REDAKČNÍ PLÁN
Moderátor: jarl
Tak záleží na tom, jak to chce pojmout. Třeba je jen část pro nějaké netradiční téma vhodnější.

U národa, u něhož je nejoblíbenějším historickým spisovatelem Vlastimil Vondruška, se nějakého historického prozření a sebereflexe dočkáme opravdu jen velice stěží. (Polarovo motto pro rok 2019)
“Without data, you're just another person with an opinion.” W. Edwards Deming
Brána do Mordoru: https://twitter.com/fbeyeee?lang=cs
Nechci pořád opakovat to, čeho je na internetu fůra, ale - to se ví - nevyhnu se tomu a musím to psát tak, aby to mělo smysl i pro toho, kdo o tom nic neví. Ale budu se snažit přidat něco "stukovského"
navíc.
Jen mi potom nenadávejte
, že jsem vás navnadila a skutek utek. (stuka utek)
Plán jsem měla původně hezkej, jen jsem zjistila, že zdrojů je málo, tak lepím co se dá.

Jen mi potom nenadávejte

Škoda že o fyzice toho moc nevímTak se pustím do fyziky.

U národa, u něhož je nejoblíbenějším historickým spisovatelem Vlastimil Vondruška, se nějakého historického prozření a sebereflexe dočkáme opravdu jen velice stěží. (Polarovo motto pro rok 2019)
- jersey.se
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
Nechtěl by se někdo z loďařů ujmout "Shatlandského autobusu"? Jsa aktivním nejen leteckým, ale i lodním modelářem se pro mne pochopitelně stala ikonou norská rybářská loď jménem Artur jejíž stavebnice byla u nás velmi populární. Pravda je že skutečnému Arturu se příliš nepodobala, ale to nevadí. Otázka zní zda má k této jistě zajímavé kapitole válečných dějin některý z lodních autorů rozsáhlejší podklady nebo zda se mám pokusit vyplodit něco krátkého sám?
Smoke me a kipper, I'll be back for breakfast
Jsem myslel třeba všechny a nejen WW2, ale celé dějinyPolarfox - jaký zvířátka?

- Destroyman
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
Radši to zkus sám. Já mám práce už tak dost, Jarl si pořád ještě libuje v Rusácích a Japoncích, Scrat (snad) ještě pořád maká na německejch bitevních lodích z WW1, Tkuh dělá bitvu u Otranta a americký korzáry a Polarfox vyjíždí ty svoje exoty. Takže když to uděláš sám, bude to asi nejrychlejší a zcela podle tvých představ.jersey.se píše:Nechtěl by se někdo z loďařů ujmout "Shatlandského autobusu"? Otázka zní zda má k této jistě zajímavé kapitole válečných dějin některý z lodních autorů rozsáhlejší podklady nebo zda se mám pokusit vyplodit něco krátkého sám?

Mno a když už budeš dělat Shetlandskej autobus, můžeš do toho vrazit i takovou tu operaci (teď z hlavy nevím jak se jmenovala), jak Angláni ve Švédsku koupili továrnu na kuličkový ložiska, nakládali ji do člunů a postupně ji převezli přes všechny minový pole někam do Skotska nebo kam.
さようなら。
- jersey.se
- Kapitán
- Kontaktovat uživatele:
Njn. Sice pořád nemám dodělanýho Viggena a píšu ještě něco o aerodynamice švédských kachen, ale snad abych začal shánět materiál i na tohle ;) Ty rybářské čluny za to ovšem stojí, jsou krásné, zrovna teď dodělávám jeden metrový RC modýlek něčeho podobného...
Smoke me a kipper, I'll be back for breakfast
Blížím se k závěru I.části (ještě nevím kolik dalších částí bude) cyklu, který jsem nazvala "Dlouhá cesta k výrobě atomové bomby." Části cyklu zde budu vkládat postupně, možná i s větší časovou prodlevou, protože není v mých silách napsat to celé najednou. Každá část se ale bude dát číst samostatně. Tohle vysvětlení podávám jen kvůli tomu, abyste se nedivili, když uveřejním I.část a bude o něčem jiném
, ale základní směr mého psaní je v souladu se zaměřením Palby. Jenom se mi to rozbruslilo nějak doširoka. 

Tempik - části budou samostatné, jak jsem už řekla, takže i kdybych někde v půlce cesty odpadla
tak pro někoho to snad bude zajímavé čtení tak jako tak. Jenom jsem ty články musela strčit pod nějaký honosný název, který je v souladu se zaměřením Palby a ke kterému se snad pomalu doplazím.
Hans S. - chápu dobře, že se Ti moje heslo líbí, nebo proboha si to myslel nějak ironicky?

Hans S. - chápu dobře, že se Ti moje heslo líbí, nebo proboha si to myslel nějak ironicky?

Předpokládám, že vítáno je vše zajímavé co tu není obsaženo. Takže vzhůru do toho. A já osobně bych už taky mohl překonat lenoru a dokončit chudáky Nikaraguice, kteří mi tam už skoro 14 dnů ležíTak jsem si říkal že bych měl Palbě něco oplatit, neobjevím nic obrovskýho, ale co takhle Bolevecká katastrofa? Tady to není.
Zajímalo by to někoho?
Díky za připomínky.