by som oželel, ak by mal taktický datalink pre AEW&C. Dúfam, že už má.

Čakám, kedy si ho objedná MOČR spolu a AEW&C lietadlom čoby super riešenie proti dronom.
Já bych všechny ty internety a umělý inteligence zakázala.
NagyAttila
nadporučík
nadporučík

CR mohla strcit nohu do dveri - odpredajom zopar kusov L159 na UA. To odmietli a teraz je na stole iniciativa UA exprezidenta Porosenka, ktory chce nakupit A29.
Odpovědět

Zpět na „Letecká technika“