Přípravy na rekonstrukci roku 1938

Komentáře aktuálního dění ...

Moderátor: jarl

Pravidla fóra
Pokud příspěvek v Aktualitách neodpovídá charakteru a úrovni "veřejné" Palby, moderátoři mají právo jej okamžitě, bez upozornění přesunout do skryté Hospody, která byla za tímto účelem zřízena.

Pokud nemáte přístup do Hospody a chtěli byste jej, musíte být na Palbě registrováni nejméně půl roku a poté můžete napsat SZ adminům "skelet" nebo "jarl".

Ve vlákně o Ukrajině v sekci "Aktuality" platí pravidla, která budete dodržovat. Postih za nedodržování bude následující:
- smazání příspěvku
- BAN uživatele (minimálně 24hodin, maximálně na vždy)
- uzamčení vlákna
Všechny tyto postihy budou uplatňovány bez jakéhokoliv varování a vysvětlování, na základě úsudku přítomného moderátora.

Pravidla jsou následující:
- příspěvek bude věcný v českém nebo slovenském jazyce (případně s českým nebo slovenským překladem), žádné "emotivní" výlevy nebudou trpěny
- diskuze ve vlákně "Válka na Ukrajině" není povolena, k tomu je určeno patřičné vlákno v Hospodě (o vstup můžete zažádat u administrátora)
Odpovědět
Tempik
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tempik »

prakticky ano.
Ale Up2.01 má vlastní jednoduchý updater, který už to dělá sám a člověk už nemusí nike nic stahovat a hledat. Jen ho stačí pustit.
Olda Malý
desátník
desátník

Příspěvek od Olda Malý »

Hele Tempe, to je to, co je prostě s UP průser pokud ´k tomu nenapíšeš něco víc zasvěcenýho. Osobně vím, že to dělá problém více klukům, kteří online lítak dost dlouho, včetně mě. Navíc si to nedokážu představit u těch, kteří se s tím setkaj poprvý. Prostě jsem se dnes nemohl na Tvoji udanou adresu připojit a o nějakým update nemám ani ponětí. Takže pokud ten tréning bude pokračovat v tomhle duchu, tak to bude dost těžký.
Olda
BP_Olde Obrázek
Tempik
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tempik »

stačilo mi napsat na ICQ, nebo do osobky, nebo dojít na teamspeak. Sice byl chvíli problém s připojením, ale byl během 10 min vyřešen.
Olda Malý
desátník
desátník

Příspěvek od Olda Malý »

ICQ nemám používám Skype. Na TS jsem skočil, nikdo tam nebyl, že by v 10:00 hod. už bylo po tréninku?
BP_Olde Obrázek
Tempik
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tempik »

Ano, končili jsme cca o půl.
vencour
štábní praporčík
štábní praporčík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vencour »

Mohl by každý trenér zmiňovat, co se cvičilo? Hlavně pro ty, co tam nebyli, ať mají co cvičit, pro přehled? Snad to nebude na škodu vzhledem k soupeřům a jejich připravenosti.

Děkuji za případné odpovědi, věřím že je ocením nejen já.
Naposledy upravil(a) vencour dne 16/8/2010, 11:09, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny. (Jonathan Archer, Enterprise)
Hans S.
5. Plukovník
5. Plukovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hans S. »

Soupeři zatím trénují ovládání poněkud přecitlivělého motoru Jumo 210 Da :D
Tempik
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tempik »

Starty, trefení bombardéru, přistání. Poměřování Avie vs Bf-109.
Ale trénování o samotě není úplně ideální. Až dojde na let ve formaci, tak off trénink nepomůže. Hlavně se už během i těch naivních tréninků člověk učí používat teamspeak.
Farky
7. Major
7. Major

Příspěvek od Farky »

Tady si dovolím lehce nesouhlasit. Veškeré základy se IMHO dají naučit offline, včetně lítání ve formaci. Stačí zvolit nějakou kampaň, nejnižší hodnost (a nejvyšší obtížnost) a lítat opravdu jako velitelova "dvojka". Prostě se nevrhat bezhlavě za prvním letadlem co vidím, ale nechat útočení na vedoucím a jen se starat o jeho krytí. To vás naučí držet formaci a jakž takž si udržovat přehled. Já osobně jsem se to takhle učil, i když budu asi spíš vyjímka z pravidla.

To nic nemění na faktu, že na tréninku s Tempíkem se všechno naučíte rychleji, protože vám ti zkušenější hned řeknou v čem děláte chybu, případně poradí jak na to.

P.S. - s teamspeakem má Tempík naprostou pravdu, jeho správné používání je při takových akcích nutnost a to se v offlinu nenaučíte.
vencour
štábní praporčík
štábní praporčík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vencour »

Dovolím si několik otázek: znam člověka, co chce pedály a joystick. Sám mám Saitek Evo Force Feedback, jeden pedál má, směrovku lze taky ovládat, "rudder" na jedné ze šesti os umí regulovat. Tedy, co byste doporučili za pedály? Vidim na trhu jen dva modely (Saitek Pro Flight Rudder Pedals a Saitek X52 PRO Flight Joystick + Pro Flight Rudder Pedals), což je vlastně jeden typ pouze. Přijde vám, že to stojí za to? Ve vyšší kategorii je ještě Saitek Pro Flight - X-65F.

