Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.
Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".
Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.
Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Ještě k historii:
Líbí se mi jak "zestatečnění" Beneše, tak i možnost, že by ho, z toho všeho kleplo a ... věci by se hnuly jinak.
Stejně dobrá je i smrt Chamberlaina (letecká nehoda vypadá fajnes). V GB vnitrostranické boje (Wnst.nemusí ani nastoupit-stačí, že post premiéra nějakej čásek obsazen nebude); F hraje mrtvýho brouka (jako v PL) a Áda do toho hramstne ... proč ne?
vencour píše:No to souhlasim ... když už, nějaká herna je na kvalitnější lajně, než někdo doma, ne? Pak stačí přinést komp tam a mít server v rezervě?
Problém jsou hlavně dedikované servery, na kterých simulátor poběží. Je to taková směsice nešikovných záplat vykazujících řadu chyb Může se stát, že se server bez zjevnýho přičinění složí a bude potřeba ho restartovat. V takovou chvíli nelze obnovit stav mapy před pádem. jako u každé velké akce i tady se budu hodně modlit, aby základní kameny vydržely
Jinak momentálně mám ve vyjednávání 3 servery, jeden hlavní a dva záložní. Stroje jsou na dvou různých sítích.. jé, to je práce na to, abych si vzal dovolenou
Mimochodem, kdo bude rozhodovat, kdo v čem poletí? Předpokládám, že každý bude mít nacvičený jen jeden stroj a ten má specifické vlastnosti, ovladatelnost, provozní "potřeby" pro udržení své funkčnosti a tak.
Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny. (Jonathan Archer, Enterprise)
Bývá zvykem po naplánování akce (hlavně počty strojů), že se vydá seznam letadel a lidé se k nim sami přiřazují dle vlastního uvážení a chuti.
Rozdílnost strojů a jejich ovládání je problém spíše pro nováčky. Předpokládám ale, že právě nováčci budou mít přednost při výběru a "staří harcovníci" jsou vesměs schopní sednout do čehokoliv se stejnými schopnostmi i nadšením :-)
Tréninky provádím zatím na Aviích, ale jako základní výcvikové letadlo je to dostačující i pro pozdější specializaci na něco jiného.
O rozpise letadel a pilotů se asi pořád jedná a debatuje, ale určitě se brzy dočkáme.
Tempiku mužu kdyžtak pomoct v neděli se začátečníkama at toho nemáš tolik.
Jinak ohledně výše uvedené debaty na téma politické/jiné zázemí a novinářské komentáře.
Aby to mělo skutečně grády, tak by to chtělo mít minimálně novináře za obě strany - tj. CSR a Nemecko. Vím že německo bylo v té době spíše pod cenzurou, ale popravdě si myslim, že i CSR noviny by rozhodně nebyly objektivní at už díky všeobecnému patriotismu, tak kvuli nátlaku CSR vlády v případě problémů.
Obecné statistiky typu CSR 20, Nemecko 21 by totiž asi nepomohli ničemu, natož aby skutečně popsali stav na frontě, na bojištích. Rovněž bez fiktivní politické situace, která by se rozvíjela, by se nedal dát celé reportáži "uvěřitelný" punc.
Já bych spíše navrhoval aby se reportáže tvořily ve formě výnatků z osobních deníků pilotů po akci, před akci apod. kombinované s denním hlášením Zpravodajských dustojníku o vojenském stavu jednotek, logistiky, zásob, morálky apodobně.
sry za motání, ale pišo to skoro poslepu - nějak se to furt přeskakuje a posouvá nahoru.
Samozřejmě můžeš přijít a klidně vzít i kluky od vás. Úplného začátečníka mám prozatím jen jednoho (doufám že se to brzo zmnění , ale stejně je potřeba ozkoušet jak proti bomrům, jak házet malé bombičky s efektem atd.
Nezabúdajte písať aj straty pri výcviku chcelo by to založiť zvlášť vlákno Novinárskych článkov napr: Hlas roku 1938 alebo podobne a začať politickým úvodom, postupným vyostrovaním politickej situácie občas prisolené mini článkami o leteckých nehodách.
Je už aspoň jedna pozícia Novinára obsadená?
Chtěl jsem nějak oslovit ty, co by pro ně tato akce mohla mít nějaký význam a smysl. Takže jsem hledal kontakt na Daniela Landu, nakonec jsem mu (jen) nechal vzkaz na jeho webu www.daniellanda.cz.
Obsah byl následující:
Dobrý den, Mistře,
pro velkou část národa ztělesňujete kladnou roli RČS v roce 1938, obrazně řečeno.
Chystá se simulace leteckých soubojů našeho letectva a Luftwaffe, možná by vás to zajímalo. Odkazy jsou http://www.vwings.net/forum/viewthread. ... ad_id=3283 a http://www.palba.cz/viewtopic.php?t=4202, kdybyste měl zájem, z mého pohledu by stačilo, kdybyste se ukázal v Českém štábu :-)
S pozdravem a v úctě
(podpis)
Tož jsem zvědavý :-)
Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny. (Jonathan Archer, Enterprise)
Prosím potencionální "palbovní" novináře, kteří se chtějí acreditovat u ČSL, ať tak činí u mne přes SZ. Prosím o uvedení státu, za který budou působyt a FIKTIVNÍCh novin (je třeba se, po zveřejnění článků, vyhnout případným známkoprávním sporům).