kopapaka píše:No, nevím. Já bych asi spíš použil termín nezbohatl...
On byl samozřejmě zaměstnanec a určitě měl výhody, které normální občan SSSR neměl. To je trošku problém přepočtu na dolary, nebo i tzv. průměrné mzdy...

Moderátor: Julesak
kopapaka píše:No, nevím. Já bych asi spíš použil termín nezbohatl...
On byl samozřejmě zaměstnanec a určitě měl výhody, které normální občan SSSR neměl. To je trošku problém přepočtu na dolary, nebo i tzv. průměrné mzdy...
Tak tohle jsem zažil taky na střelnici, kde se střílelo z civilního Scarabeuse (předělaný škorpion na jednotlivé rány) Po vystřílení několika set nábojů začal střílet dávkou. Po vyčištění zase fungoval normálně.Byl jsem svědkem zvláštní příhody. Nechci nikomu dělat problémy Takže to bylo třeba na střelnici a děcka tam nechali střílet slepými z AK-47.Každý děcko si dalo ránu, po vystřílení zásobníku to maník přebyl a dalšímu děcku vyšla tří raná dávka. Vím že slepá munice je tlakama dost netypická, ale je možné že zbraň legálně poloautomat mohla takhle selhat?
Zrovna u sa.vz.61 to nemusela být porucha, ale pokud ty náboje šli poměrně rychle po sobě, tak mohlo jít taky o samozápal. Nevím jak je toto pravděpodobné, musely by se na tom podílet i ( tepelně citlivější ) náboje.Po vystřílení několika set nábojů začal střílet dávkou.
To by ty naboje museli byt tak mezivalecne, ale i tom by se dalo pochybovat.kopapaka píše:Zrovna u sa.vz.61 to nemusela být porucha, ale pokud ty náboje šli poměrně rychle po sobě, tak mohlo jít taky o samozápal. Nevím jak je toto pravděpodobné, musely by se na tom podílet i ( tepelně citlivější ) náboje.