Tak v takhle extremní modelove situaci by nebyla potřeba ani jednadvacítka a stačila by třeba Avie BK534Dancer píše:Tak ono asi hlavně záleží, jak byla taková situace nastavena. Pokud nastavím výchozí podmínky tak, že Raptor stojí na dráze a k letišti přilétá Mig 21 a odpaluje na rozjíždějící se Raptor raketu, tak s největší pravděpodobností vyhraje obstarožní Mig. Situace je to spíše fantazijní, ale nastavit ji zkrátka mohu. Tohle je však spíše extrém pro ilustraci...Rosomak píše:Včera na Z1 šel pořad, kde se testovací piloti rozplývali ze simulovaných soubojů, padla tam věta, že téměř všechny vyhrály.
Mne by zajímalo, s kým že to prohráli...
Nemá to co dělat jen s tím jaké je letadlo protivníka, ale jaké podmínky byly nastaveny na počátku simulace celkově. Může to být například velká převaha protivníka v počtu, výzbroji, umělá omezení, jako například simulace, kdy je Raptor znevýhodněn nějakou poruchou atd, neboť i takové situace je třeba vyzkoušet pro vypracování doporučených postupů pro piloty.

Člověk by ale čekal že simulovany souboj bude tak v 80-90% případů nastaveny proti odpovidajici (nebo v danou dobu nejpravděpodobnější, ikdyž starší) evoluci protivnikova stroje (řekněme například Raptor proti PAK FA) s co nejvhodnější výzbrojí pro A2A souboj (nebo aspoň obvykle nesenou v akci), stejnou letovou hladinu atd... prostě bez výrazných výhod nebo nevýhod... Jinak by výsledek simulovaných soubojů dopadl asi tak jako když jsem já po 2 hodinách laborování v IL2 Sturmovik dospěl k závěru že Go-229 se dá sestřelit Čajkou když se Čajka snaží (Čti: dopadl by vyvozením totálně zcestného závěru)