Další věc: ve vláknech jsou dva zdroje/servery pro Il-2 a jeden pro teamspeak a asi jen jeden kontakt na icq. Lze udržovat seznam aktuální? (To už ho můžu shrnout na titulní straně vlákna)

Přijde mi vhodné po dnešních zkušenostech s instalací Il-2 nabídnout aspoň jednou za měsíc orientační sraz a test schopností pro potvrzení platnosti a funkčnosti tréninku. Lze použít nějakou hernu? Joystick si klidně přinesu na místo ...
Obrázek
Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny. (Jonathan Archer, Enterprise)
kopapaka
6. Podplukovník
6. Podplukovník

Příspěvek od kopapaka »

Tempik píše:Čau,
potřeba je mít hru Il2:1946 (žádná jiná verze il2 není kompatibilní). Jestli si ji seženete originál, nebo neoriginál je vaše věc.
Pak je potřeba ji napatchovat těmito patchi
patch 4.08
Tempíku, nemáš tam chybiíčku?
To co se stahuje rozhodně neupraví Il-2 na verzi 4.08.
Bacha na to...
ObrázekObrázek Obrázek
"Válka je Mír, Svoboda je Otroctví a Nevědomost je Síla!"
vencour
štábní praporčík
štábní praporčík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vencour »

Já jsem zjistil následující postup: Il-2 1946 -> z verze 4.07m přes patch 4.08m a 4.09m a UP2.01 se dostanu do žádaného stavu ...
Obrázek
Hans S.
5. Plukovník
5. Plukovník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hans S. »

Pokud chce pedály a knipl (a není mu líto peněz), pak nejlepší volbou je Logitech G940. Sice dražší, ale nejlepší volba dneška, se Saitekem X65 si vytírá sedínku :)

Saitekovské pedály jsou fajn, na trhu jsou i jiné, ale tyhle rozhodně nejsou nijak špatné. Výborný poměr cena/výkon.

Hernu by sice bylo možné domluvit, ale přijde mi to jako zbytečná organizační zátěž. Není nezbytná.
kopapaka
6. Podplukovník
6. Podplukovník

Příspěvek od kopapaka »

vencour píše:Já jsem zjistil následující postup: Il-2 1946 -> z verze 4.07m přes patch 4.08m a 4.09m a UP2.01 se dostanu do žádaného stavu ...
Jasně, ale to co tam Tempík inzeruje jako patch na 4.08 je něco jiného
ObrázekObrázek Obrázek
"Válka je Mír, Svoboda je Otroctví a Nevědomost je Síla!"
Tempik
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tempik »

link na patch opraven. ;-)
Adresa serveru pro tréniny se bude mněnit, protože to pouštím doma a nemám zaplaceou statickou IP. Vždycky před tréninkem ji sem hodím.
Adresa TS je pořád stejná.
Vencoure, není to těmi linuxy?
vencour
štábní praporčík
štábní praporčík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vencour »

Tempíku, jestli máš lepší modem, tak dyndns by to mohlo řešit ... modem svou adresu zná, nastavíš si jméno třeba il2-palba.dyndns.org a ať už máš IP adresu jakoukoliv, tak se přes jméno na Tebe dostanem ... protože modem svou IP adresu aktualizuje při její změně.

(Co s linuxem? Že mi to ve wine padá? Nějakej návod jsem našel, co nahradit, možná ... až se mi to povede, aktualizuju poznámky. Postup, co jsem včera ověřil, aneb Il-2 1946 -> update408.exe -> update409.exe -> UP201client.exe šlapal ... akorát Intel karta byla sakra pomalá ... nebo 2GB RAM je na UP201 málo)
Obrázek
Tempik
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tempik »

Moc do těchle věcí nedělám a nerozumím jak to funguje. Trochu bych se bál, že by mohli natat nějaké problémy při připojování na někkdy náchylný Il2 :-(

2GB určitě na UP stačí. Asi bude na vině ta grafická karta (předpokládám že je integrovaná)
vencour
štábní praporčík
štábní praporčík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vencour »

Technická: buď jdeš na seznam.cz nebo na 77.75.76.3. Nastavení je věcí DNS. Když máš dyndns, tak si vybereš nějaké jméno, nastavíš to na modemu, což obnáší zadat jméno a heslo k dyndns, a pak se můžeš připojovat právě na to jméno - že seznam.cz občas změní IP adresu asi ví málo lidí. To, že si změníš IP adresu/změní Ti ji poskytovatel, taky může bejt šumák, jedná se o záležitost DNS, tedy síťové služby.

Pro ilustraci ...

94.112.229.129 ... ip-94-112-229-129.net.upcbroadband.cz
147.32.50.52 ... k222-fw1.fsik.cvut.cz
Obrázek
Tempik
Kapitán
Kapitán
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tempik »

Dnes v 19:00 pouštím cvičný server a bude již na mapě, která bude použita i v ostré akci.
Adresa serveru bude 94.112.229.129:21000 heslo pak: palba
Teamspeak jako minule (adresa TeamSpeaku: gz1.lbfree.net:8767 heslo 57otu)
vencour
štábní praporčík
štábní praporčík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vencour »

Od 19h? To tu jsou samí studenti a žádnej táta?
Tak jako tak jsem na týden pujčil joystick.
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Aktuality“