tohle si říkám často, ale po těch deseti letech už nejsem tak geniálníYAMATO píše:Hele, tohle jsem si měl patentovat, to už je takových deset patnáct let, co jsem si tak čmáral Stealth Eagla s šachtama v Fast Packách.

Zisk, prachy.... i to ostatní třeba.Pak proč něco takového vůbec vyvíjejí?
Ověřitelné je to už dnes - žádny "blokátory" ve vstupech nasávání, žádné vhodné tvarování trupu - to je ověřitelné už nyní. Jak hodně "stealth" F-15SE bude záležet pravděpodobně na peněženkách zákazníků. Zatím to nikdo nezaplatil.cover72 píše:Jinak to o čelné RCS jsem si dohledal a je to proklamace Boeingu - ergo to bude až do doby případné výroby naprosto neověřitelné.
Nejrozšířenější verze A má kanon. Britové dlouho zvažovali od určitého blocku do jejich EF nemontovat kanon. Samozřejmě lepší je ho mít, minimální dosah IR raket nepokryje celý prostor a navíc ještě beru v potaz vliv meteo podmínek na IR senzory. Výhled z kokpitu bude určitě lepší do všech směrů u F-35A,C ("B" je na tom hůře) než MiG-21. Podívej se kde končí překryt u Migu a kde F-35, nebo jak je široký-vypouklý a jak vysoko posed má pilot F-35ky a navíc tu máme systém DAS který promítá obraz pilotovi na HMD/S takže vidí skrz letadlo. Jak moc a v jakém spektru vln je "neviditelný" nevím, ale pořád je na tom lépe než ostatní. Jinak 4 rakety jsou opravdu málo.cover72 píše:On F-35 nesplňuje skoro nic - je asi tak užitečný, jako v době svého zavedení F-16 block 5. A navíc nemá kanon, má výhled dozadu stejný, jako MiG-21, jedinou výzbroj představují 2 či 4 rakety a jeho stealth je mu k ničemu, protože to dělali proti moc krátkým vlnovým délkám.
Nezapomínej jaké množství vnitřního paliva F-35 nese.V každém ohledu (kromě poměru tah-hmotnost) krok zpět... Ale na tom se tu nás asi shodne dost.
citace z vectorsite.net* In the early 1970s, McDonnell Douglas also produced concepts for a carrier-based version of the Eagle designated the "F-15N", or more casually the "Seagle", with arresting hook and heavy landing gear for carrier landings. Some F-15N concepts featured carriage of the US Navy Hughes AIM-54 Phoenix AAM. The admirals, prodded by Congress, looked over the F-15N schemes politely, but the Navy was working on fielding the Grumman F-14 Tomcat as their BVR interceptor at the time, and there was never really much chance for the F-15N unless the Tomcat program collapsed entirely.